Β’ Εθνική: Πλήρωσε το «κακό» πρώτο ημίχρονο η Ασπίδα στο Στρατώνι

Ανταπόκριση από τη Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

– Δεν τα κατάφερε η ομάδα της Ασπίδας στην Αρναία γνωρίζοντα την ήττα από το Στρατώνι με 70-66, σε ένα παιχνίδι με δραματικό φινάλε.

Οι παίκτες του Κώστα Ιωαννίδη έκαναν τρομερή προσπάθεια στο δεύτερο ημίχρονο και άγγιξαν την ανατροπή, ωστόσο η αστοχία στις βολές στα τελευταία δέκα δευτερόλεπτα κόστισαν το «ροζ» φύλλο αγώνα. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά και από την πρώτη περίοδο πήραν διψήφια διαφορά με τους παίκτες της Ασπίδας να παρουσιάζονται «κοιμισμένοι», σε αντίθεση με την δεύτερη περίοδο που έδειξαν να βρίσκουν τον ρυθμό τους και να κατεβάζουν την διαφορά στους 7. Στην επανάληψη  η ομάδα της Ξάνθης συνέχισε σε ανοδικό ρυθμό και κατέβασε ακόμη περισσότερο την διαφορά, και έδειξε πως θα παλέψει μέχρι τέλους για την νίκη. Και έτσι έγινε με το τελευταίο δεκάλεπτο να είναι ακατάλληλο για καρδιακούς και ιδιαίτερα η εξέλιξη που είχε το παιχνίδι στο τελευταίο λεπτό, με το Στρατώνι στο φινάλε να πανηγυρίζει μια πολύ σημαντική νίκη που του δίνει βαθιά βαθμολογική ανάσα.

Κορυφαίος για την Ασπίδα ο Αποστόλης Κουτσογιάννης με 18 πόντους που μαζί με τους Δενδρινό, Στεφανίδη και Σταμπουλή κρατούσαν όρθια την Ξανθιώτικη ομάδα στο σκοράρισμα, ενώ για τους γηπεδούχους κορυφαίος ήταν ο Κιγμέτογλου με 19 πόντους.

Δεκάλεπτα: 28-13, 41-34, 56-52, 70-66

Διαιτητές: Τζίμα-Τσιρτσιμάλης

Στρατώνι (Νικολαΐδης): Χαριστός, Mατενίδης 6, Ζυγούρας 3 (1), Δελίδης, Κουντουρατζόγλου, Μυστιλιάδης 3 (1), Μυλωνίδης 12, Δαβάνης, Κιγμέτογλου 19, Δανάκης 6, Νταράκης 8, Δασκαλόπουλος 13.

Ασπίδα Ξάνθης (Ιωαννίδης): Δενδρινός 15 (1), Παπαδάκης, Γρούδος, Σταμπουλής 13 (1), Στεφανίδης 12 (2), Καραμπέκης, Παπανικολάου, Κουτσογιάννης Aπ. 18 (2), Κουμπάνης, Τατάρης, Παλλάκης 6, Πετς.