ΕΠΣ Έβρου: Όσα έγιναν στο παιχνίδι κυπέλλου της Άνθειας με τις Φέρες

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Κοσμάς Πανταζής

– Με το εμφατικό 6-2 επικράτησε των Φερών εντός έδρας η Άνθεια με «καρέ» του Καπανίκα και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου της ΕΠΣ Έβρου, όπου θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας το Άλεξ.

Σε έναν αγωνιστικό χώρο με αρκετή λάσπη λόγω της βροχής, αλλά χωρίς αυτό να εμποδίζει να παιχτεί ποδόσφαιρο, η Άνθεια έφτασε σε μία εύκολη νίκη όπως δείχνει και το σκορ. Όμως, το παιχνίδι άρχισε τελείως διαφορετικά, με τη Θράκη Φερών να προηγείται και ίσως να μπορούσε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο αν δεν έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 5ο λεπτό.

Οι Φέρες λοιπόν άνοιξαν το σκορ με απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Ντόλα στο 2′, αλλά τρία λεπτά αργότερα τα πράγματα άλλαξαν προς το χειρότερο για αυτές. Οι γηπεδούχοι θα κερδίσουν πέναλτι, ο Παπαχρήστου θα αποβληθεί και ο Κυριζάκης θα ευστοχήσει από την άσπρη βούλα και θα φέρει το ματς στα ίσια. Στο 20′ και πάλι με πέναλτι η Ένωση θα περάσει μπροστά στο σκορ, με τον παίκτη που βρίσκει δίχτυα να είναι αυτή τη φορά ο Καπανίκας.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα ο Γ. Σιδηρόπουλος θα σουτάρει έξω απ’ την περιοχή, αλλά ο Καβατζικιώτης θα αποκρούσει σε κόρνερ. Ένα λεπτό μετά ο γκολκίπερ της Άνθειας δεν θα μπορέσει να αποσοβήσει και πάλι το γκολ, με τον Λαμπάκο να ισοφαρίζει σε 2-2 με ωραίο σουτ μετά από σέντρα του Ντόλα. Ωστόσο, στο 40′ ο Καπανίκας με το δεύτερο του τέρμα στο ματς μετά από κεφαλιά του Τερζή θα κάνει το 3-2. Στην επόμενη φάση ο Φιλιππίδης θα αποκρούσει το σουτ Μαλτέζου, ενώ στο 41′ το σουτ του Κεσσάτη θα σταματήσει στο δοκάρι. Ένα λεπτό μετά ο Καπανίκας θα νικηθεί δύο φορές στην ίδια φάση από τον πορτιέρο των Φερών.

Στο δεύτερο μέρος υπήρχε μόνο η Άνθεια καθώς στους παίκτες των Φερών επήλθε η κούραση παίζοντας με 10. Στο 51′ το σουτ του Πετρίδη θα καταλήξει στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ τα σουτ ου Μαλτέζου στο 56′ και στο 62′ θα φύγουν άουτ. Δύο λεπτά αργότερα ο Καπανίκας θα σημειώσει χατ τρικ μετά από ασίστ του Μωραΐτη για το 4-2. Στο 72′ ο Καπανίκας θα πετύχει το 4ο προσωπικό του μετά από ασίστ του Μαλτέζου για το 5-2. Επτά λεπτά αργότερα ο Πετρίδης θα χάσει άλλη μία μεγάλη ευκαιρία για να βρει δίχτυα, με τον Φιλιππίδη να αποκρούει. Το τελικό 6-2 θα γίνει από τον Παναγιωτόπουλο στο 85′ μετά από πάσα του Σ. Τερζή.

ΕΝΩΣΗ ΆΝΘΕΙΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΝΟΥ: Καβατζικιώτης, Πετρίδης, Τερζής Σ., Σίσκος, Δουμπουλάκης, Μπίτσος (46′ Δουρουγιδένης), Κεσσάτης (58′ Μιχαλτσίδης), Μαλτέζος, Καπανίκας, Παναγιωτόπουλος, Κυριζάκης (46′ Μωραΐτης)
ΘΡΑΚΗ ΦΕΡΩΝ: Φιλιππίδης, Σαρκισιάν, Σιδηρόπουλος Α. (86′ Κατσίκας), Παπαχρήστου (αποβλ. στο 5′), Γκάγκιος, Αρχοντάκης, Πολίδης, Ασλανίδης (75′ Καραβασίλης), Λαμπάκος (67′ Ουσταμπασίδης), Σιδηρόπουλος Γ., Ντόλας.