Οδύσσεια 17 ωρών ο Εθνικός! Αναχωρεί για Τσεχία, μέσω… Τουρκίας και Αυστρίας!

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Με όνειρα και φιλοδοξίες, παρά τα οικονομικά προβλήματα που μαστίζουν την ομάδα, η αποστολή του του Εθνικού Αλεξανδρούπολης αναχωρεί τα ξημερώματα με προορισμό την πόλη Ζλιν της Τσεχίας, όπου το απόγευμα της Πέμπτης θα αντιμετωπίσει την τσέχικη Φάτρα Ζλιν  (VSC Fatra Zlin) για την φάση των 16 του Τσάλεντζ Καπ.

Ο Εθνικός αναχωρεί οδικώς τα ξημερώματα της Τετάρτης 14/1 στις 04:00 για Κωνσταντινούπολη και από εκεί το μεσημέρι στις 12:00 πετάει για Βιέννη. Στη συνέχεια, από την  Βιέννη θα συνεχίσει οδικώς για το Ζλιν, ακολουθώντας μια διαδρομή διάρκειας τρεισίμισι ωρών. Αν όλα έχουν πάει καλά γύρω στις επτά το απόγευμα θα φτάσει στον προορισμό της, 24 ώρες πριν το κρίσιμο παιχνίδι. 

Με την ομάδα του Εθνικού ενσωματώθηκε και ο Σταύρος Κασαμπαλής, ο οποίος συμμετείχε στην προπόνηση στο κλειστό “Μιχάλης Παρασκευόπουλος” το απόγευμα της Τρίτης και στο εξής θα είναι βασικός πασαδόρος της ομάδας, σύμφωνα με δήλωση του Μουστακίδη. Αντίθετα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπήρχαν, ο Άκης Σιδηρόπουλος που επιστρατεύθηκε στην αναμέτρηση με την Λαμία δεν θα ταξιδέψει.
Πριν το καθορισμένο παιχνίδι, ο Εθνικός θα κάνει δύο προπονήσεις στο γήπεδο διεξαγωγής του αγώνα. Η πρώτη έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη (14/1) στις 19:30, αμέσως μετά την άφιξη δηλαδή, ενώ άλλη μία θα διεξαχθεί την Πέμπτη (15/1) το πρωί στις 11:00. 

Σκοπός του Εθνικού είναι να βάλει τις βάσεις για την πρόκρισή του στις 8 καλύτερες ομάδες του θεσμού. Οι άνθρωποι της ομάδας διαμηνύουν σε όλους τους τόνους ότι παρά τα δεδομένα οικονομικά προβλήματα, δεν είοναι διατεθειμένοι να θυσιάσουν την ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας και παρά το αυξημένο κόστος που επιβαρύνει το σύλλογο εξαιτίας των ταξιδιών, στόχος είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση, καθώς διαφαίνεται πιθανότητα μεγάλης διάκρισης.

Η επιστροφή του Εθνικού έχει καθοριστεί για την Παρασκευή (16/1) και αναμένεται να προσγειωθεί στην Κωνσταντινούπολη στις 17:40, οπότε το βράδυ της ίδιας ημέρας θα φτάσει Αλεξανδρούπολη. Ο επαναληπτικός έχει προγραμματιστεί την προσεχή Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου, στις 19:00 το βράδυ στο “Μιχάλης Παρασκκευόπουλος”.