“Παραμύθι χωρίς δράκο” η ανακοίνωση της Ασπίδας σύμφωνα με τους Μαχητές Πεύκων

Ανταπόκριση από τη Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

– Μετά το τέλος του παιχνιδιού στη Ξάνθη με την Ασπίδα Ξάνθης και αναφορικά και με την ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα η ξανθιώτικη ομάδα, το ΔΣ των Μαχητών Δόξας Πεύκων εξέδωσε ανακοίνωση απάντηση.

Δυστυχώς παρά τα δεινά που περάσαμε σαν χώρα τα τελευταία χρόνια, υπάρχουν ανάμεσα μας ακόμα άνθρωποι που τους βολεύει να μην αναγνωρίζουν τα προβλήματα τους αλλά βολεύονται να τα φορτώνουν σε άλλους. Βολεύονται να δικαιολογούν τις αδυναμίες τους και να τις κρύβουν καλά κάτω από το πάπλωμα. Αρκεί να φταίει κάποιος άλλος και όχι αυτοί

 Σήμερα γίναμε μάρτυρες αυτού του γεγονότος με την απαράδεκτη συμπεριφορά των φιλάθλων της Ασπίδας Ξάνθης απέναντι στους γονείς των παικτών μας και την άστοχη ειρωνική και «καφενειακού» τύπου ανακοίνωση της εν λόγω ομάδος.

Εμάς μας είπαν ότι η Ασπίδα Ξάνθης είναι μια νοικοκυρεμένη ομάδα με γήπεδο που το συντηρεί η ίδια και με φιλάθλους οικογένειες και παιδιά. Όντως η ομάδα και οι φίλαθλοι μας έτυχαν της καλύτερης υποδοχής από τους εφόρους και τον φροντιστή της ομάδος. Αυτά όλα όμως μέχρι να αρχίσει το παιχνίδι. Η συμπεριφορά εντός και εκτός γηπέδου ξέφυγε από την πρώτη φάση από όλα τα επιτρεπόμενα αθλητικά πρότυπα.

Εκτός γηπέδου οι φίλαθλοι της Ξάνθης κρέμονταν από τα κάγκελα ενώ έβριζαν διαρκώς και απειλούσαν διαιτητές, παίκτες και φιλάθλους μας. Μέσα στο γήπεδο παίκτες με ποιότητα που μας έχουν συνηθίσει σε άλλου είδους συμπεριφορές (Παπανικολάου και Στεφανίδης) απροκάλυπτα προκαλούσαν και έπαιζαν σκληρά τους παίκτες μας που δυστυχώς «τσίμπησαν το δόλωμα» και έτσι μεταφράζεται και η κατά τα άλλα δίκαια διαφορά του πρώτου ημιχρόνου. Στο δεύτερο μέρος της «παράστασης» όπως περιγράφει το ματς η ανακοίνωση της Ασπίδας Ξάνθης, δυστυχώς η γηπεδούχος ομάδα δεν κατέβηκε στο γήπεδο! Έτσι δικαιολογείται το επί μέρους 5-30 της ομάδος μας. Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι οι λαλίστατη μερίδα των φιλάθλων της Ξάνθης δεν έβγαλαν άχνα και μάλλον παρακολουθούσαν με ενδιαφέρον την ομάδα μας να ξεδιπλώνει στο γήπεδο όλο το ταλέντο της. Βεβαίως οι φωνές άρχισαν πάλι στο τελευταίο λεπτό του παιχνιδιού με το σκορ να είναι στους 15 πόντους γιατί πάντα πρέπει κάποιος άλλος να φταίει που η ομάδα τους δεν μπόρεσε να κρατήσει την υπέρ τους διαφορά. Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Αν η Ξάνθη έπαιζε όπως στο πρώτο ημίχρονο θα κέρδιζε. Στο δεύτερο ημίχρονο η απόδοση της ήταν κάκιστη και έχασε δίκαια.

 Οπότε προτείνουμε στην αντίπαλη ομάδα αντί να ξοδεύει ενέργεια για να βγάζει άστοχες και ερασιτεχνικές ανακοινώσεις ας δει προσεκτικά το βίντεο του αγώνα να δει τα λάθη της. Εμείς το βίντεο θα το ανεβάσουμε στην ιστοσελίδα μας μέσα στην εβδομάδα για να δει όλος ο μπασκετικός κόσμος το τι έγινε στην Ξάνθη και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του. Επίσης στον πρόεδρο της ομάδος που καθόταν δίπλα στους γονείς των αθλητών μας θα του προτείναμε να περιορίσει κάποιους φιλάθλους που με τη συμπεριφορά τους εκθέτουν την ομάδα του. Απειλητικές εκφράσεις του στυλ «ελάτε να τα πούμε έξω» ή «καθίστε κάτω και μην μιλάτε, να ξαναμιλήσετε αφού βγείτε από τα σύνορα του νομού» και « εδώ δεν είναι Πεύκα με εκκλησία γήπεδο, εδώ είναι Ξάνθη» δεν συνάδουν με κανένα πλέον αθλητικό γήπεδο.

 Η ομάδα μας έχει μέσο όρο 20,5 χρόνια και ένα από τα πιο μικρά μπάτζετ στην κατηγορία. Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτούς, τον προπονητή μας και το τεχνικό team για την δωδέκατη συνεχόμενη νίκη μας. Την καραμέλα σταματήσαμε να τη μασάμε εδώ και χρόνια. Όσο εύκολος στόχος και αν είμαστε οι ανυπόστατες ανακοινώσεις σας δεν μας αγγίζουν. Όσο και αν άλλες ομάδες και παράγοντες «παρακαλούν» τους αντιπάλους μας να βγάλουν ανακοινώσεις μετά τα ματς μας για να γίνεται ντόρος. Εμείς δουλεύουμε πιο πολύ από όλους και παίρνουμε αυτό που μας αξίζει. Καλό το παραμύθι σας, αλλά δεν έχει δράκο!! “

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΠΙΔΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ