Επίθεση ΠΑΟΚ στον Γκιρτζίκη λίγο αφότου πέταξε “λευκή πετσέτα” ο Γκαγκάτσης

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

–  Επίθεση κατά του ξανθιώτη προέδρου της ΚΕΔ και όπως όλα δείχνουν μελλοντικού προέδρου της ΕΠΟ Γιώργου Γκιρτζίκη εξαπέλυσε με ανακοίνωσή του ο ΠΑΟΚ, διαμαρτυρόμενος (όχι άδικα πάντως) για την διαιτησία του Καλογερόπουλου στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, η οποία ωστόσο δεν είναι η μόνη υπαίτια για τον διασυρμό του δικεφάλου στην Πελοπόννησο.

Πιο συγκεκριμένα, οι αποφάσεις του ρέφερι Καλογερόπουλου στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Αστέρα στην Τρίπολη προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του ΠΑΟΚ που με επίσημη ανακοίνωσή του καταφέρεται εναντίον του συγκεκριμένου διαιτητή, ενώ εκτός από τον Γκιρυζίκη, βάλλει και κατά του Ολυμπιακού προτείνοντας τον Σάββα Θεοδωρίδη για διαιτητή!

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «Δώστε το πρωτάθλημα από τώρα εκεί που θέλετε, μήπως γλιτώσουμε αθώους ανθρώπους από τη φυλακή. Πλέον παίζετε όχι μόνο με τη νοημοσύνη, αλλά και με τα νεύρα του κόσμου. Κύριε Καλογερόπουλε, πόσα γραμμάτια έχεις ακόμη για τη… διεθνή καριέρα που κάνεις; Κύριε Γκιρτζίκη, σας παρακαλούμε να υλοποιήσετε την απειλή σας και να συνεχίσετε το έργο του κυρίου Σαρρή. Και σας ευχόμαστε και την πορεία που θα έχει τους επόμενους μήνες. Την Τετάρτη, προτείνουμε να ξεκινήσει το ματς από το 2-0 και διαιτητής να παίξει ο κύριος… Σάββας Θεοδωρίδης, που του αρέσει το 50-50. Καληνύχτα σας».

Η ανακοίνωση και η επίθεση στον Γκιρτζίκη έρχεται πάντως ελάχιστες ώρες μετά την γνωστοποίηση ότι ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Βασίλης Γκαγκάτσης, που υποστηριζόταν κατά βάση από τον ΠΑΟΚ (στον οποίο εργάζεται άλλωστε ο γιος του Μάκης), δεν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της ΕΠΟ στις εκλογές της 23ης Ιανουαρίου. Η απόφαση του Γκατάτση άρχισε να γνωστοποιείται από το βράδυ της Παρασκευής και αφού είχαν προηγηθεί επαφές με προέδρους Ενώσεων που δεν έχουν πάει με το ρεύμα της υποστήριξης του κ. Γκιρτζίκη, οι οποίοι όμως θέλησαν να κρατήσουν και αποστάσεις από μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα Γκαγκάτση.

Έχοντας, επομένως, χαμηλή συσπείρωση, η οποία σε επίπεδο προτάσεων ήταν περίπου 12 Ενώσεις και χωρίς δυναμική ανατροπής, ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ αποφάσισε να μην διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία. Σχεδόν ταυτόχρονα υπήρξαν σκέψεις για την κάθοδο άλλου προσώπου, άφθαρτου όπως αυτό του προέδρου της ΕΠΣ Μακεδονίας Βαγγέλη Γραμμένου. Όμως προς το παρόν οι σκέψεις δεν βρήκαν πρόσφορο έδαφος υλοποίησης.

Έτσι ο Γιώργος Γκιρτζίκης όλα δείχνουν ότι στις αρχαιρεσίες της 23ης Ιανουαρίου (δυο μέρες πριν τις Εθνικές Βουλευτικές Εκλογές) θα είναι ο μόνος υποψήφιος στις αρχαιρεσίες της ΕΠΟ και κατά συνέπεια ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ, με μεγάλη υποστήριξη από τις Ενώσεις ως μοναδικός υποψήφιος (αφού αντίπαλός του, όπως όλα δείχνουν, θα είναι μόνο το… λευκό). Ωστόσο στη σύντομη θητεία του έως τον Οκτώβριο του 2016 θα πρέπει να διαχειριστεί μια διόλου εύκολη κατάσταση με την ομοσπονδία να δείχνει αποσαρθρωμένη και να έχει πολλά ανοιχτά μέτωπα ιδιαίτερα με τη Δικαιοσύνη.