Ελ Θράκικο: Η κριτική των παικτών του Πανθρακικού

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Δημήτρης Μπακιρτζής

–  Ο Πανθρακικός για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα δεν δέχτηκε γκολ. Αυτό ήταν το σημαντικό, χάρη στο οποίο κατάφερε να φύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας από τα Πηγάδια. Δεν πέτυχε κιόλας, αλλά αυτό δεν είναι περίεργο. Έτσι και αλλιώς έχει πρόβλημα επιθετικής δυστοκίας, Σκοράρει μόνο μια φορά στις 15 ευκαιρίες που δημιουργεί και στην Ξάνθη δεν δημιούργησε καμία.

Ωστόσο πήγε περίφημα ανασταλτικά και μάλλον μένει ικανοποιημένος από τον βαθμό στο “Ελ Θράκικο”. Το ThrakiSportS προχωρά σε μια ατομική κριτική όλων των παικτών της ομάδας της Κομοτηνής που αγωνίστηκαν στο γειτονικό ντέρμπι με την Ξάνθη:

Γιώργος Αθανασιάδης: Ο MVP του αγώνα, ο νεαρός τερματοφύλακας του Πανθρακικού κέρδισε με το σπαθί του η αν προτιμάτε με τις σπουδαίες του επεμβάσεις αυτόν τον τίτλο, «αναγκάζοντας» και τον προπονητή της Ξάνθης να μιλήσει με κολακευτικά λόγια για αυτόν. Εφτά επεμβάσεις συνολικά με τις δύο κορυφαίες να είναι στο πρώτο μέρος, αρχικά στην βολίδα του Λουσέρο στο 1’ αλλά και στο σου του Καπετάνου που έδειξε τα πολύ γρήγορα αντανακλαστικά του και το σπουδαίο ταλέντο του. Πολύ σταθερός και από τους παίκτες που συνέβαλαν κατά πολύ σε αυτό το θετικό αποτέλεσμα για την ομάδα του.

Θανάσης Παπαγεωργίου: Θετικότατος ο Παπαγεωργίου με πολλά τρεξίματα στην άμυνα, και σημαντική συμβολή στον περιορισμό Λουσέρο και Βάλτερ.

Νίκος Τσουμάνης: Θετική η παρουσία του, όπως όλης της αμυντικής γραμμής του Πανθρακικού. Περιόρισε σημαντικά τον Σολτάνι ενώ έδειξε «ψυχραιμία» με τον «βιρτουόζο» Βάλτερ σε πολλά λάθη, όταν ο Ισπανός ήρθε από την μεριά του.

Σοφιάν Σερφά: Ο άτυχος της βραδιάς ο Γαλλοαλγερινός προερχόταν από τραυματισμό και μόλις στο 2’ ένιωσε ενοχλήσεις, και μάλιστα στο ίδιο σημείο, αναγκάζοντας τον προπονητή του σε αναγκαστική αλλαγή πριν γίνουν χειρότερα τα πράγματα. Είναι πολύ σημαντικός παίκτης για τον Πανθρακικό με τον Ρόκα να βασίζει πολλά στον υγιή Σερφά.

Γιάννης Ποτουρίδης: Σταθερότατος ο νεαρός αμυντικός, με σωστές τοποθετήσεις και μόλις ένα λάθος, ενέπνεε σιγουριά στην άμυνα με τον Εμπό κερδίζοντας όλες τις προσωπικές μονομαχίες.

Πάπε Εμπό: Απροσπέλαστο θηρίο ο Αφρικανός που πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση, δεν έχασε μάχες στο ψηλό παιχνίδι ενώ και χαμηλά ελάχιστες στιγμές του ξέφυγε ο Καπετάνος. Σωστές τοποθετήσεις με 10 κλεψίματα και μόλις 2 λάθη. Αν δεν ήταν οι καίριες αποκρούσεις του Αθανασιάδη θα μιλάγαμε για τον καλύτερο παίκτη του αγώνα.

Αλφρέντο Μεχία: Επιβεβαίωσε και στο σημερινό παιχνίδι το παρατσούκλι του «μαχητής». Πολλά τρεξίματα από τον χαφ από την Ονδούρα με σημαντική συμβολή στο να κρατήσει η ομάδα του το μηδέν.

Αντώνης Λαδάκης: Παρά πολύ καλός στο πρώτο μέρος, όπως και στις αρχές του δευτέρου μέχρι που κουράστηκε, πολλά τρεξίματα πολλές μονομαχίες από τον αρχηγό του Πανθρακικού που όσο άντεχε «έκοβε τα πάντα».

Ρομέου Ντος Σάντος: Για παίκτη που είχε τόσο καιρό να ξεκινήσει βασικός και να πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής ο Βραζιλιάνος ήταν πολύ θετικός,  με πολύ τρέξιμο, σωστά μαρκαρίσματα και σημαντικές βοήθειες στο αμυντικό κομμάτι.

Νικολά Ντιγκινί: Μπήκε ορεξάτος, έκανε κάνα δυο ωραίες προσπάθειες αλλά μετά χάθηκε, πολλά λάθη(10) από τον Γάλλο, που δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του επιθετικά , δίνοντας ωστόσο μάχες στο αμυντικό κομμάτι που και αυτουνού η συμβολή κρίνεται θετική.

Χρήστος Τζάνης: Αρκετά λάθη από τον μεσοεπιθετικό του Πανθρακικού, που ωστόσο σήμερα πάλευε μόνος του μπροστά, ενώ αναγκάστηκε πολλές φορές να γίνεται αμυντικός χαφ για να βοηθάει την ομάδα του.

Δημήτρης Χασομέρης: Μπήκε «κρύος» λόγω του τραυματισμού του Σερφά, δεν βοήθησε επιθετικά ενώ αμυντικά ήταν σταθερός και βοήθησε πολύ τον Τσουμάνη στο να περιορίσουν τον Σολτάνι και τα ανεβάσματα του Μπέρτου.

Ίγκορ Ντε Σόουζα: Έπαιξε μόλις 16 λεπτά, αλλά με την είσοδο του έδειξε πόσο διαφορετικός είναι ο Πανθρακικός, κράτησε πίσω του αμυντικούς της Ξάνθης, ενώ όταν χρειάστηκε βοήθησε και αμυντικά, πολύ σημαντικός παίκτης που η επιστροφή του θα βοηθήσει πολύ τον Πανθρακικό.

Κωνσταντίνος Ζβδράβος-Ρίζος: Αγωνίστηκε για μόλις 8 λεπτά , οπότε είναι αδύνατον να κριθεί, πάντως είναι σημαντικό για τον νεαρό να παίρνει χρόνο συμμετοχής και να βλέπει πως υπολογίζεται από τον προπονητή του.