Ραντεβού και… απρόοπτα για τον Γιάννη Παπαδημητρίου στο Wyscout του Emirates

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Επέστρεψε γεμάτος εμπειρίες ο αντιπρόεδρος της Ξάνθης Γιάννης Παπαδημητρίου από το Λονδίνο και το επιβλητικό «Emirates Stadium», όπου διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα το φετινό παγκόσμιο φόρουμ Wyscout.

Ο εκπρόσωπος της θρακιώτικης ομάδας αποδείχτηκε συνεπής στο ραντεβού του και έδωσε το παρών από την πρώτη ημέρα του φόρουμ, σε αντίθεση με τον έτερο εκπρόσωπο ελληνικής ομάδας που είχε δηλώσει συμμετοχή, τον “θρακιώτη” τεχνικό διευθυντή του ΠΑΟΚ Ζήση Βρύζα, ο οποίος έστειλε αντ΄αυτού τον σκάουτερ του συλλόγου Γιάννη Βλάχο.

Επρόκειτο για την καθιερωμένη κοινή συνάντηση εκπροσώπων μελών ομάδων από όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη και ενός πριβέ κλαμπ FIFA Agents (μάνατζερ). Άλλωστε είναι γνωστό ότι το Wyscout είναι μια ιταλική ιστοσελίδα μέσω της οποίας οι ομάδες που γίνονται (επί πληρωμή) μέλη, μπορούν να «σκανάρουν» παίκτες από όλες σχεδόν τις χώρες του κόσμου, παρακολουθώντας εκτός από τα βιογραφικά και τις επιδόσεις τους σε αγώνες που έχουν βιντεοσκοπηθεί. 

Οι προσκεκλημένοι στο φόρουμ ανταλλάσουν απόψεις σχετικά με πιθανές αγοραπωλησίες παικτών, ενώ γίνονται και συζητήσεις περί πιθανής συνεργασίας ομάδων, συλλόγων, μάνατζερ και ούτω καθ΄εξής. Μάλιστα, η δεύτερη ημέρα εκεί συνοδεύθηκε και από ένα αναπάντεχο συμβάν, όπως έγραψε τo «Marca – SL». 

Εκπρόσωποι των ομάδων και ατζέντηδες απ΄όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη, είδαν το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης (17/12) έκπληκτοι να χτυπάει ο συναγερμός (!) και να δίνεται εντολή άμεσης εκκένωσης του κτιρίου (!), χωρίς πάντως να υπάρξει πανικός.  Κάποιοι μάλιστα το΄ ριξαν στο χιούμορ κι έλεγαν πως ενδεχομένως να υπήρξε τηλεφωνική φάρσα από οπαδούς της Τότεναμ για τοποθέτηση βόμβας!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ελληνική παρουσία εκεί δεν περιορίστηκε μόνο στην εκπροσώπηση της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ (η συμμετοχή τους για πρώτη φορά στο Wyscout, κέντρισε σε τέτοιο βαθμό το ενδιαφέρον ομάδων και ατζέντηδων που ο Ζήσης Βρύζας είχε ήδη δεχτεί περίπου 80 κλήσεις από άλλους συμμετέχοντες στο φόρουμ), αλλά και τρεις ατζέντηδες. Ποιοι; Ο Πασχάλης Τουντούρης, ο Νίκος Κουτρούπης (συνεργάτης του Αντώνη Αποστολόπουλου) και ο ομογενής (εξ Ελβετίας) Τάσος Σαλωνίδης.