Πώς βλέπει ο αθηναϊκός Τύπος την υποψηφιότητα Γκιρτζίκη για την ΕΠΟ

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Παναγιώτης Τζαμπαζλής

–  Ο Ξανθιώτης Γιώργος Γκιρτζίκης προβάλει την επομένη της παραίτησης του Γιώργου Σαρρή από την προεδρία της ΕΠΟ ως το μεγαλύτερο φαβορί για να αποτελέσει τον διάδοχό του, όπως από την πρώτη στιγμή έγραψε το ThrakiSportS. Στα δημοσιεύματα της Τετάρτης το όνομά του κυριαρχούσε σχεδόν σε όλες τις εφημερίδες και τα αθλητικά sites.

«Το όνομα του Γιώργου Γκιρτζίκη ακουγόταν πολύ έντονα τις τελευταίες ημέρες. Δεν είναι λίγοι μάλιστα που τον θεωρούν φαβορί στις ερχόμενες εκλογές. Είναι από τους παλαιότερους παράγοντες της Ομοσπονδίας, εκλέγεται για τέσσερις τετραετίες, εκ των οποίων τις τρεις ήταν ταμίας, και διώκεται ποινικά (όπως και ο Βασίλης Γκαγκάτσης άλλωστε) στο σκάνδαλο με την κάρτα υγείας. Από τους έμπιστους συνεργάτες του Γιώργου Σαρρή, ανέλαβε πρόσφατα την προεδρία της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, από την οποία θα παραιτηθεί, όπως είχε κάνει και ο Γιώργος Σαρρής, για να διεκδικήσει τον προεδρικό θώκο της ΕΠΟ. Εχει με το πλευρό του τους διοικητικούς της Ομοσπονδίας, τα μέλη δηλαδή του διοικητικού συμβουλίου, με τα οποία θα διοικήσει και αυτό είναι το μεγάλο του “συν”. Με λίγα λόγια, θα στηριχθεί από την υπάρχουσα τάξη πραγμάτων στην Ομοσπονδία και προφανώς και από τον Ολυμπιακό, που στήριξε και στηρίζει τη νυν διοίκηση και τον Γιώργο Σαρρή», αναφέρει ο Αλέξης Πλατής στην εφημερίδα Goal που έχει και σχετική πρωτοσέλιδη αναφορά.

Πρωτοσέλιδη αναφορά στην υποψηφιότητα Γκιρτζίκη όπως και του Γκαγκάτση κάνει και η Sportday ενώ αρκετά επικριτική η Live Sport υποστηρίζει στο πρωτοσέλιδο της «Μια από τα ίδια» και προσθέτει: «Ο Σαρρής έφυγε υπό το βάρος των σκανδάλων και της αποτυχίας του, ο -υποστηριζόμενος από τον Ολυμπιακό- Γκιρτζίκης εμφανίζεται έτοιμος να τον διαδεχθεί και να συνεχίσει το… έργο του στην ΕΠΟ, ενώ γλυκοκοιτάζει την προεδρική καρέκλα και ο Γκαγκάτσης». Από εφημερίδες, τα Σπορ του Βορρά κάνουν επίσης αναφορά στις εξελίξεις αλλά υποστηρίζουν ότι φαβορί για την διαδοχή του Σαρρή είναι ο Γκαγκάτσης.

«Η υποψηφιότητά του θεωρείται σχεδόν σίγουρη, αφού φέρεται να έχει πάρει το χρίσμα από τον πόλο που στήριζε το 2012 την παράταξη Σαρρή. Αν εκλεγεί θα αποτελέσει την συνέχεια της παρούσας κατάστασης. Άλλωστε η ανακοίνωση που έσπευσε να βγάλει η ΚΕΔ κατά του προέδρου του Παναθηναϊκού λόγω ΣΚΑΪ και η εκκωφαντική σιωπή και αδράνειά της για τις κατά συρροή δηλώσεις κατά της διαιτησίας (βλέπε Αγγελίδης, Αστέρας Τρ., Εργοτέλης κ.α.) δίνει το στίγμα…», υποστηρίζει το soccerplus.

«Ο Γιώργος Γκιρτζίκης ακούγεται πολύ έντονα τις τελευταίες μέρες, οπότε και άρχισε να διαφαίνεται η πιθανότητα παραίτησης του Γιώργου Σαρρή. Ο Γκιρτζίκης είναι σήμερα πρόεδρος της ΚΕΔ, όπως ήταν και ο Σαρρής όταν έθεσε υποψηφιότητα για την προεδρεία. Επίσης είναι από τους παλαιότερους παράγοντες της ομοσπονδίας: εκλέγεται για τέσσερις(!) τετραετίες, εκ των οποίων τις τρεις ήταν ταμίας. Αποτελεί έμπιστο συνεργάτη του Σαρρή, άλλωστε γι’ αυτό και επελέγη για την προεδρία της ΚΕΔ. Η υποψηφιότητά του μοιάζει σχεδόν σίγουρη και θα στηριχτεί από την υπάρχουσα τάξη πραγμάτων στην ΕΠΟ, άρα και από τον Ολυμπιακό που στήριζε και στηρίζει τη νυν διοίκηση. Μια πιθανή εκλογή του θα αποτελεί ουσιαστικά τη συνέχεια της παρούσας κατάστασης.  Ο Γκιρτζίκης, όπως και ο Γκαγκάτσης, διώκεται ποινικά για την υπόθεση της κάρτας υγείας», αναφέρει ο Άρης Ασβεστάς στο sdna.