Γ’ Εθνική: Τι προβλέπει ο ΚΑΠ για την αναβολή του αγώνα Έβρος Σουφλίου – Πανσερραϊκός

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Παναγιώτης Τζαμπαζλής

–  Ο αγώνας Έβρος Σουφλίου – Πανσερραϊκός όπως και η αναμέτρηση Καβάλα – Κοκκινόχωμα αναβλήθηκαν, όπως μπορείτε να διαβάσετε και στο live του ThrakiSportS. Και το ερώτημα είναι τι μέλλει γενέσθαιμε αυτήν την αναβολή. Πότε θα διεξαχθεί το παιχνίδι;

 

Βάσει του άρθρου 21, παράγραφος 1 εδάφιο α’ του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου που ισχύει για τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα (η Γ’ Εθνική θεωρείται ερασιτεχνική κατηγορία), “αγώνας που δεν τελέστηκε, χωρίς να ευθύνονται και οι δύο διαγωνιζόμενες ομάδες, επανορίζεται υποχρεώτικά μέσα σε χρονικό διάστημα 15 ημερών από την έκδοση αποφάσεως”.  

Ωστόσο στο εδάφιο δ’ αναφέρεται: “Αγώνας που αναβάλλεται ή διακόπτεται, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, διεξάγεται ή συνεχίζεται, υποχρεωτικά για τα Πανελλήνια ερασιτεχνικά Πρωταθλήματα, την επομένη μέρα, στο ίδιο γήπεδο και την ίδια ώρα, χωρίς άλλη ειδοποίηση των ομάδων, οι οποίες υποχρεούνται να εμφανιστούν για την διεξαγωγή ή συνέχιση του αγώνα”.

Κατά συνέπεια το ματς Έβρου Σουφλίου – Πανσερραϊκού κανονικά πρέπει να επαναληφθεί αύριο, αν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες. Όπως όμως διαβάζουμε στο live του ThrakiSportS, ο Πανσερραϊκός ήδη αναχώρησε για τις Σέρρες. Αυτό σημαίνει ότι είτε θα επιστρέψει ξανά αύριο Πέμπτη η ομάδα, είτε υπήρξε κάποια συμφωνία ότι ούτε  αύριο θα διεξαχθεί το παιχνίδι.

Εάν υπάρξει την Πέμπτη και νέα αναβολή, τότε βάσει ΚΑΠ θα πρέπει ο αγώνας να επανοριστεί και να διεξαχθεί σε κάθε περίπτωση μέσα σε 15 ημέρες από την πρώτη αναβολή του, δηλαδή μέχρι την  παραμονή Πρωτοχρονιάς. Κατά συνέπεια, αν εφαρμοστεί ο ΚΑΠ, αυτό που ακούστηκε στο Σουφλί ότι το ματς πάει με τη νέα χρονιά, δεν είναι αληθές.

Αλλά επειδή στην Ελλάδα ζούμε και πολλές φορές οι νόμοι υπάρχουν για να… παραβιάζονται, κρατήστε μικρό καλάθι…