ΕΠΣ Ξάνθης: Όσα έγιναν στην αναμέτρηση του Ορφέα με τον Ζυγό

Ανταπόκριση από την Ξάνθη : Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Εξαιρετική εμφάνιση και νίκη με 3-1 πέτυχε στο γήπεδο του Α.Ο.Ξ. ο Ορφέας Ξάνθης απέναντι στον Ηρακλή Ζυγού, που πραγματοποίησε ίσως την χειρότερη φετινή της εμφάνιση.

Ο Ορφέας ήταν από το πρώτο κιόλας λεπτό κυρίαρχος του αγώνα δημιουργώντας συνεχώς ευκαιρίες στην εστία του Ζλατίνη, ενώ ο Ζυγός αν εξαιρέσει κανείς μια προσπάθεια του Παπαστεφάνου στο 26’ και ένα πολύ ωραίο σουτ που έδιωξε σε κόρνερ ο Κοράι στο 41 δεν είχε άλλες στιγμές στο πρώτο μέρος. Η ομάδα του Ορφέα άνοιξε το σκορ με την συμπλήρωση 27’ λεπτών αγώνα με τον Γιάννη Καραγκιόζη να κάνει σέντρα-σουτ από τα δεξιά μπερδεύοντας αμυντικούς και τον τερματοφύλακα του Ηρακλή στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενουμένων. Στο 40’ οι γηπεδούχοι άγγιξαν το δεύτερο γκολ αλλά το σουτ του Βασιλειάδη πέρασε ξυστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ζλατίνη, για να φτάσουμε στο 43’ όταν μετά από σέντρα του Βασίλη Καραγκιόζη ο Μόσχος έκανε την γυριστή κεφαλιά με την μπάλα να χτυπά πάνω στον Κελέση και να καταλήγει στα δίχτυα του Ηρακλή για δεύτερη φορά.

Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε ωστόσο οι λιγοστοί φίλοι που βρέθηκαν στο γήπεδο του ΑΟΞ είδαν ακόμη δύο τέρματα. Στο 57’ ο Βασιλειάδης θα ανατραπεί από τον Ιωσηφίδη και θα κερδίσει το πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος. Μόλις ένα λεπτό αργότερα ήρθε η απάντηση από τους φιλοξενούμενους με τον Κωφίδη να ανατρέπεται από τον Μουμίν Ημίτ και να κερδίζει το πέναλτι, την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος ευστοχώντας κάνοντας το 3-1 που ήταν και το τελικό σκορ, ενώ στο 83’ ο Τζέμ αποβλήθηκε για την ομάδα του Ζυγού.

Με αυτή την νίκη η ομάδα του Ορφέα έμεινε κοντά στις πρώτες θέσεις ευελπιστώντας σε γκέλες των αντιπάλων για να πλησιάσει ακόμη περισσότερο. Από την άλλη η ομάδα του Ηρακλή δέχτηκε τρία γκολ, όταν πριν από αυτό το ματς είχε δύο γκολ παθητικό  σε 9 αγώνες. Διαιτητής  της αναμέτρησης ήταν ο Γιώργος Κουναλάκης με βοηθούς τους Χασάν Κουλά και Χουσείν Κουλά.

Ορφέας Ξάνθης: Κοράι, Καραγκιόζης Γ., Μουμίν Ημίτ(89’ Ιζέτογλου), Τζαμπάζ Χακή(68’ Καρά Αλή), Μαυρόπουλος, Μαλαδένης, Κετσιεμενίδης, Μόσχος, Καραγιόζης Β. Βασιλειάδης, Μουτούς Τζοσκούν(65’ Μυγγίδης)

Ηρακλής Ζυγού: Ζλατίνης, Γότσης, Τσαντίδης, Κελέσης(80’ Δάρδας), Ιωσηφίδης, Τσακιράκης, Κριεζής, Κοκκαλίδης (46’ Αρσενίου), Παπαστεφάνου(67’ Τζέμ), Χασιώτης, Κωφίδης