ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Όσα έγιναν στην αναμέτρηση της ΑΕ Κομοτηνής με τη Θύελλα Φερών

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

– Σε ένα παιχνίδι που ήταν ντέρμπι για 25 λεπτά, η ΑΕ Κομοτηνής κέρδισε τη Θύελλα Φερών με 79-61, κάλυψε τη διαφορά της ήττας του πρώτου γύρου και απέκτησε προβάδισμα όσον αφορά την είσοδο στα play off της ανόδου.

Το παιχνίδι ξεκίνησε δυνατά και για τις δύο ομάδες, οι οποίες εναλλάσονταν συνεχώς στο σκορ. Οι άμυνες και των δύο ήταν δυνατές, με τη Θύελλα τελικά να βρίσκεται μπροστά στο σκορ με βραχεία κεφαλή. Στη δεύτερη περίοδο η Θύελλα συνέχισε να είναι δυνατή στην άμυνα και περίπου 4 λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου βρέθηκε να προηγείται με 23-28. Η ομάδα της Κομοτηνής βελτίωσε την άμυνα της σε εκείνο το σημείο και με ένα σερί 13-2 βρέθηκε να προηγείται στο ημίχρονο με 36-30.

Η ΑΕ Κομοτηνής μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο εκεί που σταμάτησε στο πρώτο. Με όπλο την άμυνα προηγήθηκε με 52-36, δύο λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου και διατήρησε τη διαφορά καθ’ όλη τη διάρκεια της τέταρτης περιόδου κοντα στους 20 πόντους. Λίγο πριν το τέλος το σκορ έφτασε στο 79-56, για να λήξει ο αγώνας με σκορ 79-61.

Κορυφαίος από την ΑΕ Κομοτηνής ο Χονδρόπουλος, ενώ πολύτιμη βοήθεια στην επίθεση έδωσαν και οι Λεφής, Μουράτ Τσαούς, Κουτσοβασίλης και Σιμάκης. Χαρακτηριστική είναι η βοήθεια που πήρε η ΑΕ Κομοτηνής από την περιφέρεια, καθώς οι παίκτες της πέτυχαν 13 τρίποντα. Από τη Θύελλα Φερών πάλεψε ο Μπερμέρης, μαζί με τους Γεροντίτη και Μόκαλη.

Διαιτητές: Αποστολίδης – Παρασίδης

Δεκάλεπτα: 18-19, 36-30 (ημίχρονο), 53-40, 79-61 (τελικό αποτέλεσμα)

ΑΕ Κομοτηνής (Στοάκης): Γκιρίτσης, Καπαρελιώτης 2, Χονδρόπουλος 20(3), Βάκρινος, Λεφής 14(3), Μουράτ Τσαούς 14(3), Κουτσοβασίλης 11(3), Θεοδωρίδης 6, Σιμάκης 10(1), Παπακωνσταντίνου 2, Κοτσαρίδης, Τερζίδης.

Θύελλα Φερών (Σαριανίδης): Δαπουδάνης, Κανελλάκης, Αραμιάν 3(1), Καρπεάζης, Καραμπεάζης, Μόκαλης 12,Κατσάνης 3, Σονωβίδης, Μπερμπέρης 23(2), Μουρτσινούδης, Γεροντίτης 13.