Τέλος η Ευρώπη για Παναθηναϊκό, στροφή σε πρωτάθλημα και Πανθρακικό

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Παναγιώτης Τζαμπαζλής

– Ο Παναθηναϊκός τελείωσε τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις και στρέφει την προσοχή του αποκλειστικά και μόνο στις εγχώριες διοργανώσεις. Οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να πετύχουν τη πρώτη τους νίκη κόντρα στην Εστορίλ στο όμιλο του Europa League και τερμάτισε στη τελευταία θέση, πληρώνοντας για ακόμα μια φορά τα νεκρά διαστήματα και την κακή αμυντική λειτουργία σε μεμονωμένες φάσεις, και στρέφει τη προσοχή της στο πρωτάθλημα, αρχής γενομένης από την Κυριακή (14/12) όταν και υποδέχεται τον Πανθρακικό.

Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου είναι εδώ και πέντε αγωνιστικές αήττητη στη Σούπερ Λίγκα, έχοντας τέσσερις νίκες και μια ισοπαλία, και βρίσκεται πέντε βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ και έναν από τον δεύτερο Ολυμπιακό. Ο Παναθηναϊκός θέλει να συνεχίσει το καλό σερί του και να παραμείνει γερά στη διεκδίκηση του τίτλου, έχοντας ως πρώτο εμπόδιο την ομάδα της Κομοτηνής, η οποία πέρσι ήταν η πρώτη που κατάφερε να νικήσει στη Λεωφόρο μετά από αρκετά χρόνια.

Θα επιστρέψουν στην αποστολή, λογικά και στην ενδεκάδα κάποιοι εξ αυτών, οι Νάνο, Μέντες, Σίλντενφελντ και Πέτριτς, ενώ ερωτηματικό παραμένει το αν θα είναι έτοιμος ο Χρήστος Μπούρμπος. Ο έμπειρος μπακ τραυματίστηκε και έγινε αλλαγή στο 28′ κόντρα στην Εστορίλ. Ωστόσο, όπως τόνισε και ο ίδιος κατά την αποχώρησή του από το «Απόστολος Νικολαΐδης» μετά τη λήξη του αγώνα, έκανε ένεση και δεν ένιωθε ενοχλήσεις. Μάλιστα, φάνηκε αισιόδοξος ενόψει της αναμέτρησης με τους Θρακιώτες στη Λεωφόρο για την 14η αγωνιστική της Super League τονίζοντας ότι μάλλον θα είναι κανονικά στη διάθεση του προπονητή του, ωστόσο, μετά τις απαραίτητες εξετάσεις θα φανεί αν τον υπολογίζει ο Αναστασίου.

Σε κάθε περίπτωση, ο Παναθηναϊκός θέλει τη νίκη για να πάει με άλλον… αέρα και άλλη ψυχολογία στο παιχνίδι της εμβόλιμης αγωνιστικής στα «Πηγάδια», με αντίπαλο την Ξάνθη, την Τετάρτη (17/12), εκεί όπου ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ έχασε… με ηχηρό τρόπο (4-2). Πριν από αυτό, όμως, προέχει το ματς με την ομάδα της Κομοτηνής και για αυτό θα αρχίσουν να δουλεύουν πλέον ο Αναστασίου και οι ποδοσφαιριστές του.