Ελ Θράκικο και στο χάντμπολ! Ντέρμπι ανόδου για Ασπίδα και Κύκλωπες στο Αμοιρίδειο

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Με το μεγάλο θρακιώτικο ντέρμπι ανάμεσα στην Ασπίδα Ξάνθης και τους Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης συνεχίζεται το Σάββατο το πρωτάθλημα του 7ου Ομίλου της Β’ Εθνικής Κατηγορίας Χαντμπολ. Πρόκειται ουσιαστικά για μια αναμέτρηση που σε μεγάλο βαθμό θα κρίνει τον πρωταθλητή που θα διεκδικήσει άνοδο στην Α2 Κατηγορία, όσο νωρίς και αν φαντάζει ακόμα.

 

Μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές, οι Κύκλωπες με ισάριθμες νίκες επί  του ΠΑΟΚ Δράμας(πρώην Ολυμπιακή Ακαδημία Δράμα) και Πανσερραϊκού βρίσκονται στην πρώτη θέση με 4 βαθμούς. Δεύτερη είναι η Ασπίδα που σε αυτές τις αγωνιστικές έπαιξε επίσης με τους ίδιους αντιπάλους (σε αντίστροφες έδρες) και έχει επίσης τα ίδια αποτελέσματα με τους Κύκλωπες, δυο νίκες δηλαδή, αλλά μόλις έναν βαθμό καθώς ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -3, λόγω της τιμωρίας της καθώς δεν διαθέτει τμήματα υποδομής.

Ο μόνος τρόπος για να πλησιάσει η Ασπίδα τους Κύκλωπες και να ελπίζει σε στραβοπάτημά τους ή να τους χτυπήσει μέσα στην έδρα τους, είναι αν τους κερδίσει το απόγευμα του Σαββάτου. Σε διαφορετική περίπτωση η ομάδα της Αλεξανδρούπολης θα ξεφύγει στην βαθμολογία και ουσιαστικά ήδη από αυτήν την εβδομάδα θα πανηγυρίζει τον τίτλο, αν και έχει πολύ δρόμο μπροστά του το πρωτάθλημα.

Η αναμέτρηση Ασπίδα Ξάνθης – Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης θα ξεκινήσει στις 6.00 το απόγευμα στο Αμοιρίδειο Αθλητικό Κέντρο της Ξάνθης και θα υπάρχει live ενημέρωση για την εξέλιξή της από το ThrakiSportS. Μία ώρα νωρίτερα θα ξεκινήσει στις Σέρρες το άλλο παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής ανάμεσα σε Πανσερραϊκό και Ολυμπιακή Ακαδημία Δράμας.

Με τους αγώνες αυτούς ουσιαστικά ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος. Δεν βγαίνει όμως και πρωταθλητής χειμώνα αφού απόφαση της ομοσπονδίας ήταν το πρωτάθλημα του 7ου ομίλου της Β’ Εθνικής να διεξαχθεί λόγω της συμμετοχής μόνο τεσσάρων ομάδων σε… τέσσερις γύρους. Κατά συνέπεια θα δούμε άλλα τρία “Ελ Θράκικο” μέχρι το τέλος του.

Στην μέχρι στιγμής βαθμολογία, μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές, οι Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης έχουν 4 βαθμούς, η Ασπίδα Ξάνθης 1, ο Πανσερραϊκός 0 και ο ΠΑΟΚ Δράμας λόγω τιμωρίας έχει -3 βαθμούς.

Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν για τις δύο ομάδες, αν και για την ομάδα της Ξάνθης στην τελευταία προπόνηση θα κριθεί αν θα μπορέι να συμμετέχει στον αγώνα ο Ρουμελιώτης.