“Τετράσφαιρη” η Ξάνθη έριξε στο Πηγάδι(α) τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ

Ανταποκριση από τη Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ πήγε στα Πηγάδια με τον «αέρα» τεσσάρων βαθμών και της νίκης του στον Πειραιά και θέλοντας να αξιοποιήσει την ισοπαλία “δώρο” του Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ Γιάννινα για να αυξήσει στους 7 τη διαφορά του από τους «ερυθρόλευκους», ωστόσο η εντυπωσιακή Ξάνθη τον προσγείωσε απότομα και προβλημάτισε τους χιλιάδες οπαδούς του που βρεθηκαν στη Ξάνθη.

Η Skoda Ξάνθη για την 13η αγωνιστική της Superleague, νίκησε δίκαια 4-2 τον κακό «δικέφαλο», και πέτυχε την πέμπτη της νίκη σε έξι εντός έδρας αγώνες και βρέθηκε στην όγδοη θέση κοιτώντας περισσότερο πλεον προς τη πρώτη πεντάδα παρά προς τα κάτω στρώματα της βαθμολογίας. Ο ΠΑΟΚ υποχρεώθηκε στην πρώτη του εκτός έδρας φετινή απώλεια (είχε ως τώρα 4Χ4), με αποτέλεσμα, τελικά, η διαφορά του από τον Ολυμπιακό να μειωθεί στους 4 βαθμούς. Πρωταγωνιστής ο Παντελής Καπετάνος που πέτυχε δύο γκολ.

Η Ξάνθη αιφνιδίασε τον ΠΑΟΚ σε ένα μέτριο ημίχρονο κυρίως για τους Θεσσαλονικείς, μόλις στο 6′ όταν προηγήθηκε 1-0 με τον Καπετάνο και στη συνέχεια έλεγξε το παιχνίδι, επικρατώντας στο χώρο του κέντρου, απέναντι στους φιλοξενούμενους που προσπαθούσαν να «συνέλθουν» από το γρήγορο γκολ που δέχθηκαν. Οι γηπεδούχοι έλεγχαν την αναμέτρηση και τα πολλά λάθη εκατέρωθεν συνέβαλαν ώστε να μην υπάρξει καλός ρυθμός.

Σταδιακά, με την πάροδο του χρόνου, ο ΠΑΟΚ πήρε το κέντρο και άρχισε να μεταφέρει το παιχνίδι προς την περιοχή του Κυριακίδη. Όμως δεν μπορούσε να απειλήσει. Πρώτη του καλή στιγμή το άστοχο σουτ του Τζανδάρη στο 29′. Ωστόσο, μια έμπνευση (τακουνάκι) του Γκολάσα, δημιούργησε τη φάση από την οποία ήρθε η ισοφάριση με τον Αθανασιάδη στο 38′.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με γκολ από τα… αποδυτήρια και πάλι για την Ξάνθη, η οποία μόλις στο 47′ έφτασε στο 2-1 με τον Λουσέρο. Οι γηπεδούχοι είχαν αυτό που ήθελαν και με άνεση κρατούσαν τους επιθετικούς του ΠΑΟΚ μακριά από την εστία τους, καθώς η ανάπτυξη του «δικέφαλου» ήταν προβληματική.

Ο Αναστασιάδης έβαλε Μακ και Σαλπιγγίδη αντί των Κάτσε και Αθανασιάδη, αλλά η εικόνα της ομάδας του δεν βελτιώθηκε. Μπορεί σιγά-σιγά ο ΠΑΟΚ να κρατούσε την μπάλα, όμως και πάλι αδυνατούσε να απειλήσει, την ώρα που η Ξάνθη είχε δώσει χώρο και «έψαχνε» τις αντεπιθέσεις.

Αυτή απείλησε με τον Σολτάνι στο 73′ και έφτασε στο 3-1 με τον Κλέιτον στο 77′. Ο ΠΑΟΚ «απάντησε» αμέσως, με το γκολ του Μακ στο 82′, όμως στη συνέχεια, αν και πίεσε, δεν απείλησε. Αντίθετα, άφησε πολλά κενά πίσω, τα οποία σε πρώτη φάση ο Καπετάνος δεν αξιοποίησε στο 87′ αλλά το έκανε στο 88′ διαμορφώνοντας το τελικό 4-2.

Ξάνθη: Κυριακίδης, Μπέρτος, Γουάλας, Καρυπίδης, Γούτας, Βασιλακάκης (46′ Παπαστεριανός), Φλίσκας, Λουσέρο, Σολτάνι, Κλέιτον (80′ Μπαξεβανίδης), Καπετάνος (90’+1′ Ομπόντο).

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Ρατς, Τζιόλης, Βίτορ, Κάτσε (57′ Μακ), Τζανδάρης (80′ Μάρτενς), Γκολάσα, Περέιρα, Παπαδόπουλος, Αθανασιάδης (57′ Σαλπιγγίδης).