ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Όσα έγιναν στον προημιτελικό της ΑΕ Κομοτηνής με τη Θύελλα Φερών

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

– Την πρόκριση για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου της ΕΚΑΣΑΜΑΘ πήρε η ΑΕ Κομοτηνής, κερδίζοντας πολύ εύκολα τη Θύελλα Φερών με 70-37. Η ομάδα της Κομοτηνής πήρε από την αρχή το προβάδισμα στο σκορ και δεν το έχασε ποτέ στο παιχνίδι. Έχοντας σαν όπλο την πολύ καλή της άμυνα εγκλώβισε την Θύελλα, ενώ επιθετικά πήρε λύσεις από πολλούς παίκτες. Αντίθετα από τη Θύελλα πάλεψε μόνο ο Γεροντίτης.

Η ΑΕ Κομοτηνής μπήκε δυνατά από την αρχή και προηγήθηκε στην πρώτη περίοδο με 19-10. Στην δεύτερη περίοδο εγκλώβισε τη Θύελλα στην άμυνα της και ανέβασε τη διαφορά ακόμα και στους 21 πόντους, για να κλείσει το ημίχρονο με 40-26. Στην τρίτη περίοδο είδαμε πολύ κακό παιχνίδι, καθώς το επιμέρους σκορ ήταν 13-6. Την επιθετική δυστοκία της ΑΕ Κομοτηνής δεν μπόρεσε να την εκμεταλευτεί η ομάδα των Φερών και έτσι η διαφορά μεγάλωσε και άλλο, με την τρίτη περίοδο να κλείνει με σκορ 53-32. Στην τελευταία περίοδο η ΑΕ Κομοτηνής συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς, η άμυνα της παρέμεινε το ίδιο σφιχτή, ενώ οι παίκτες της Θύελλα δεν μπορούσαν να βρουν λύσεις ούτε από την περιφέρεια, ούτε μέσα στη ρακέτα. Έτσι η διαφορά μεγάλωσε και άλλο με το τελικό σκορ να αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του αγώνα. Διαιτητές: Αποστολίδης- Παρασίδης

Δεκάλεπτα: 19-10, 40-26 (ημίχρονο), 53-32, 70-37 (τελικό αποτέλεσμα)

ΑΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ (Στοάκης): Μπορμπίδης, Καπαρελιώτης 10(1), Χονδρόπουλος 14(3), Βάκρινος, Λεφής, Μουράτ-Τσαούς, Κουτσοβασίλης 14(2), Θεοδωρίδης 4, Σιμάκης 12, Παπαγεωργίου 8(1), Παπακωνσταντίνου 4, Τερζίδης 4.

ΘΥΕΛΛΑ ΦΕΡΩΝ  (Σαριανίδης): Δαπουδάνης, Παπάζογλου, Αραμιάν 3(1), Τσοκαναρίδης, Δαβουδάνης, Μόκαλης, Ντινούδης 2, Λιάκος 3, Καραμπεάζης 1, Μπερμπέρης 7(1), Μουρτσινούδης, Γεροντίτης 21.