Γ’ Εθνική: Όσα έγιναν στη μεγάλη νίκη του Εθνικού Αλεξανδρούπολης επί της Δόξα Δράμας

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

–  Βαθιά βαθμολογική ανάσα πήρε ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, που επικράτησε εντός έδρας με 2-1 της Δόξας Δράμας και βγήκε από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού. 

Η ομάδα του Νίκου Ουσταμπασίδη ξεκίνησε με τον Φυσέκη κάτω από τα γκολπόστ, τους Αμπραχαμιάν και Κατρανίτσα στο δεξί και αριστερό άκρο της άμυνας αντίστοιχα, με τους Παρασκευά και Μπαρμπαγιάννη να συνθέτουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Τορομανίδης και Ελληνίδης αποτέλεσαν τα αμυντικά χαφ, Γκαϊδατζής και Μαμούτ έπαιξαν στα άκρα της μεσαίας γραμμής δίνοντας βοήθειες στο μοναδικό προωθημένο Αγγελακάκη, ο οποίος είχε από πίσω του σε ρόλο δεκαριού τον Φλώρο.

Παρά τον επιβαρυμένο από την καταρρακτώδη βροχόπτωση αγωνιστικό χώρο, οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο ματς και απείλησαν μόλις στο δεύτερο λεπτό του αγώνα με το σουτ του Μαμούτ, το οποίο κατέληξε άουτ. Στο 9’ οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με την ευκαιρία του Παπαβασιλείου, το σουτ του οποίου κατέληξε στην αγκαλιά του γκολκίπερ του Εθνικού. Η ομάδα του Εθνικού συνέχισε την πίεση στα καρέ των Δραμινών και κατάφερε να προηγηθεί στο 17’ με το πλασέ του Μαμούτ. Μετά τη χαμένη ευκαιρία του Σμίλιανιτς στο 29’, ο Εθνικός διπλασίασε τα τέρματά του με εκτέλεση πέναλτι του Φλώρου, το οποίο κέρδισε ο Αγγελακάκης σε ανατροπή του από τον Τιγγιρίδη. Η απάντηση των μαυραετών ήταν άμεση, αφού στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Στόικος με όμορφη κεφαλιά μετά από σέντρα του Γεωργιάδη διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Το δεύτερο μέρος δεν είχε τις συγκινήσεις του πρώτου, λόγω και του εξαιρετικά βαρύ αγωνιστικού χώρου,  με τη μοναδική αξιόλογη φάση να σημειώνεται στο 49’ με τον Αγγελακάκη, ο οποίος δε μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα σε τετ-α-τετ. Στο υπόλοιπο του αγώνα η ομάδα της Αλεξανδρούπολης διατήρησε άνετα το προβάδισμά της, αφού η Δόξα δε μπόρεσε να φανεί απειλητική για την εστία του Εθνικού.  Την επόμενη αγωνιστική η ομάδα της Αλεξανδρούπολης ταξιδεύει στα Γιαννιτσά για να αντιμετωπίσει την τοπική Αναγέννηση.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Κουμπαράκης (Θράκης) με βοηθούς τους Καμπερίδη και Μηναδάκη (Καβάλας). Η φωτογραφία που “ντύνει” το ρεπορτάζ ανήκει στην Παναγιώτα Τσικάκη.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ: Φυσέκης, Αμπραχαμιάν (46’ Θάνος), Κατρανίτσας, Παρασκευάς, Μπαρμπαγιάννης, Τορομανίδης, Μαμούτ, Ελληνίδης, Γκαϊδατζής, Φλώρος (90’ Κουρτοβ), Αγγελακάκης (75’ Κιριζάκης)
ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ: Τιγγιρίδης, Γεωργιάδης (60’ Κανετίδης), Πετρόπουλος (75’ Περσίδης), Χαριτωνίδης, Σιάμπος, Ντουτσαρίδης, Σμίλιανιτς, Στόικος, Παπαβασιλείου, Κυριακίδης, Τουνγκελίδης (80’ Ιωσηφίδης)