Το pregame του παιχνιδιού Ορεστιάδα – Ολυμπιακός (17:00, ThrakiSportS)

Ανταπόκριση από την Ορεστιάδα: Δημήτρης Μηλίκας

– Μετά τον Άρη, έναν ακόμη αντίπαλο από τα παλιά σε τελικούς πρωταθλήματος, τον Ολυμπιακό, θα συναντήσει ο ΑΟ Ορεστιάδας του Αγ. Νικολάου στο “Νίκος Σαμαράς”, το απόγευμα του Σαββάτου. Πιο συγκεκριμένα μνήμες από τους τελικούς της περιόδου 1997-1998 αναμένεται να ξυπνήσει στους φίλους της Ορεστιάδας και του Ολυμπιακού, η αναμέτρηση των δύο ομάδων στον Έβρο, που ανοίγει στις 17.00 την αυλαία της 7ης αγωνιστικής της Volleyleague και θα μεταδοθεί απευθείας από το Novasports 7 και φυσικά το Thrakisports. Ο Α.Ο.Ορεστιάδα επτά χρόνια μετά την επιστροφή του στη Volley League, έχει επιστρέψει δυναμικά με πέντε νίκες σε έξι αγώνες και θα υποδεχτεί τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό που προέρχεται από τη δοκιμασία και την ήττα στο Φριντρισχάφεν για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Στην Ορεστιάδα έχει σημάνει συναγερμός και σύμφωνα με παράγοντες της διοίκησης το γυμναστήριο «Νίκος Σαμαράς» αναμένεται να είναι κατάμεστο από 2.500 εβρίτες αλλά και οπαδούς του Ολυμπιακού από τον τοπικό σύνδεσμο και τον Έβρο, που ζήτησαν και πήραν εισιτήρια σε συνεννόηση με την διοίκηση του ΑΟΟ. Το εντυπωσιακό είναι πως η τελευταία νίκη της Ορεστιάδας επί του Ολυμπιακού έγινε πριν από 13 χρόνια όταν είχε ακραίους παίκτες τον Χόρχε Ελγκέτα και τον Πέτρο Πέτρογλου. Μάλιστα εκείνη η νίκη της Ορεστιάδας επί του Ολυμπιακού είχε γίνει στις 4 Ιανουαρίου 2002, την ίδια ημερομηνία ακριβώς το 2013 «έφυγε» ο Νίκος Σαμαράς.

Για τους πράσινους του Έβρου, που παραμένουν αήττητοι στην έδρα τους σε αγώνα πρωταθλήματος, ένα ματς ξανά με τον Ολυμπιακό έπειτα από 7 χρόνια, αποτελεί ασφαλώς μία σημαντική πρόκληση.  Ασφαλώς όχι τόσο σημαντική όπως αυτές των παλιότερων ετών και μάλλον ιστορικών στιγμών τις οποίες οι ακρίτες έχουν συνδέσει άρρηκτα με το όνομα του αυριανού τους αντιπάλου. Όπως μας θυμίζει το volleyplanet, το 1992-1993, όπου ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας ηττάται με 3-0 στον τελικό από τον Ολυμπιακό και καταλαμβάνει τη 2η θέση, αλλά πολύ περισσότερο την περίοδο 1997-1998. Τότε η Ορεστιάδα έφτασε με πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς, όπου έπειτα από πέντε συγκλονιστικές αναμετρήσεις, στο κατάμεστο κλειστό της Ορεστιάδας ο Ολυμπιακός του Τζιαμπάολο Μοντάλι επιβλήθηκε με 3-1 σετ και για μια ακόμη φορά στέρησε τον τίτλο από τους ακρίτες.

Ο λίμπερο της Ορεστιάδας Δημήτρης Κωνσταντινίδης που την τελευταία εβδομάδα έκανε προπονήσεις με την ομάδα του Στρατού Ξηράς που ήταν φιναλίστ στο στρατιωτικό πρωτάθλημα δήλωσε: «Η ομάδα μου δουλεύει σκληρά στις προπονήσεις. Είναι μια μεγάλη πρόκληση για μας. Ο κόσμος περιμένει χρόνια αυτόν τον αγώνα. Η διοίκηση δουλεύει σκληρά και το γήπεδο θα γεμίσει. Το περιμένω κι εγώ με αγωνία αυτό το παιχνίδι. Οταν ήμουν μικρούλης είχα ζήσει ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο παλιό γήπεδο. Τώρα είμαστε εμείς πρωταγωνιστές. Πιστεύουμε πως μπορούμε να νικήσουμε έστω και με 3-2 που είναι το αγαπημένο μας σκορ».
 
Ο Ολυμπιακός έφτασε στην Ορεστιάδα το βράδυ της Παρασκευής κι έχοντας κάνει μόνο μια προπόνηση ύστερα από την επιστροφή του από το Φριντρισχάφεν. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι αήττητοι μετά την 6η αγωνιστική. Μάλιστα και από αυτή την προπόνηση απουσίαζαν ο Κώστας Προύσαλης και ο Γιώργος Στεφάνου οι οποίοι είχαν υποχρεώσεις με την ομάδα της Πυροσβεστικής στον τελικό του πρωταθλήματος Ενόπλων Δυνάμεων όπου κατέκτησαν και τον τίτλο. Το παράπονο των «ερυθρολεύκων» είναι ότι οι ακρίτες δεν έδωσαν ώρα για προπόνηση, ενώ εκτός αποστολής έμειναν και πάλι ο Κώστας Χριστοφιδέλης και ο Αμερικανός Κάρσον Κλαρκ.
 
Ο προπονητής του Ολυμπιακού Δημήτρης Καζάζης είπε: «Υπάρχει κούραση από τον αγώνα στη Γερμανία και τις μετακινήσεις αλλά δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να μαζέψουμε τις δυνάμεις μας και να κάνουμε σωστή διαχείριση όλων των αποθεμάτων που έχουμε ως ομάδα. Με τη Φριντρισχάφεν είχαμε μια κακή μέρα ως ομάδα. Δε νομίζω πως αυτό μπορεί να συμβεί σε δεύτερο συνεχόμενο αγώνα και σίγουρα ο αγώνας με τη Φριντρισχάφεν στο Ρέντη θα είναι διαφορετικός. Ξέρουμε πως όλος ο Έβρος περιμένει αυτόν τον αγώνα αλλά κι εμείς είμαστε αποφασισμένοι και πεισμωμένοι για τη νίκη που θα μας κρατήσει ψηλά στη βαθμολογία».