Σπάνε τα τείχη στην Αλεξανδρούπολη για την υποδοχή των “πορθητών” του Ταλίν

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Στην αρχαία Ελλάδα, όταν ένας αθλητής τους κέρδιζε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, κατά την υποδοχή έσπαγαν τα τείχη για να τον τιμήσουν. Στην σύγχρονη Ελλάδα τείχη δεν σπάνε, αλλά στην Αλεξανδρούπολη αποφάσισαν να κάνουν εκδήλωση τιμής μπροστά από το δημαρχείο της πόλης, μόλις αφιχθεί το πούλμαν που θα μεταφέρει τους… “πορθητές του Ταλίν” από την Κωνσταντινούπολη.

Ο Εθνικός πέτυχε στην πρωτεύουσα της Εσθονίας την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στην ευρωπαϊκή ιστορία του, αφού ούτε φέτος στην Ελβετία, πέρυσι στους τρεις αγώνες σε Πολωνία, Λευκορωσία και Βέλγιο, ούτε πριν… τρεις δεκαετίες σε Πορτογαλία και Ιταλία, είχε καταφέρει να πετύχει εκτός έδρας νίκη. Κατά συνέπεια πρόκειται για μια ιστορική στιγμή στην πορεία του συλλόγου και στον Έβρο σκοπεύουν να την γιορτάσουν αναλόγως.

Κατόπιν αυτών, ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, η διοίκηση του Εθνικού αποφάσισε να διοργανώσει εκδήλωση τιμής για τους παίκτες που έγραψαν ιστορία στην Εσθονία. Το πούλμαν αναμένεται να φτάσει στις 17:45 το απόγευμα της Παρασκευής στο δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης και η διοίκηση καλεί τον κόσμο να σπεύσει στο δημαρχείο για την ξεχωριστή υποδοχή που θα ετοιμαστεί.