“Αιχμές” ΠΑΟΚ για ΕΠΟ και Καλογερόπουλο

Ανταπόκριση από τη Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

– Με έντονη δυσφορία υποδέχτηκε σε ανάρτησή της στην επίσημη σελίδα της, η διοίκηση του ΠΑΟΚ, τον ορισμό του Αθηναίου διεθνή διαιτητή Χαράλαμπου Καλογερόπουλου στο παιχνίδι της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ την Κυριακή στο Skoda Xanthi Arena.

 

Μέσω αυτής, αλλά άλλων μέσων του ΠΑΟΚ, αφήνει διακριτικά αιχμές εναντίον της ΕΠΟ, τόσο για τον ορισμό του μη διεθνή Αρετόπουλου στο ντέρμπι της περασμένης Τετάρτης όσο και για τη… διεθνοποίηση του Καλογερόπουλου, μην παραλείποντας να υπενθυμίσει την παρουσία του Αθηναίου διαιτητή στον περσινό ημιτελικό κυπέλλου του “Γ. Καραϊσκάκης”. Τον διαιτητή που έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του στον περσινό ημιτελικό στο “Γ. Καραϊσκάκης” για να δώσει προβάδισμα στον Ολυμπιακό, και φέτος έκανε όργια υπέρ του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ανακαλύπτοντας μεταξύ των άλλων “χέρι” του Πέτριτς στη τελευταία φάση του αγώνα και ενώ οι “πράσινοι” βρίσκονταν μπροστά σε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν, όρισε η ΚΕΔ να “σφυρίξει” τον κυριακάτικο αγώνα μεταξύ ΠΑΟΚ και Ξάνθης στα Πηγάδια.

Πιο αναλυτικά, η αναφορά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει ως εξής: “Αυτό που δεν έκανε η ΚΕΔ στο προηγούμενο ματς, το έκανε για την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ στην Ξάνθη, ορίζοντας διεθνή διαιτητή για να διευθύνει την αναμέτρηση. Ο προσφάτως διεθνής Χαράλαμπος Καλογερόπουλος (Αθηνών) θα είναι ο διαιτητής της κυριακάτικης αναμέτρησης SKODA Ξάνθη-ΠΑΟΚ στο γήπεδο των Πηγαδίων.

Ο 32χρονος διαιτητής (γεν. 10/3/1983) θα έχει για βοηθούς του τον Εμμανουήλ Βλάσση (Λασιθίου) και Στυλιανό Τσολάκη (Αθηνών), 4ος θα είναι ο Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών) και παρατηρητής διαιτησίας ο Χαράλαμπος Καρατζάς (Εύβοιας).

Η προϊστορία του Καλογερόπουλου με τον ΠΑΟΚ δεν είναι μεγάλη και συνολικά από το 2011 που βρίσκεται στους πίνακες της Superleague (είχε σφυρίξει και ένα ματς τη σεζόν 2009-10) έχει διαιτητεύσει 5 όλα κι όλα ματς του ΠΑΟΚ. Δυο με τη Δόξα Δράμας τη σεζόν 20011-12 (0-2 και 2-0 νίκες για τον Δικέφαλο), το 2012-13 το Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ 0-1 και τα 2 προηγούμενα ματς με τον Πλατανιά εκτός έδρας, με τους κρητικούς να κερδίζουν 2-1 πέρυσι και να χάνουν 0-4 φέτος. Φυσικά ο Χαράλαμπος Καλογερόπουλος ήταν ο “άρχων” στον περυσινό πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-1…

Συνολικά έχει “σφυρίξει¨ 36 ματς Superleague, 27 Football League, 22 Γ’ Εθνικής, 8 Κυπέλλου Ελλάδος πριν χρισθεί διεθνής τον προηγούμενο μήνα. Τα φετινά του ματς είναι τα: Πλατανιάς-ΠΑΟΚ 0-4, Ολυμπιακός-Βέροια 3-0, Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-0 και Γιάννινα-ΟΦΗ 3-0″.

Σε λίγο περισσότερο ρεπορτάζ για το προφίλ, αλλά και την προιστορία του Καλογερόπουλου στους αγώνες της Ξάνθης…