Τέλος ο Σάββας Καρυπίδης!

Ανταπόκριση από τη Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Στο ΔΣ του Ζακυνθιακού, αποφάσισε τη λύση της συνεργασίας με τον ξανθιώτη Σάββα Καρυπίδη, προκειμένου να αλλάξει το κλίμα στην ομάδα, ενώ αποφάσισε να απομακρύνει και δύο παίκτες, τον Παύλο Φωτιάδη και τον Παναγιώτη Τσιφλίδη, που ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο του Ζακυνθιακού, Διονύση Κορωνιό, ότι δεν υπολογίζονται για τη συνέχεια.

Ο Πρόεδρος του Ζακυνθιακού Διονύσης Κορωνιός δήλωσε για τον Σάββα Καρυπίδη (θυμίζουμε είχε κοουτσάρει παλιότερα και τη μεγάλη ομάδα του νησιού τη Ζακυνθο):

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κύριο Καρυπίδη για την παρουσία και το έργο του όλο αυτό το διάστημα στο Ζακυνθιακό. Θέλω να τονίσω ότι αποχωρεί σαν φίλος από την ομάδα. Θεωρώ ότι ήταν και θα παραμείνει ένας πολύ καλός προπονητής, ο οποίος φεύγει για καθαρά συγκυριακούς λόγους. Η πραγματικότητα είναι ότι δεν παίξαμε το ποδόσφαιρο που θα μπορούσαμε, βάσει της δουλειάς που έχει γίνει μέχρι και σήμερα. Κατά την προσωπική μου άποψη ο κ. Καρυπίδης αφήνει έργο.Είμαι βέβαιος ότι για τους επόμενους 2-3 μήνες η ομάδα θα παίζει βάσει των πραγμάτων που εκείνος δίδαξε στους ποδοσφαιριστές. Δε φεύγει για μένα ως αποτυχημένος, κάθε άλλο.

Δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει αυτό που ξεκίνησε, για να κάνουμε την τελική αποτίμηση και να μπορούμε να τον κρίνουμε καλύτερα. Μην ξεχνάμε ότι έχουμε παίξει με 6 από τις 8 πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα, αν εξαιρέσουμε τον Αστέρα Μαγούλας. Επειδή λοιπόν το Σαββάτο έχουμε ένα πάρα πολύ δύσκολο ματς, θεωρήσαμε ότι θα έπρεπε να ταρακουνήσουμε την ομάδα με κάποιον τρόπο και να την αφυπνίσουμε ενόψει και των 2-3 επόμενων αγώνων, που είναι από τους πιο δύσκολους.

Το ποδόσφαιρο δυστυχώς είναι σκληρό άθλημα. Δένεσαι με τους ανθρώπους και δυστυχώς καλείσαι να πάρεις κάποιες δύσκολες αποφάσεις, όπως αυτές που πήραμε το καλοκαίρι και τώρα. Δε θεωρώ λάθος την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον κ. Καρυπίδη. Κάθε άλλο. Είναι ένας άνθρωπος που από την στιγμή που ξυπνούσε μέχρι τη στιγμή που κοιμόταν, δεν έκανε τίποτε άλλο από το να ασχολείται και να δουλεύει για την ομάδα. Μπορεί τα αποτελέσματα να μην ήταν καλά αλλά κάθε ευρώ που πήρε, το τίμησε και με το παραπάνω. Είναι δύσκολο να βρεθεί ένας άνθρωπος με την δική του εργατικότητα. Ο επόμενος που θα έρθει, θα είναι της ίδιας ακριβώς φιλοσοφίας.

Ή θα κάνουμε ομάδα ή δε θα κάνουμε. Για κάποιους παράγοντες όπως το αγωνιστικό κομμάτι, το συγκεκριμένο εγχείρημα δεν ολοκληρώθηκε. Θα ολοκληρωθεί όμως με κάποιον άλλο προπονητή της ίδιας φιλοσοφίας.  Εμείς σαν διοίκηση θα συνεχίσουμε στον ίδιο «δρόμο», αυτόν του επαγγελματισμού. Θέλουμε μια σοβαρή πάνω απ’ όλα… ομάδα“.