Kαι στον Έβρο φαινόμενο σχολικού εκφοβισμού “bullying”

Πριν λίγες εβδομάδες καταγράφηκε ένα περιστατικό με ‘θύμα’ έναν μαθητή της Α’ Δημοτικού.

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα περιστατικά σχολικού εκφοβισμού έρχονται στο φως προκαλώντας ανησυχία και αναστάτωση όχι μόνο τις οικογένειες των ανηλίκων αλλά και τη σχολική κοινότητα συνολικά. Ο όρος “bullying” τα τελευταία χρόνια ακούγεται όλο και συχνότερα. Αυτό δε σημαίνει ότι παλαιότερα δεν υπήρχαν τέτοιου είδους περιστατικά, απλώς τον τελευταίο καιρό αποκαλύπτονται πιο εύκολα.

Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται και στα σχολεία του Έβρου και το πλέον ανησυχητικό έιναι ότι καταγράφονται περιστατικά κυρίως στα δημοτικά σχολεία. Ένα τέτοιο περιστατικό σημειώθηκε πριν λίγες εβδομάδες σε δημοτικό σχολείο της Αλεξανδρούπολης, όταν, σύμφωνα με την εφημερίδα ‘Γνώμη’, μία παρέα μαθητών μεγαλύτερης τάξης οδήγησαν έναν μαθητή της πρώτης δημοτικού πίσω από το σχολείο, όπου του επιτέθηκαν καταφέρνοντάς του αρκετά χτυπήματα.

Όπως σημείωσε μιλώντας στη «Γνώμη» η προϊσταμένη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου, Θεσσαλία Κεχαγιά, όσον αφορά στα δημοτικά σχολεία του Έβρου, υπάρχουν κάποια περιστατικά, δεν έχουν όμως τη σοβαρότητα και τη συχνότητα άλλων περιοχών της χώρας. Όποτε εμφανίζονται τέτοιες περιπτώσεις, αφορούν και σε φραστικό, αλλά και σε σωματικό bullying, ενώ υπάρχει άμεση κινητοποίηση και η ανάλογη διαχείριση από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς. Ωστόσο, κάποια περιστατικά, δεν αποτελούν πάντοτε προϊόν εκφοβισμού, αλλά είναι γεγονότα μικρής σημασίας, που συμβαίνουν πάνω στο παιχνίδι, μια και μιλούμε για μικρά παιδιά.

Πηγή: www.e-evros.gr