Παίξε Football Manager και γίνε προπονητής σε 39 ομάδες της Θράκης! Δείτε σε ποιες…

Γράφει ο Κουτσοballης

– Όλοι μας κάποια στιγμή έχουμε γίνει προπονητές στη θέση του προπονητή μιας ομάδας. Θα κάναμε αυτή την αλλαγή, θα κατεβάζαμε την ομάδα με άλλο σύστημα, θα κάναμε άλλες μεταγραφές για τις ομαδες μας. Φυσικά υπάρχει για το λόγο αυτό το Football Manager, ένα παιχνίδι στο οποίο γινόμαστε προπονητές και μπορούμε να κάνουμε αυτά που σκεφτόμαστε για τις ομάδες μας.

Από τα ελληνικά πρωταθλήματα το παιχνίδι περιλαμβάνει τα πρωταθλήματα της Super League και της Football League. Για το λόγο αυτό η ελληνική κοινότητα που ασχολείται με το παιχνίδι ετοίμασε ένα patch, το οποίο περιλαμβάνει τους ομίλους της Γ’ Εθνικής, το Κύπελλο της Γ’ Εθνικής, καθώς και τις Α’ κατηγορίες από τις 53 ΕΠΣ. Έτσι μπορείς να πάρεις την ομάδα που υποστηρίζεις και να την οδηγήσεις από τα αλώνια στα σαλόνια.

Φυσικά σε μία τέτοια προσπάθεια δεν θα μπορούσαν να μην υπάρχουν λάθη. Ενώ ο πρώτος όμιλος της Γ’ Εθνικής όπου αγωνίζονται ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης και ο Έβρος Σουφλίου είναι σωστός, από την Α’ κατηγορία των πρωταθλημάτων των τριών ΕΠΣ της Θράκης υπάρχουν κάποιες ομάδες που λείπουν. Αλλά αυτό δεν αναιρεί την δυνατότητα που υπάρχει να πάρει κάποιος την ομάδα του χωριού του και να παίξει “χτίζοντας” πάνω στο όνομά της. 

Από την ΕΠΣ Ξάνθης μπορεί να βρει κανείς τους Αναγέννηση Θαλασσιάς, Άρης Αβάτου, Ασπίδα Ξάνθης, Αστέρα Μαγικού, Εχίνο Σπορ, Ελπίδα Γενισέας, Ερμή Μάνδρας, Ηρακλή Νέου Ζυγού, Παύλο Μελά Κουτσού, Ορφέα Puma Ξάνθης, Θράκη Συδινής και Βιστωνίδα, ενώ λείπουν οι Ορφέας 2005 και Ελπίδα Σουνίου. 

Από την ΕΠΣ Θράκης μπορεί να βρει σχεδόν όλες τις ομάδες, εκτός από την Φιλία Κομοτηνής, η οποία δεν περιλαμβάνεται στο patch. Φυσικά έχει ενδιαφέρον εδώ περισσότερο ίσως από οτιδήποτε άλλο να γίνεις προπονητής στον Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου ο οποίος αποχώρησε από το πρωτάθλημα της ΕΠΣ και να τον οδηγήσεις στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Από την ΕΠΣ Έβρου περιλαμβάνονται οι Ακρίτας Νέας Βύσσας (ο οποίος αγωνίζεται στη Β’ Κατηγορία), Άλεξ, Ένωση Άνθειας Αρίστεινου, Άρδας Καστανεών, Ατρόμητος Άβαντα, Διδυμότειχο, Ιπποκράτης Αλεξανδρούπολης, Καππαδοκία, Καρωτή (δεν αγωνίζεται φέτος σε κανένα πρωτάθλημα), Νίκη Απαλού, Ορέστης Ορεστιάδας, Ποντιακός Αλεξανδρούπολης και η ομάδα των Ριζίων, ενώ λείπουν οι Ομόνοια Λυκόφης, ΣΑΟΣ Σαμοθράκης, Θράκη Φερών, Θύελλα Κυπρίνου, Νεοχώρι, Αναγέννηση Μεταξάδων, Ένωση Κυανής Ασβεστάδων και Ατρόμητος Ασπρονερίου.

Όπως και να έχει πρόκειται για μία αξιόλογη προσπάθεια και όποιος έχει αγοράσει το παιχνίδι για τον υπολογιστή του μπορεί να κατεβάσει το patch και να γίνει προπονητής σε μία από τις 39 συνολικά ομάδες της Θράκης (δύο της Super League η Ξάνθη και ο Πανθρακικός που είναι και στο επίσημο παιχνίδι και από εκεί και πέρα Εβρος Σουφλίου και Εθνικός από Γ’ Εθνική, 10 ομάδες από την ΕΠΣ Θράκης, 12 από την ΕΠΣ Ξάνθης και 13 από την ΕΠΣ Έβρου)…