Ο 35χρονος Θρακιώτης προπονητής με τη δεκαετή εμπειρία που διαπρέπει στη Γερμανία!!!

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Βαγγέλης Μαγκώνης

–  Όπως  λέει ο λαός, όποια πέτρα και αν σηκώσεις στον κόσμο, έναν Έλληνα θα τον βρεις. Ειδικά στη Γερμανία ο Ελληνισμός είναι πάρα πολύ έντονος, και δη ο Θρακιώτικος. Μάλιστα, στην καρδιά του Μονάχου χτυπάει μια Θρακιώτικη, η οποία γράφει την δικιά της ιστορία. Στην Ελλάς Μονάχου (Hellas Munchen) μια ομάδα ομογενών η οποία αγωνίζεται σε ερασιτεχνική κατηγορία από το το 1991, προπονητής-παίχτης είναι ο Ξανθιώτης Δημήτρης Κυριαζίδης.

Γεννήθηκε στις 7 Απριλίου του 1979 στην Ξάνθη και στην ηλικία των 22 ετων δημιούργησε την πρώτη του ακαδημία  5×5, στην οποία ήταν και προπονητής της μέχρι το 2003. Εκείνη τη χρονιά δέχθηκε πρόταση να αναλάβει τον ΑΠΟΕΛ Ξάνθης (τις σημερινές Ελπίδες ΠΑΟΚ Ξάνθης), όπου έμεινε έως το 2006 ως παίχτης-προπονητής.

Ιδια ιδιότητα είχε και το 2008 στον Ολυμπιακό Λεύκης, από τον οποίο όμως αποχώρησε έναν χρόνο αργότερα.Το 2011 άφησε τα πάτρια εδάφη και εγκαταστάθηκε μόνιμα στη Γερμανία, για να αγωνιστεί στην σημερινή του ομάδα ως τερματοφύλακας, την οποία και βοήθησε τα μέγιστα ώστε να ανέβει κατηγορία εκείνη την σεζόν με 12 συνεχόμενες νίκες στο τέλος της.

Φέτος το καλοκαίρι δέχθηκε πρόταση από την διοίκηση να αναλάβει το τεχνικό πόστο της ομάδας, την οποία και αποδέχθηκε με χαρά, οδηγώντας μέχρι στιγμής την ομογενειακή ομάδα στην 5ή θέση, στην οποία και βρίσκεται αυτήν την στιγμή. Πριν δέκα μέρες ήρθε μια μεγάλη νίκη επί της ερασιτεχνικής ομάδας της Μόναχο 1860 με 2-0 ενώ λίγες εβδομάδες νωρίτερα είχε σκορπίσει στους πέντε ανέμους την δεύτερη της βαθμολογίας SC Munchen, κερδίζοντάς την με 5-1.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο παιχνίδι αυτό οι παίκτες του Δημήτρη Κυριακίδη ολοκλήρωσαν τον αγώνα χωρίς την προπονητική καθοδήγησή του, καθώς προηγήθηκε στην διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου ο σοβαρός τραυματισμός του Ξανθιώτη τερματοφύλακα-προπονητή, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η μεταφορά του στο νοσοκομείο με σπασμένο πλευρό.

Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι ψέμα να πει κανείς ότι η Ελλάς Μονάχου με τέτοιες εμφανίσεις και νίκες διεκδικεί φέτος με αξιώσεις την άνοδο από την Kreisklasse.

Πολύ καλός φίλος και υποστηρικτής της βαυαρικής ομάδας είναι ο επίσης Ξανθιώτης Βασίλης Τοροσίδης ο οποίος μάλιστα έχει φωτογραφηθεί και με την φανέλα της Ελλάς Μονάχου – ίσως και για να πικάρει τον καλό του φίλο Σωκράτη Παπασταθόπουλο που διαπρέπει με την “μισητή” για τους βαυαρούς Μπορούσια Νρόρτμουντ, αν και ο Socrates επίσης στηρίζει με τον τρόπο του την προσπάθεια των ομογενών. 

H Ελλάς Μονάχου ιδρύθηκε το 1991 από Έλληνες μετανάστες. Πρόεδρος είναι ο Γεώργιος Κίτσιος και υπεύθυνος ακαδημιών  είναι ο Άρης Καρασαββίδης, γνωστός από την θητεία του σε αρκετές ομάδες της Α’Εθνικής, αλλά και ως βασικό στέλεχος της Εθνικής Ελπίδων που το 1988 έφτασε ως τον τελικό του Euro.

Οι ακαδημίες της ομάδας πριν ένα μήνα αγωνίστηκαν σε φιλικά επί ελληνικού εδάφους, αντιμετωπίζοντας κατά σειρά, τις αντίστοιχες των Πανιωνίου, Ατρομήτου, Παναθηναικού και Ολυμπιακού, συλλέγοντας έτσι εμπειρίες για το μέλλον. Για περισσότερες πληροφορίες  υπάρχει το site στο ίντερνετ αλλά και η σελίδα στο facebook. Η φωτογραφία του άρθρου προέρχεται από το Haraldinho Fotografie, το οποίο και ευχαριστούμε πολύ!