Το παράπονο του Τζίμα για την… απουσία κόσμου από το ευρωπαϊκό ματς του Εθνικού

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

– Παράπονα και πικρία για την απουσία κόσμου από το κλειστό στον ευρωπαϊκό αγώνα του Εθνικού εξέφρασε ο πρόεδρος του ΤΑΑ Γιάννης Τζίμας. Μπορεί η παρουσία του φίλαθλου κοινού της Αλεξανδρούπολης στο γήπεδο να έπαιξε μεγάλο ρόλο ώστε να κερδίσει η Εβρίτικη ομάδα με 3-0 και στη συνέχεια το χρυσό σετ απέναντι στην Σόνενβερντ να πάρει την πρόκριση, αποσπώντας εγκωμιάστικά σχόλια ακόμα και από τον πρόεδρο της ΕΠΟΕ, ωστόσο ο πρόεδρος του Εθνικού δεν έμεινε ικανοποιημένος.

“Είναι το παράπονό που είχα. Πριν από τον αγώνα, έβλεπα την κίνηση των εισιτηρίων και του κόσμου και προδιαγραφόταν αυτό που θα γινόταν! Να μην γεμίσει το τεράστιο κλειστό των 500 θέσεων της Αλεξανδρούπολης…”, είπε με εμφανή διάθεση ειρωνείας, μιλώντας στο radiomaximum. Όπως τόνισε, του έκανε εντύπωση “η απουσία του απλού κόσμου, που τόσο τον έχουμε ανάγκη, αλλά και η απουσία θεσμικών φορέων, αφού έδωσαν το παρών μόνον ο Άκης Γεροντόπουλος και ο Δημήτρης Πέτροβιτς”.

Μάλιστα, στην συνέχεια τράβηξε το σκοινί και έστρεψε τα βέλη του στο Επιμελητήριο. “Δεν είναι δυνατόν όταν υπάρχει ευρωπαϊκός αγώνας που προβάλει τον τόπο σου, να μπαίνουν ημερίδες, σεμινάρια, συνέδρια, την ίδια ώρα και την ίδια μέρα, εμποδίζοντας όσους θέλουν να παρακολουθήσουν και να δύο γεγονότα να το κάνουν και να πρέπει να διαλέξουν ένα από τα δύο. Το Επιμελητήριο είχε ημερίδα, ενώ οι δικοί μας αγώνες είναι προγραμματισμένοι από τις 20/6”, σχολίασε ο Γιάννης Τζίμας.

Σε αυτό μάλιστα του απάντησε ο Δημήτρης Κολιός: “Δε νομίζω πάντως ότι ήταν το Επιμελητήριο που ευθυνόταν επειδή ένα μέρος της μεγάλης μερίδας ήταν άδειο. Πόσοι πήγαν στην ημερίδα του Επιμελητηρίου; Είκοσι, εικοσιπέντε;”, αλλά ο Τζίμας απάντησε ότι αυτό δεν αναιρεί την άποψή του ότι δεν έπρεπε να προγραμματιστεί άλλο γεγονός εκείνη την ώρα στην Αλεξανδρούπολη. Όσο για την απουσία του απλού κόσμου. “Ίσως να υπάρχει δικαιολογία ότι ήταν καθημερινή, αλλά οι μεγάλοι αγώνες του Εθνικού πλέον καθημερινή γίνονται”, σχολίασε ο Τζίμας και πρόσθεσε ότι “ναι μεν η μικρή κερκίδα που έχει τα διαρκείας είναι γεμάτη, αλλά η μεγάλη είναι το πρόβλημα που παρουσιάζεται γενικότερα φέτος”.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως το κλειστό “Μιχάλης Παρασκευόπουλος” ήταν σχεδόν γεμάτο με τους φιλάθλους που βρέθηκαν στις κερκίδες να δίνουν με συνθήματα τον παλμό, βοηθώντας τον Εθνικό να φτάσει στη σημαντική νίκη – πρόκριση στην κύρια φάση του Challenge Cup. Επίσης, στην ιστοσελίδα της CEV αναφέρεται ότι παραβρίσκονταν 950 θεατές (!!!). Αλλά προφανώς ο πρόεδρος του Εθνικού, που δεν παρέλειψε φυσικά να ευχαριστήσει όσους πήγαν, δεν θέλει να πέφτει καρφίτσα.

Παρά πάντως την “άδεια” κατά την δική του εκτίμηση κερκίδα, εμμένει στην απόφασή του και στους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος δεν θα επιτραπεί είσοδος οργανωμένων οπαδών άλλων ομάδων, συμπεριλαμβανομένης και της αναμέτρησης με την ΑΕΚ το Σάββατο. Όπως έχει πει πολλές φορές στο παρελθόν, δεν αντιτίθεται στους οπαδούς των άλλων ομάδων, αλλά η παρουσία τους δημιουργεί προβλήματα, νεκρές ζώνες και τελικά περιορίζει την χωρητικότητα του κλειστού προκαλώντας οικονομική ζημιά στην ομάδα της Αλεξανδρούπολης.