Όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα Εθνικός – Σόνενβερντ

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

– Ο Εθνικός επικράτησε της Σόνενβερντ με 3-0 και στη συνέχεια στο χρυσό σετ ανέτρεψε δύο ματς μπολ των Ελβετών και πήρε  την πρόκριση για την επόμενη φάση του Τσάλεντζ Καπ. 

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε από πλευράς θριαμβευτών μίλησαν ο προπονητής της ομάδας Σάκης Μουστακίδης και ο αρχηγός Ανέστης Δαλακούρας, που ήταν ίσως ο κορυφαίος του αγώνα, ενώ όσον αφορά την Ελβετική ομάδα δηλώσεις πραγματοποίησαν ο τεχνικός της ομάδας Μπουγιάρ Ντερβισάι και ο παίκτης Τζαν Σνίντερ.

Ο προπονητής του Εθνικού Σάκης Μουστακίδης τόνισε: “Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές μου. Ανατρέψαμε μια δύσκολη κατάσταση, βγήκαμε νικητές, παίρνοντας μια μεγάλη πρόκριση. Κάναμε λιγότερα λάθη σήμερα, κάτι που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην έκβαση του παιχνιδιού. Ο χρόνος λειτουργεί υπέρ μας και πιστεύω πως στη συνέχεια θα είμαστε ακόμα πιο βελτιωμένοι. Έχουμε δύσκολο ματς με την ΑΕΚ στη συνέχεια για το πρωτάθλημα και πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, ώστε να κρατήσουμε αλώβητη την έδρας μας, φθάνοντας σε μία ακόμα νίκη. Νομίζω πως αν είμαστε συγκεντρωμένοι και σε καλή κατάσταση μπορούμε να συνεχίσουμε στην Ευρώπη. Η ομάδα έχει παίκτες με ταλέντο, σωστή νοοτροπία και πολύ καλό χαρακτήρα που μπορούν να παίξουν υψηλό επίπεδο βόλεϊ”.

Ο αρχηγός και ακραίος της Εβρίτικης ομάδας Ανέστης Δαλακούρας είπε: “Ήταν δύσκολο ματς, αλλά καταφέραμε να πάρουμε την πρόκριση. Ευχαριστούμε τον κόσμο για τη στήριξή του, καθώς μας βοήθησε πάρα πολύ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Δείξαμε χαρακτήρα και ψυχραιμία στο χρυσό σετ, γι’ αυτό και φτάσαμε σ’ αυτή την σημαντική επιτυχία”.

Ο προπονητής της Σόνενβερντ Μπουγιάρ Ντερβισάι επισήμανε: “Ήταν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Υπήρχε πολύ καλή ατμόσφαιρα στον αγώνα, αλλά φυσικά είμαστε λυπημένοι που χάσαμε την πρόκριση”. Από την πλευρά του, ο παίκτης της Ελβετικής ομάδας Τζαν Σνίντερ δήλωσε: “Παίξαμε με μια καλή ομάδα, ήμασταν καλύτεροι στο πρώτο ματς, όμως σήμερα δεν καταφέραμε να κερδίσουμε και να περάσουμε στην επόμενη φάση”