To pregame του αγώνα Ολυμπιακός – Εθνικός Αλεξανδρούπολης (19.00, LIVE ThrakiSportS)

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

– Οι δύο περσινοί φιναλίστ του πρωταθλήματος 2013-14, και οι καλύτερες τα δύο τελευταία χρόνια, ο Ολυμπιακός και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, θα βρεθούν αντίπαλοι στο Ρέντη στο τηλεοπτικό ντέρμπι που δεσπόζει στη 4η αγωνιστική. Οι δύο μονομάχοι είναι αήττητοι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και θα παίξουν για το αήττητο, το προβάδισμα και το γόητρο.

Για τον Ολυμπιακό ξεκινάει μία δύσκολη εβδομάδα με τρεις κρίσιμους αγώνες με Εθνικό, Καζάν και ΠΑΟΚ. Ο Ολυμπιακός έχει πάρει στην έδρα του τα ντέρμπι με τον Παμβοχαϊκό και την ΑΕΚ αλλά όπως παραδέχτηκε και ο προπονητής του Δημήτρης Καζάζης η αναμέτρηση με τον Εθνικό είναι και η πιο δύσκολη δοκιμασία στο εφετινό πρωτάθλημα.

«Ξεκινάει μία δύσκολη εβδομάδα και κάνουμε αρχή με τον Εθνικό. Και φέτος ο Εθνικός θα πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα. Είναι η πρώτη γνωριμία των δύο ομάδων. Πρέπει να μπούμε συγκεντρωμένοι για τη νίκη. Οι ομάδες είναι καινούργιες. Ο Εθνικός δεν έχει νικήσει στο Ρέντη. Η παράδοση υποσυνείδητα μετράει αλλά και οι ομάδες αν βρεθούν σε καλή μέρα μπορούν να ανατρέψουν τα πάντα. Είναι το πιο δύσκολο παιχνίδι που θα δώσουμε εφέτος εντός Ελλάδας. Αποκλείεται να υποτιμήσουμε τον αντίπαλο μας. Αναμένω πως θα γίνει καλό παιχνίδι. Ο πιο συγκεντρωμένος και ο πιο αποφασισμένος θα τα καταφέρει κι ελπίζω η δική μου ομάδα να είναι νικήτρια», είπε ο Δημήτρης Καζάζης.

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης θα ταξιδέψει στην Αθήνα το πρωί του Σαββάτου. Ο Σάκης Μουστακίδης δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, τόνισε πως ο Ολυμπιακός έχει προβάδισμα λόγω έδρας αλλά τόνιωσε πως πλησιάζει η στιγμή που θα πανηγυρίσει ο Εθνικός την πρώτη του νίκη στο Ρέντη. «Δεν παίζουμε με βάση το παρελθόν, αλλά με τις δυνατότητες που έχουμε σαν ομάδα. Ο Ολυμπιακός έχει δυναμώσει πιο πολύ από πέρυσι κι έχει πολλές λύσεις σε όλες τις θέσεις. Έχουμε το πλάνο μας για να αντιμετωπίσουμε τον Ολυμπιακό και πλησιάζει η ώρα που θα νικήσει ο Εθνικός στο Ρέντη. Το πρωτάθλημα είναι ακόμα στην αρχή», δήλωσε ο Σάκης Μουστακίδης.

Ο κεντρικός του Εθνικού Χρήστος Κιόσης που τον περασμένο Μάιο πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό κόντρα στον Εθνικό θα ενισχύσει τους εβρίτες στο Ρέντη: «Είναι μία μεγάλη δοκιμασία για τον Εθνικό. Θα κατέβουμε για θετικό αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός έχει πολλές λύσεις και δυνατό πάγκο. Είναι μία πλήρης ομάδα. Κι εμείς είμαστε καλά. Δεν έχουμε κάποιο τραυματισμό. Δεν έχουμε παίξει καθόλου με τον εφετινό Ολυμπιακό και θα είναι η πρώτη εικόνα των αναμετρήσεων που θα ακολουθήσουν μέχρι το τέλος».

Από καταβολής του νέου συστήματος καταγραφής πόντων το 1998 ο Εθνικός δεν έχει νικήσει ποτέ στην έδρα του Ολυμπιακού. Από το 1998 έχουν γίνει 28 αναμετρήσεις και ο Ολυμπιακός έχει 25 νίκες και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης 3 νίκες, όλες στην έδρα του. Μετά από 14 ήττες στην Αθήνα, ίσως να πλησιάζει η στιγμή για την πρώτη εκτός έδρας νίκη. Διαιτητές της αναμέτρησης είναι οι Γεροθόδωρος και Φραγκάκης. Η αναμέτρηση ξεκινάει στις 7.00 και εκτός από την τηλεοπτική κάλυψη της Nova θα έχει και ιντερνετική από το ThrakiSportS.