To pregame του αγώνα Εθνικός – Άρης (19:00, LIVE ThrakiSportS)

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

Επιστροφή στης εν Ελλάδι υποχρεώσεις για τον Ευρωπαίο Εθνικό που υποδέχεται «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» τον Άρη, σε μία από τις σημαντικότερες αναμετρήσεις της 3ης αγωνιστικής (8/11, 19.00, Διαιτητές: Τζεπκινλής, Θεμελής, ζωντανή μετάδοση από το ThrakiSportS).

Νίκη ψυχολογίας ψάχνει στο παιχνίδι με τον Άρη η ομάδα της Αλεξανδρούπολης μετά την ήττα στην Ελβετία απο την Σόνεβερτμε 3-1. Με τον Σάκη Μουστακίδη να έχει να αντιμετωπίσει πέρα απο τον Άρη και την κούραση των παικτών του απο το Ευρωπαϊκό παιχνίδι και κυρίως το ταξίδι της επιστροφής. Στα θετικά για τον προπονητή του Εθνικού πως δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα, και θα έχει όλους τους παίκτες ετοιμοπόλεμους στοχεύοντας στην τρίτη νίκη σε ισάρυθμα παιχνίδια στο πρωτάθλημα.Το πρόσωπο της αναμέτρησης είναι ο κεντρικός του Εθνικού Χρήστος Κιόσης ο οποίος στο παρελθόν ήταν βασικός κεντρικός του Άρη και περιμένει και αυτός πως και πως την αναμέτρηση με τους “κιτρινόμαυρους” της Θεσσαλονίκης.

Απο την πλευρά της η ομάδα της Θεσσαλονίκης προέρχεται απο τις δύο εντός έδρας ήττες απο ΑΕΚ και Ολυμπιακό και ψάχνει κόντρα στον Εθνικό την πρώτη του νίκη, αν και όπως παραδέχτηκε και σε δηλώσεις του ο προπονητής του Άρη Γιώργος Γιάτσης, μόνο εύκολο δεν θα είναι αυτό μια και όπως τόνισε ο Εθνικός είναι ένα απο τα μεγάλα φαβορί του πρωταθλήματος.

Όσον αφορά την παράδοση τώρα  η ομάδα του Σάκη Μουστακίδης έχει εξαιρετική προϊστορία απέναντι στον Άρη,  καθώς μετράει 4 συνεχόμενες νίκες στα εντός εδρας ματς. Ενώ στα 22 ματς από το 1998 ο Άρης έχει 13 νίκες και ο Εθνικός 9, ενώ στους 11 αγώνες που έχουν γίνει στην Αλεξανδρούπολη οι «κιτρινόμαυροι» έχουν προβάδισμα 6-5 αλλά την τελευταία φορά που νίκησαν ήταν στις 6 Δεκεμβρίου 2008. Την περσινή σεζόν η ομάδα του Εθνικού επικράτησε με 3-2(25-12, 25-18, 29-31, 20-25, 15-09). Τέλος αξίζει να σημειώσουμε πως ο Εθνικός μετρά πέντε συνεχόμενες νίκες ανεξαρτήτου έδρας, μια και η τελευταία ήττα απο τον Άρη ήταν στην Θεσσαλονίκη στις 18 Δεκεμβρίου του 2011.