Βασικός ο Τόρο αλλά γκέλαρε η Ρόμα και ξέφυγε η Γιούβε

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Παναγιώτης Τζαμπαζλής

– Ο Βασίλης Τοροσίδης αγωνίστηκε ξανά ως βασικός, όπως και οι άλλοι δύο Έλληνες Κώστας Μανωλάς και Χοσέ Χολέμπας, όμως για τρίτο σερί παιχνίδι από το κάζο με την Μπάγερν και μετά δεν είδαν το χρώμα της νίκης. Η Ρόμα ηττήθηκε με 2-0 στο ντέρμπι από τη Νάπολι, η οποία ανέβηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και πλησίασε τους Ρωμαίους στους 4 πόντους, αφού έχει πλέον 18 έναντι 22 της Ρόμα.

 

Ωστόσο το αποτέλεσμα αυτό σε συνδυασμό με τη νίκη λίγο αργότερα της Γιουβέντους στην έδρα της Έμπολι, στο τελευταίο ματς πριν το παιχνίδι της Τρίτης με τον Ολυμπιακό στο Τορίνο. Έτσι η Γιούβε έφτασε τους 25 και είναι ξανά  μόνη πρώτη με +3 από την Ρόμα.

Τα γκολ για την Γιουβέντους πέτυχαν  ο Αντρέα Πίρλο με εκτέλεση φάουλ στο 61′, ενώ το τελικό 0-2 διαμόρφωσε ο Άλβαρο Μοράτα στο 72′. Εν όψει του ματς με τον Ολυμπιακό στο Τορίνο ο Αλέγκρι ξεκούρασε τους Τέβες και Γιορέντε, με τον πρώτο να παίζει μόνο ως αλλαγή.

Όσο για την Ρόμα, που επίσης ετοιμάζεται για την ρεβάνς του 1-7 στο Τσάμπιονς Λιγκ από την Μπάγερν στο Αλιάνζ Αρένα; Όπως προαναφέραμε, Τοροσίδης, Μανωλάς και Χολέμπας ήταν στην ενδεκάδα, αλλά δεν κατάφεραν να σταματήσουν τον Γκονσάλο Ιγκουαΐν, ο οποίος άνοιξε το σκορ στο 3′ με εντυπωσιακό γυριστό σουτ, ενώ στο 85′ έκανε την ασίστ για να διαμορφώσει ο Χοσέ Μαρία Καγιεχόν το τελικό 2-0 με το 8ο φετινό του γκολ.

Στην βαθμολογία η Γιουβέντους είναι πρώτη με 25 βαθμούς, η Ρόμα δεύτερη με 22 και η Νάπολι τρίτη με 18 πόντους.