Ωρα για το πρώτο σερβίς! Τα μπάτζετ Εθνικού, ΑΟΟ και των άλλων μονομάχων

Ανταπόκριση από τη Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

– Έστω και με 15νθήμερη καθυστέρηση, το πρωτάθλημα αρχίζει. Και μάλιστα αρχίζει με με δύο ομάδες του Έβρου να συμμετέχουν και μάλιστα να ξεκινούν τις υποχρεώσεις τους εντός έδρας!

Παρόλο που τα σύννεφα εξακολουθούν να παραμένουν πάνω από τον ουρανό της Volley League (οι μισές ομάδες έκλεισαν στις καθυστερήσεις το θέμα των ξένων, η συμφωνία με τον ΟΠΑΠ ναι μεν είναι στα τελειώματα, αλλά υπογραφές δεν έχουν πέσει), το πρωτάθλημα επιτέλους ξεκινά, με την ελπίδα όταν θα ολοκληρωθεί στο τέλος Μαΐου να το θυμόμαστε μόνο για ευχάριστα πράγματα.

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης ήταν η ευχάριστη έκπληξη της περασμένης σεζόν, καθώς έφτασε για πρώτη φορά στην ιστορία του μέχρι και τον τελικό της διοργάνωσης. Φέτος υπάρχει φιλοδοξία να επαναλάβει κάτι αντίστοιχο ή έστω να καταφέρει να εξασφαλίσει έξοδο στην Ευρώπη. Το μπάτζετ του πάντως δεν είναι επιπέδου πρωταθλητισμού.

Σύμφωνα με την έρευνα του καλού συναδέλφου Δημήτρη Τυχάλα, το μπάτζετ του περσινού δευτεραθλητή κυμαίνεται στα 190.000 ευρώ. Είναι χρήματα λιγότερα από τα μισά του νταμπλούχου Ολυμπιακού, η αξία των παικτών του οποίου εκτιμάται στα 400.000 ευρώ. Αντιθέτως, η νεοφώτιστη Ορεστιάδα έχει κτίσει μια ομάδα που η αξία της κυμαίνεται από 130 έως 150.000 ευρώ.

Μόλις τρεις ομάδες έχουν μπάτζετ χαμηλότερο από τον ΑΟΟ και θεωρούνται οι πιο οικονομικές ομάδες του πρωταθλήματος. Ο Άρης έχει δημιουργήσει ένα ρόστερ που οριακά θα ξεπεράσει τις 100.000, η αξία της Λαμίας εκτιμάται μεταξύ 80 και 100.000, ενώ αυτό της ΜΕΝΤ κινείται μεταξύ 70 και 90.000 χιλιάδων ευρώ.

Περισσότερα χρήματα από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης έχουν διαθέσει πέρα από τον Ολυμπιακό ο προπέρσινος φιναλίστ του πρωταθλήματος Παμβοχαϊκός που έχει φτιάξει (μετά την περσινή περιπετειώδη χρονιά) ένα ισχυρό ρόστερ που αποτιμάται κοντά στις 250.000 ευρώ, καθώς και ο ΠΑΟΚ που είναι λίγο πιο κάτω, στα 230.000 περίπου.

Σε αυτό το νούμερο (230.000) θα βρισκόταν και η ΑΕΚ, αλλά με την φυγή των Μαντέκα, Παπαδημητρίου υπάρχει μια αισθητή μείωση. Κάτω από τις 200.000, πέρα από τον Εθνικό, είναι ο Φοίνικας Σύρου που παρουσιάζει αισθητή μείωση στον προϋπολογισμό του (κινείται μεταξύ 170 και 190.000 ευρώ) καθώς και ο Παναθηναϊκός με την Κηφισιά (από 150 έως 170.000 ευρώ).
Αξίζει να σημειωθεί ότι αν προστεθούν οι μισθοί προπονητικού τιμ και τα λειτουργικά έξοδα της κάθε ομάδας (ταξίδια, σπίτια, φαγητά, κα) ο τελικός λογαριασμός σε κάποιες περιπτώσεις διπλασιάζεται. Βέβαια, δεν παίζουν μόνο τα μπάτζετ βόλεϊ, γιατί αν ήταν έτσι, δεν θα υπήρχε νόημα να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Άλλωστε πέρυσι ο Εθνικός είχε από τα χαμηλότερα μπάτζετ αλλά τερμάτισε δεύτερος και διεκδίκησε την κούπα!
Το θέμα είναι βέβαια ποιο από τα 12 ρόστερ θα αποδειχθεί value for money, αλλά αυτή την απάντηση θα την έχουμε μετά από επτά μήνες περίπου…

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ ΤΗΣ VOLLEY LEAGUE ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΡΟΣΤΕΡ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΡΟΣΤΕΡ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ  ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΑΚΗ ΜΟΥΣΤΑΚΙΔΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑ ΔΕΛΗΚΩΣΤΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ