Επέστρεψε στις προπονήσεις ο Μάντζιος! Tα νεώτερα για το μέλλον του στον Πανθρακικό

Σε αντίθεση με το απόγευμα της Δευτέρας, όπου ο Άκης Μάντζιος αν και βρέθηκε στο προπονητικό κέντρο του Πανθρακικού δεν βρήκε να προπονήσει την ομάδα αλλά εκείνες τις ώρες συναντήθηκε με τους διοικούντες και στην συνέχεια μίλησε στους παίκτες, το πρωί της Τρίτης ο 45χρονος τεχνικός προπόνησε κανονικά την ομάδα.

Το κλίμα είναι βαρύ και γεγονός είναι ότι βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Στο παιχνίδι του Αγρινίου καθώς και στην αναμέτρηση κυπέλλου με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι θα κληθεί να αναστρέψει το κλίμα και να ισχυροποιήσει την θέση του, που αυτήν την στιγμή είναι επισφαλής. “Μένει μέχρι να φύγει”, είναι η ατάκα που ακούγεται από τους περισσότερους φιλάθλους στην Κομοτηνή, όπου επικρατούν πολλά σενάρια για το κλίμα και την κατάσταση στην επόμενη μέρα, θεωρώντας ότι αργά ή γρήγορα ο Μάντζιος θα είναι παρελθόν.

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι παρά την γκρίνια που υπάρχει, απόφαση του μεγαλομετόχου είναι να δώσει μια ακόμα ευκαιρία στον προπονητή, από τον οποίο τα παράπονα δεν έχουν τόσο να κάνουν με τα αποτελέσματα όσο με τις εμφανίσεις της ομάδας και την αγωνιστική της κατάσταση. Ωστόσο οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι σε περίπτωση ήττας και στο Αγρίνιο, δύσκολα θα επιστρέψει στην Κομοτηνή ως πρώτος προπονητής. Αλλά καμιά φορά τα πληγωμένα θηρία, όπως αυτή τη στιγμή μοιάζει ο Πανθρακικός, επιτυγχάνουν καίρια χτυπήματα και επιστρέφουν με νίκες από δύσκολες έδρες, τις οποίες φέτος δεν μπόρεσε να νικήσει ούτε ο πρωταθλητής Ολυμπιακός.

Όλες οι πληροφορίες δείχνουν ότι στην φάση αυτή το μάρμαρο φαίνεται να πληρώνει από το τεχνικό τιμ ένας στενός συνεργάτης του Μάντζιου, στον οποίο αποδίδεται ευθύνη για την φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι ο Άκης Μάντζιος στήριξε τον συνεργάτη του και διευκρίνισε ότι στην περίπτωση αυτή, τότε δεν έχει κανένα πρόβλημα να φύγει και ο ίδιος, θέτοντας ουσιαστικά στην διάθεση της διοίκησης την παραίτησή του χωρίς να έχει την παραμικρή αξίωση για αποζημίωση.

Ωστόσο κάπου εκεί φάνηκε να ακούει από κορυφαίο στέλεχος του Πανθρακικού η φράση ότι “μαζί απογειωθήκαμε πέρυσι, αν είναι μαζί θα υποβιβαστούμε” και με τον τρόπο αυτό, έλαβε την στήριξη που ήθελε. Ωστόσο δεδομένου ότι αυτή δεν είναι καθολική και υπάρχει αμφισβήτηση και μάλιστα έντονη, γεγονός είναι ότι ο Άκης Μάντζιος θα βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο από εδώ και στο εξής. Γεγονός είναι ότι η διοίκηση ψάχνει για εναλλακτικές επιλογές, τα ονόματα που έχουν αναφερθεί σε προγενέστερα ρεπορτάζ του ThrakiSportS υπάρχουν στο τραπέζι, αλλά επιθυμία είναι να δοθεί τουλάχιστον μια ακόμα ευκαιρία στον προπονητή.

Αυτό δεν σημαίνει ωστόσο ότι δεν θα υπάρχουν και άλλες αλυσιδωτές εξελίξεις. Λέγεται ότι και άλλα μέλη του συνολικού οικοδομήματος που λέγεται Πανθρακικός βρίσκονται  στο κόκκινο και κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός, πληρώνοντας το μάρμαρο της κακής έναρξης της σεζόν. Πάντως, και για τον Πανθρακικό, που είναι αλήθεια ότι πρόκειται για νοικοκυρεμένο σωματείο με καλό όνομα στην πιάτσα, είναι πρωτόγνωρες αυτές οι διαδικασίες και δείγμα είναι το γεγονός ότι επισήμως δεν έχει υπάρξει καμία ανακοίνωση – τοποθέτηση, δείγμα της αμηχανίας που υπάρχει αλλά και των διαφορετικών γραμμών που εμφανίστηκαν να ακολουθούν στελέχη του…