Η μαρτυρία του Δημήτρη Μασλαρινού για τη διακοπή στο ντέρμπι Αρης – ΠΑΟΚ

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

–  Την δική του μαρτυρία στα όσα συνέβησαν στο διακοπέν ντέρμπι Αρη – ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα της Basket League έδωσε στο ThrakiSportS ο Δημήτρης Μασλαρινός, ένα πρόσωπο που έχει συνδέσει το όνομά του με το μπάσκετ της Θράκης.

 

Πιο παλιά στην BF και πέρυσι στον ΓΑΣ Κομοτηνή, έχει περάσει περίπου έξι χρόνια στις ομάδες της ΕΚΑΣΑΜΑΘ. Φέτος αποφάσισε να κρεμάσει τα παπούτσια του, πλέον είναι μάνατζερ παικτών και αγωνίζεται σε ερασιτεχνικό επίπεδο στην Α ΕΣΚΑΘ με τον Γαλαξία, τον οποίο μάλιστα το βράδυ της Δευτέρας οδήγησε σε νίκη με δυο δικές του εύστοχες βολές στο τέλος.

Αμέσως μετά μίλησε στο ThrakiSportS για τα γεγονότα στο Nick Galis Hall και τα όσα λέει έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού προέρχονται από  έναν κατεξοχήν άνθρωπο του μπάσκετ: «Βρέθηκα στο παιχνίδι, στην εξέδρα, κοντά στα δημοσιογραφικά και παρέμεινα μέχρι τέλους εκεί. Θεωρώ ότι δεν έγινε κάτι τόσο μεγάλο για να γίνουν όπα αυτά που ακολούθησαν. Φυσικά είμαι ενάντια στο να πετάγεται οτιδήποτε στο γήπεδο και δεν το συζητώ αυτό. Επίσης δεν παραβλέπω ότι χτύπησε ένας άνθρωπος, κάτι καταδικαστέο. Ωστόσο επειδή έχουμε δει πολύ χειρότερα χωρίς αντίστοιχες αντιδράσεις, θεωρώ ότι ήταν υπερβολική η αντίδραση από τους διαιτητές. Το να πετάγονται χαρτάκια στο Παλέ είναι κάτι που συνέβαινε από τα χρόνια του Αρη στο Πρωταθλητριών και συμβαίνει ακόμα και σήμερα σε αγώνες της Ευρωλίγκα. Σίγουρα δεν έπρεπε να εκκενωθεί το γήπεδο και αφού πάρθηκε η απόφαση να εκκενωθεί, έπρεπε να συνεχιστεί το παιχνίδι και όχι να διακοπεί».

Στο ερώτημα για το τι μέλει γενέσθαι και πώς κρίνει την αντίδραση του ΠΑΟΚ και των οπαδών του, ο Δημήτρης Μασλαρινός απαντά: «Ήταν πολύ σωστή η αντίδραση του ΠΑΟΚ όπως είδα, τόσο στην διάρκεια του αγώνα όσο και μετά. Είδα και την δήλωση των συνδέσμων σήμερα και είναι εξαιρετική. Δεν περίμενα ποτέ σε ένα ντέρμπι Αρης – ΠΑΟΚ να έχουμε μια τόσο υγιή αντίδραση. Έδειξαν με αυτόν τον τρόπο ότι η πλειοψηφία του κόσμου τιμάει το ντέρμπι της πόλης και θέλει αυτό να κρίνεται στο γήπεδο και όχι στα χαρτιά. Το Άρης – ΠΑΟΚ, σε όποια κατάσταση και αν είναι οι ομάδες, πάντα θα αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη της Θεσσαλονίκης και με τέτοιες ενέργειες, ο κόσμος δείχνει ότι τιμά την ιστορία και την σημασία του».

Με την ευκαιρία της συνομιλίας μας, δεν διστάσαμε να ρωτήσουμε την γνώμη του Δημήτρη Μασλαρινού και για τις ομάδες του ΓΑΣ Κομοτηνή και της Ασπίδας, δεδομένης και της αναμέτρησης μεταξύ των δύο ομάδων το απόγευμα της Κυριακής. «Παρακολούθησα την εξέλιξη στο παιχνίδι μέσα από την μετάδοση του ThrakiSportS και αντιλήφθηκα ότι ουσιαστικά είχαμε ένα ντέρμπι μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο, μετά η Ασπίδα πήρε διαφορά. Θεωρώ ότι η Ξάνθη έκανε λίγο παραπάνω οικονομική υπέρβαση σε σχέση με τον ΓΑΣ Κομοτηνή, που οφείλω να πω ότι οι άνθρωποί του προσπάθησαν να με κρατήσουν στην ομάδα και μου έκαναν μια πολύ καλή οικονομική προσφορά και τους ευχαριστώ πολύ για αυτό, αλλά είχα αποφασίσει να μην συνεχίσω σε υψηλό επίπεδο».

Για το μέλλον του ΓΑΣ Κομοτηνή και αν έχει ελπίδες παραμονής, απάντησε: «Φυσικά και έχει αν και είναι δύσκολο το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Ο ΓΑΣ Κομοτηνή χρειάζεται να βρει ρυθμό, δεν της αξίζει αυτής της ομάδας να έχει δυο ήττες στο ξεκίνημα και πρέπει πάση θυσία να κερδίσει το ματς με τον Αργοναύτη. Προσωπικά θεωρώ ότι είναι φάουλ της διοίκησης ή του όποιου είναι υπεύθυνος το γεγονός ότι η ομάδα δεν αγωνίζεται φέτος στο νέο γήπεδο που κατασκευάστηκε. Αντιλαμβάνομαι πάντως ότι η προσπάθεια που κάνουν ο Νεοκλής Λεμονίδης και ο Θανάσης Καλαμάτας είναι συγκινητική, ωστόσο θα έπρεπε να είναι περισσότεροι και όχι μόνο δύο ή τρεις αυτοί που ασχολούνται με το μπάσκετ στην πόλη».