Αλλαγές στα δρομολόγια από Αλεξανδρούπολη και Χρυσούπολη για Αθήνα

Στις 8.35 το πρωί και όχι στις 7.05 θα πραγματοποιείται το πρώτο δρομολόγιο της Aegean Airlines από το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης για το αεροδρόμιο της Αθήνας, από τις 27/10 και μέχρι τα τέλη Μαρτίου, σύμφωνα με το χειμερινό πρόγραμμα πτήσεων που ανακοίνωσε η εταιρεία.

Η εταιρεία, ως είθισται, προσαρμόζει το πρόγραμμα πτήσεων ανάλογα με την εποχή, έτσι, ενόψει χειμώνα, αποφάσισε να διατηρήσει τα παρακάτω δρομολόγια και να αφαιρέσει κάποια άλλα, στη σύνδεση Αλεξανδρούπολης-Αθήνας.

Έτσι, η πρώτη πτήση της ημέρας, από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» των Αθηνών προς τον «Δημόκριτο» της Αλεξανδρούπολης δεν θα γίνεται όπως τη θερινή περίοδο στις 5.30 το πρωί, αλλά στις 7.05. Έτσι, από την Αλεξανδρούπολη για την Αθήνα το αεροσκάφος θα αναχωρεί 1,5 ώρα αργότερα, δηλαδή αντί για τις 7.05 που γίνεται σήμερα, στις 8.35.

Ειδικότερα, από Αθήνα προς Αλεξανδρούπολη, θα πραγματοποιούνται από τέλη Οκτώβρη ως τέλη Μαρτίου τα εξής δρομολόγια: 7.05, 12.00, 19.50 (αυτά ισχύουν για κάθε μέρα της εβδομάδας, με εξαίρεση για την πρώτη πρωινή πτήση για το πρωί της Κυριακής και την τελευταία απογευματινή για το Σάββατο, που δεν θα πραγματοποιούνται).
Από Αλεξανδρούπολη προς Αθήνα, τα νέα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται τις ώρες: 8.35, 13.30, 21.20 (η πρωινή πτήση δεν θα πραγματοποιείται τις Κυριακές και η βραδινή τα Σάββατα).

Διαμαρτύρονται στην Καβάλα
Από το αεροδρόμιο της Καβάλας, από τα τέλη Οκτώβρη, η πρώτη πρωινή πτήση για Αθήνα θα αναχωρεί όχι στις 7.25 όπως σήμερα, αλλά 3 μέρες τη βδομάδα στις 10.20 κι άλλες 3 στις 11.10.
Όπως γράφει η εφημερίδα «Πρωινή», «η αλλαγή αυτή δεν βολεύει καθόλου την πόλη μας και την περιοχή της διότι κανείς πλέον δεν θα μπορεί να ταξιδεύει και να διεκπεραιώνει αυθημερόν τις υποθέσεις του στην Αθήνα και θα χρειάζεται οπωσδήποτε να επιβαρύνεται με μία τουλάχιστον διανυκτέρευση στην πρωτεύουσα», ενώ συμπληρώνει: «Το μόνο θετικό στην υπόθεση αυτή είναι ότι αυξάνονται κατά ένα εβδομαδιαίως τα δρομολόγια Καβάλα – Αθήνα – Καβάλα και γίνονται δώδεκα από ένδεκα που ήταν σε όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου ενώ η Αλεξανδρούπολη θα εξυπηρετείται με δέκα οκτώ δρομολόγια εβδομαδιαίως και η Θεσσαλονίκης με εβδομήντα (!!!).

Οι βουλευτές, οι δημοτικές αρχές, το Επιμελητήριο, η Ομοσπονδία αλλά και άλλοι φορείς της Καβάλας θα πρέπει αφενός να διαμαρτυρηθούν για την υποβάθμιση της περιοχής μας που προκύπτει από αυτή την αλλαγή των δρομολογίων της Ολυμπιακής αλλά και να πιέσουν επιτέλους για ένα ή και για δύο δρομολόγια εβδομαδιαίως το χειμώνα προς προορισμούς ευρωπαϊκούς και πιο συγκεκριμένα γερμανικούς».
Αναφέρεται ακόμη πως σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Ολυμπιακής το πρωϊνό δρομολόγια από Καβάλα για Αθήνα επανέρχεται από την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015 και για όλη την θερινή περίοδο του επομένου έτους μέχρι και τα τέλη Οκτωβρίου του 2015.
Με βάση το πρόγραμμα της Ολυμπιακής τα δρομολόγια Καβάλα – Αθήνα – Καβάλα θα αυξηθούν σε δέκα τέσσερα κάθε εβδομάδα δηλαδή δύο καθημερινά (06.50 το πρωϊνό και 20.00 το βραδινό).

Εντυπωσιακή όμως είναι και η αύξηση των δρομολογίων της γραμμής Αλεξανδρούπολη – Αθήνα για την θερινή περίοδο 2015 που γίνονται είκοσι τέσσερα εβδομαδιαίως με τρία και μερικές μέρες τέσσερα καθημερινά.

Πηγή: http://www.gnomionline.gr

Материалы по теме:

Εννέα Εβρίτες βούτηξαν στον παγωμένο Βόσπορο και σήκωσαν την ελληνική σημαία στην Πόλη (+photos)
  Οι ψυχάρες απ’ τον Έβρο, τα 9 παλικάρια απ’ το νομό μας, βρέθηκαν σήμερα το πρωί στην Κωνσταντινούπολη για τον εορτασμό των Θεοφανείων, βούτηξαν ...
Στη Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής προκρίθηκε μαθήτρια από την Ξάνθη
Περήφανη την Ξάνθη αλλά και τη χώρα ολόκληρη έκανε η Ζωή Τσαγγαλίδου που διακρίθηκε στους διαγωνισμούς την Ένωσης Φυσικών αλλά και της Ελληνικής Μαθηματικής ...
ΕΠΣ Θράκης: Φιλικό φιλανθρωπικού χαρακτήρα την Τετάρτη ανάμεσα σε ΠΑΟΚ Κοσμίου και Αστέρα Αιγείρου
Φιλικό φιλανθρωπικού χαρακτήρα θα γίνει την Τετάρτη στο γήπεδο της ΕΠΣ Θράκης στον Ραδιοφωνικό Σταθμό, όπου θα αναμετρηθούν ο ΠΑΟΚ Κοσμίου και ο Αστέρας ...
Τον τίτλο της «καφεδούπολης» διεκδικεί η Κομοτηνή! Έχει 130 καφετέριες και… συνεχίζει!
Τον τίτλο της «καφεδούπολης» διεκδικεί η πόλη της Κομοτηνής καθώς σχεδόν καθημερινά ανοίγει κι από ένα καφέ. Κι ενώ καταστήματα άλλων ειδών καθημερινά κλείνουν ...
Άρθρο – παρέμβαση Κοττάκη για «ύπνο βαθύ των ελληνικών κρατικών υπηρεσιών στην Θράκη»
Ενα άρθρο με το οποίο σχολιάζει ότι «από Τουρκικά Πρακτορεία μαθαίνουμε τα όσα συμβαίνουν στη Θράκη» και οτι «καμμία επίσημη απάντηση στην Άγκυρα, σε ...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here