Οι Μουσουλμάνοι παρουσιάστηκαν στο Μέγαρο Μουσικής!

Υπό ήχους βυζαντινούς και ανατολίζοντες πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου «Μουσουργοί της Θράκης», έκδοση της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. – Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, την Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2014, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η Αίθουσα Διδασκαλίας της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης «Λίλιαν Βουδούρη» πλημμύρισε από μουσικόφιλους, από… Θρακιώτες και Εβρίτες της Αθήνας, που έσπευσαν με την παρουσία τους να τιμήσουν τους συγγραφείς, Γεώργιο Κωνστάντζο, Θωμά Ταμβάκο και Αθανάσιο Τρικούπη, και την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου για τη σχετική έκδοση.

Χαρακτηριστικό είναι ότι λόγω της πληρότητας της αίθουσας πολύς κόσμος παρακολούθησε την παρουσίαση στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του φουαγιέ. Για το βιβλίο μίλησαν ο Ακαδημαϊκός και πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών Θεόδωρος Αντωνίου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Μουσικών και Θεατρικών Κριτικών Κυριάκος Λουκάκος και ο Πρόεδρος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής Νικόλαος Μαλιάρας, ενώ εκ μέρους των συγγραφέων ο μουσικογράφος, κριτικός και ερευνητής Θωμάς Ταμβάκος. Χαιρετισμό απηύθυναν οι βουλευτές Έβρου, Υφυπουργοί Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος και Εσωτερικών Γεώργιος Ντόλιος, και ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς.

Την εκδήλωση «έντυσαν» ηχητικά δείγματα από τον ψηφιακό δίσκο που συνοδεύει το βιβλίο, ενώ η ερμηνεία τριών τραγουδιών από την υψίφωνο Αντωνία Καλογήρου και τον Θανάση Τρικούπη στο πιάνο μάγεψε τους παρευρισκομένους.Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Επίτιμος Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αναστάσιος Δημοσχάκης και ο Άρχων Αγιογράφος του Οικουμενικού Πατριαρχείου Ιωάννης Μητράκας.

 

Πηγή: http://www.alexpolisonline.com