Σε θρακιώτικα χέρια η έρευνα για τον θάνατο Κατσούλη στην Κρήτη

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Παναγιώτης Τζαμπαζλής

–  Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ έκανε δεκτή την εισήγηση του προέδρου, Γιώργου Σαρρή, να συγκροτηθεί ειδική τριμελής επιτροπή προκειμένου να εκδικάσει σε πρώτο βαθμό την υπόθεση σχετικά με το τραγικό συμβάν στον αγώνα Γ΄ Εθνικής Ηρόδοτος-Εθνικός και να εκδώσει απόφαση.

 

Τα μέλη της επιτροπής σύμφωνα με την πρόταση του Γιώργου Σαρρή, η οποία εγκρίθηκε ομοφώνως από τα μέλη του ΔΣ θα είναι οι Γιάννης Παπακωνσταντίνου, Βαγγέλης Τοπολιάτης και ο ξανθιώτης πρόεδρος της ΚΕΔ Γιώργος Γκιρτζίκης (στην φωτογραφία από τον αγώνα Φινλανδία – Ελλάδα το περασμένο Σάββατο στο Ολυμπιακό Στάδιο του Ελσίνκι).

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ: «Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έκαναν δεκτή την εισήγηση του προέδρου της ΕΠΟ, Γιώργου Σαρρή, να συγκροτηθεί ειδική τριμελής επιτροπή, βάσει του άρθρου 41, ΣΤ, παρ. 6 του Καταστατικού της ΕΠΟ, προκειμένου να εκδικάσει σε πρώτο βαθμό την υπόθεση σχετικά με το τραγικό συμβάν στον αγώνα Γ΄ Εθνικής Ηρόδοτος-Εθνικός και να εκδώσει απόφαση. Τα μέλη της επιτροπής σύμφωνα με την πρόταση του κ. Σαρρή, η οποία εγκρίθηκε ομοφώνως από τα μέλη του ΔΣ, θα είναι οι κ. Γιάννης Παπακωνσταντίνου, Βαγγέλης Τοπολιάτης και Γιώργος Γκιρτζίκης».

Υπενθυμίζεται ότι το σχετικό άρθρο του Καταστατικού της ΕΠΟ αναφέρει: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Ο. δύναται σε όλως εξαιρετικές περιπτώσεις ως π.χ. βάναυσης προσβολής του αθλήματος του ποδοσφαίρου, να συγκροτεί ειδική επιτροπή από μέλη του, η οποία θα εκδικάζει τις υποθέσεις αυτές σε πρώτο βαθμό και θα επιβάλλει τις προβλεπόμενες από τις κείμενες αθλητικές διατάξεις, κυρώσεις. Σε δεύτερο βαθμό θα επιλαμβάνεται η ολομέλεια του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ».

Στο μεταξύ, συνάντηση είχαν νωρίτερα ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής με τον πρόεδρο του Ηροδότου Αλικαρνασσού, Γιώργο Σαρόγλου και τον γενικό αρχηγό της ομάδας, Στέλιο Σωκιανο, παρουσία και του βουλευτή Ηρακλείου, Λευτέρη Αυγενάκη. 

Οι εκπρόσωποι της διοίκησης του Ηροδότου εξέφρασαν τη θλίψη τους για τον άδικο χαμό του οπαδού του Εθνικού, Κώστα Κατσούλη, καταδίκασαν τα γεγονότα που συνέβησαν και κάθε είδους παραβατική και αντικοινωνική συμπεριφορά που συμβαίνει στα ελληνικά γήπεδα και δήλωσαν την αμέριστη στήριξη τους και την πρόθεσή τους να πρωτοστατήσουν στις προσπάθειες της Πολιτείας για την καταπολέμηση του φαινομένου της βίας στα γήπεδα.

 

Τέλος, κατέθεσαν το ψήφισμα πολιτών και των πρώην και εν ενεργεία μελών των διοικήσεων και παραγόντων κατά τη συνεδρίαση της Κυριακής 12 Οκτωβρίου 2014, ενώ εξέφρασαν τον απόλυτο σεβασμό τους προς τα όργανα και τις αποφάσεις της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.