Ντοκουμέντο: Το πόρισμα για πλαστή ενημερότητα του Πανθρακικού

Γράφει ο Κουτσοballης

–  Συνέχεια στο θέμα με την πλαστή ενημερότητα της ΠΑΕ Πανθρακικός έδωσε κατά την διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής “Δίκη” ο Κυριάκος Θωμαΐδης, μια εβδομάδα μετά την αποκάλυψη του πορίσματος της οικονομικής αστυνομίας από την ίδια τηλεοπτική εκπομπή του Σκάι.

Πιο συγκεκριμένα, η εκπομπή αποκάλυψε μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας αποσπάσματα από το πόρισμα της Οικονομικής Αστυνομίας, ανάμεσα στα οποία και αυτό που αφορά την ΠΑΕ Πανθρακικός. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο πόρισμα, η συγκεκριμένη πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα φέρεται να υπογράφεται από φυσικό πρόσωπο που ονομάζεται Δημήτρης Τζελέπης (ο πρόεδρος προφανώς του Πανθρακικού) και αφορούσε την έκδοση τριών δελτίων των ποδοσφαιριστών Γ. Κατερίνη, Γ. Κανωτίδη και Μ. Λόπες.

Η πλαστή ενημερότητα φέρεται να έχει εκδοθεί τον Ιανουάριο του 2008, κατά την περίοδο δηλαδή που ο Πανθρακικός αγωνιζόταν ακόμα στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής και διεκδικούσε την άνοδο στην Super League για πρώτη φορά στην ιστορία του, κάτι που πέτυχε στο τέλος εκείνης της σεζόν. Σύμφωνα με την έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας που τεκμηριώνεται με φετινά έγγραφα του 2014, την περίοδο εκείνη υπήρχαν οφειλές της ΠΑΕ Πανθρακικός ύψους άνω των 30.000 ευρώ που στο μεσοδιάστημα είχαν ξεπεράσει τα 50.000 ευρώ και κατά συνέπεια δεν θα μπορούσε η ομάδα της Κομοτηνής να διαθέτει ασφαλιστική ενημερότητα. 

“Εκ των παραπάνω τεκμηριώνεται ότι στο παραπάνω νομικό πρόσωπο (ΠΑΕ Πανθρακικός) κατά τις ημερομηνίες 01/06/2007 και 09/01/08 είχαν βεβαιωθεί ασφαλιστικές οφειλές και κατά συνέπεια δεν εδικαιούτο τη χορήγηση ασφαλιστικής ενημερότητας. Παρά ταύτα, προσκόμισε στην ΕΠΟ το ως άνω έγγραφο ισχυριζόμενο ότι έχει εκπληρώσει τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις επιδιώκοντας την έκδοση τριών δελτίων ιδιότητας ποδοσφαιριστή”, καταλήγει το πόρισμα, που υπενθυμίζει ότι βάσει του ΚΑΠ η ποινή για αυτήν την παράβαση (όπως ειπώθηκε στην εκπομπή) ήταν ως και αφαίρεση οκτώ βαθμών (κάτι που  εφόσον είχε συμβεί θα είχε αποτρέψει και την άνοδο της ομάδας στην Super League).

Φυσικά, το πόρισμα δεν αφορά μόνο την ΠΑΕ Πανθρακικός αλλά πολλές ακόμα για παρεμφερείς παραβάσεις ή και ακόμα πιο τρανταχτές και πολυάριθμες – και αν εφαρμοζόταν ο νόμος, πολύς κόσμος θα ήταν στην φυλακή και ακόμα περισσότερες ομάδες στα…. ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Περισσότερες λεπτομέρειες θα έχουμε σε επόμενη ανάρτηση, καθώς μία από τις αποκαλύψεις του πορίσματος έχει να κάνει με προβεβλημένο πρόσωπο από την Θράκη. Κάποια αντίδραση πάντως στις αποκαλύψεις αυτές δεν υπήρξε στην διάρκεια της εκπομπής μέχρι στιγμής, όπως δεν υπήρξε και στην διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, μετά από την πρώτη αναφορά των ονομάτων των ομάδων που περιλαμβάνονται στο πόρισμα.

Δείτε παρακάτω το πόρισμα της Οικονομικής Αστυνομίας που αφορά την πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα της ΠΑΕ Πανθρακικός, όπως παρουσιάστηκε στον τηλεοπτικό αέρα του Σκάι…