Καρδιολογικές εξετάσεις για τους “μικρούς” αθλητές του Ποντιακού

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

– Τα Τμήματα Υποδομής του Ποντιακού Α.Ο  footballprints ΠΑΟΚ πραγματοποίησαν το Σάββατο 11 Οκτωβρίου στις Αθλητικές εγκαταστάσεις του Συλλόγου στην Παλαγία, σε όλους τους νεαρούς αθλητές μας, καρδιολογικές εξετάσεις και σωματομετρικές μετρήσεις  σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Πρωτόκολλο για την ιατρική αξιολόγηση και τον προληπτικό έλεγχο των νεαρών αθλητών.

Συγκεκριμένα έγιναν:  α.μέτρηση αρτηριακής πίεσης , β.έλεγχος σφυγμού, γ.ηλεκτροκαρδιογράφημα, δ.ατομικό ιατρικό ιστορικό. 

Τα παραπάνω στοιχεία μαζί με τις απαραίτητες εξετάσεις από τον παιδίατρο φυλάσσονται στον ατομικό φάκελο κάθε αθλητή. Με τον τρόπο αυτό έχουμε την δυνατότητα να επιβεβαιώσουμε την διατήρηση και βελτίωση της υγείας κάθε αθλητή. Όλες οι παραπάνω εξετάσεις ήταν δωρεάν και έγιναν από τον ειδικό επιστημονικό συνεργάτη των  τμημάτων  υποδομής του Ποντιακού Α.Ο  footballprints ΠΑΟΚ, καρδιολόγο Δημήτριο Φλώρο.

Ταυτόχρονα έγιναν από την προπονητική ομάδα του Συλλόγου Σωματομετρικές μετρήσεις (ύψος , βάρος, Δείκτης Μάζας Σώματος και Περιφέρεια Μέσης) προκειμένου να ελέγχεται η σωστή και φυσιολογική ανάπτυξη των παιδιών (η δεύτερη μέτρηση θα γίνει τον Μάιο 2015). Όλα τα παραπάνω εντάσσονται στα πλαίσια του μακροχρόνιου επιστημονικού εκπαιδευτικού-προπονητικού σχεδιασμού που εφαρμόζεται στα Τμήματα Υποδομής του Ποντιακό Α.Ο footballprints ΠΑΟΚ. 

Το Δ.Σ. με ανακοίνωση του ευχαριστεί τους γονείς και φυσικά τους νεαρούς αθλητές του Συλλόγου για την συμμετοχή τους και φυσικά υπόσχεται πώς κύριο μέλημα του θα είναι η διασφάλιση της υγείας των παιδιών και η συνεχιζόμενη επιστημονική προσέγγιση της εκπαιδευτικής και προπονητικής διαδικασίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here