Τα αποτελέσματα του Kids Athletics στα Δημοτικά Σχολεία της Αλεξανδρούπολης

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

– Το πρόγραμμα στίβου Kids Athletics γνώρισαν 10 Δημοτικά σχολεία της περιοχής μας, με πρωτοβουλία του ΣΕΓΑΣ, του Υπουργείου Παιδείας και με την στήριξη του ΜΓΣ Εθνικού.

Μια μοναδική εμπειρία έζησαν 500 περίπου μαθητές-τριες δέκα δημοτικών σχολείων της Αλεξανδρούπολης, Παλαγίας, Μαΐστρου, Άνθειας και Τυχερού, των τάξεων Ε’ και ΣΤ’, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα KIDS ATLHETICS. Το πρόγραμμα είναι της ομοσπονδίας στίβου του ΣΕΓΑΣ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, εγκεκριμένο από την παγκόσμιο ομοσπονδία στίβου την IAAF και με την υποστήριξη του ΜΓΣ Εθνικού.

Στην παρουσία του προγράμματος πρωτοστάτησε ο ΜΓΣ Εθνικός, μιας και η Αλεξανδρούπολη επιλέχτηκε ανάμεσα στις 8 πόλεις της Ελλάδος που θα τρέξουν το πρόγραμμα για πρώτη χρονιά.

Σύσσωμο το τμήμα στίβου του Εθνικού, στελέχη και προπονητές, συμμετείχαν στην οργανωτική επιτροπή, στηρίζοντας το πρόγραμμα και την επιτυχία του.
Η πρώτη αυτή εμπειρία γνωριμίας με 11 αγωνίσματα του στίβου είναι μόνο η αρχή, μιας και θα ακολουθήσουν κι άλλες δράσεις στίβου.

Το Υπουργείο Παιδείας εκπροσώπησαν ο Εβρίτης υφυπουργός Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος και ο Διευθυντής Φυσικής Αγωγής Στέλιος Δασκαλάκης.Τοπικά εκπροσωπήθηκε από την Περιφερειακή εκπαίδευση ΑΜΘ, την Β’θμια και την Α’θμια Έβρου, με τους προϊσταμένους τους καθώς επίσης και από την σύμβουλο φυσικής αγωγής Ξανθή Κωνσταντινίδου.

Για την επιτυχία του, μεγάλη υπήρξε η συμβολή του συνδέσμου κριτών στίβου, για ακόμη ένα γεγονός στίβου, όπως φυσικά και των γυμναστών-συνοδών των σχολείων.

Για την ιστορία στον διαγωνισμό της Ε’ τάξης, η κατάταξη των σχολείων ήταν: Πρώτο το 11ο Δημοτικό, δεύτερο το Δημοτικό Παλαγίας και τρίτο το Δημοτικό Μαΐστρου.

Τέλος στον διαγωνισμό της ΣΤ’ τάξης είχαμε τα εξής αποτελέσματα: Πρώτο το Δημοτικό Παλαγίας ,δεύτερο το 4ο Δημοτικό και τρίτο το Πειραματικό Αλεξανδρούπολης.