Α2 Γυναικών: Ήττα στην παράταση για την Ασπίδα στην πρεμιέρα

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Συγκλονιστικό παιχνίδι στο κλειστό του Ευμοίρου “Χριστίνα Χριστοδούλου” με την ομάδα της Ασπίς 2001 να γνωρίζει την ήττα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α’2 Γυναικών απο την ομάδα της Πυλαίας με 49-57 στην παράταση.

Πάλεψαν αλλά δεν τα κατάφεραν τα κορίτσια του Νεδίμ Καρά Αχμέτ που έφτασαν κοντά στην πηγή και την νίκη στην πρεμιέρα της Α’2 αλλά η απειρία της Ξανθιώτικης ομάδας φάνηκε στο τέλος χάνοντας την νίκη μέσα απο τα χέρια τους.

Η ομάδα της Πυλαίας μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι παίρνοντας προβάδισμα με 0-6, με την απάντηση της Ασπίδας να είναι άμεση και να κλείνει την πρώτη περίοδο πίσω στο σκορ με 7-8. Στην δεύτερη περίοδο η ομάδα της Ξάνθης με κορυφαία την αρχηγό Λένα Αντώνογλου πήρε το προβάδισμα με πολύ καλή εμφάνιση και κάνοντας τους κάτι παραπάνω από 50 φίλους της στις εξέδρες να αρχίζουν να πιστεύουν στην νίκη. Στο δεύτερο μέρος η αναμέτρηση συνέχισε να πηγαίνει πόντο-πόντο με την Ασπίδα να έχει τον έλεγχο της αναμέτρησης, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να μένει στο παιχνίδι κυρίως χάρις της βολές. Στην τέταρτη περίοδο και παρότι ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση της η Ζιώγα, η ομάδα της Ξάνθης έχασε το ροζ φύλλο αγώνα μέσα από τα χέρια της, με το τρίποντο της κορυφαίας του γηπέδου Λίτσου στο τέλος να στέλνει το παιχνίδι στην παράταση.

Εκεί η εμπειρία της φιλοξενούμενης ομάδας ήταν εμφανής στο γήπεδο και εκμεταλλευόμενη την κούραση των κοριτσιών του Νεδίμ Καρά Αχμέτ να δίνουν την ευκαιρία στα κορίτσια της Πυλαίας να πάρουν την νίκη και μάλιστα με διαφορά 8 πόντων. Την προσπάθεια των κοριτσιών της Ασπίς 2001 παρακολούθησε και η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Ξάνθης Δέσποινα Παρτσαλίδου.  

Διαιτητές: Μυσιρλής,  Γιαννούλης

Δεκάλεπτα: 7-8, 22-19 (ημίχρονο), 31-29, 47-47 (κανονική διάρκεια), 49-57 (παράταση)

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Νεδίμ Καρά Αχμέτ): Ψωμαδοπούλου, Καραλίδου Στ. 7, Παπαευαγγέλου 7(1), Ομέρογλου, Παπαδοπούλου 9, Παπαϊωάννου , Αντώνογλου 13(1), Μαμαλίγκατζη  , Παπαχρυσοβέργη , Ζιώγα 11(1), Καραλίδου Β. 2, Γκίρκιζα

ΑΕ ΠΥΛΑΙΑΣ (Δεμερτζής): Στάνη 6, Γρηγοριάδου , Ντάμπη 5(1), Χουλακιώτη, Πάλου 4, Αγαθαγγελίδου 7(1), Κοκκίνου 10, Καζάντζη 8, Δραγκόλα, Λίτσου 17(1), Σταματέλου