Συλλήψεις στην Αλεξανδρούπολη για προβολή πορνό

Στο αυτόφωρο οδηγήθηκαν οι δύο νόμιμοι εκπρόσωποι των τηλεοπτικών σταθμών της Αλεξανδρούπολης.

Όλα συνέβησαν το βράδυ της Τρίτης, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, για τις ταινίες ακατάλληλου περιεχομένου που προβάλλονται από τα εν λόγω τηλεοπτικά δίκτυα. Άντρες της αστυνομίας ακολουθώντας την προβλεπόμενη διαδικασία τους οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα Αλεξανδρούπολης.

Ο δημοσιογράφος Σταύρος Αποστολίδης με θητεία και στους δύο τηλεοπτικούς σταθμούς της Αλεξανδρούπολης, σχολιάζοντας τις συλλήψεις στο ράδιο Χρόνος 87,5 μίλησε για υπερβολές, καθώς υπάρχει ο Νόμος που ορίζει τις προϋποθέσεις για την προβολή ταινιών ερωτικού περιεχομένου.  «Ο νόμος για να σας δώσω να καταλάβετε λέει, ότι μπορείς να παίζεις soft πορνό από τις 12μιση το βράδυ και μετά, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, αρκεί να έχεις το αντίστοιχο σήμα περί ακαταλληλότητας επάνω δεξιά στην οθόνη. Οι άνθρωποι τα είχαν όλα αυτά ασφαλώς και από όσο ξέρω το ένα κανάλι παίζει τέτοιου είδους ταινίες μετά τη 1.30 το βράδυ και το άλλο κανάλι γύρω στη 1. Είναι και οι δυο τους εντός των πλαισίων που ορίζει ο νόμος».

ΠΗΓΗ ΕΣΟΔΩΝ

Πάντως η προβολή ταινιών ερωτικού περιεχομένου είναι μια πηγή εσόδων, όχι μόνο για τα επαρχιακά αλλά και τα αθηναϊκά κανάλια, αφού η προβολή τους συναντάται και σε αυτές τις αργές βραδινές ώρες. «Θέλω να σας πω –γιατί θήτευα και στα δύο τα κανάλια- ότι τα έσοδα μην φανταστείτε ότι είναι και πολύ θεαματικά, αλλά τέλος πάντων είναι κάποιο έσοδο. Ο συγκεκριμένος τηλεοπτικός χρόνος είναι έτσι κι αλλιώς χαμένος τηλεοπτικός χρόνος, δεν είναι αξιοποιήσιμος διαφορετικά. 

Ο μοναδικός τρόπος που έχεις για να τον αξιοποιήσεις είναι αυτό ή κάτι σαν αυτό. Αυτό λοιπόν επέλεξαν, αυτό κάνουν, μέσα στα πλαίσια του νόμου είναι, μπορεί να μην είναι και το ό, τι καλύτερο για το κύρος του καναλιού και για τη σοβαρότητά του –εμένα δεν με ενοχλεί προσωπικά- αλλά όπως και να έχει πάντως είναι ένας τρόπος προσέλκυσης εσόδων».  Οι δύο εκπρόσωποι των καναλιών πέρασαν τη νύχτα τους στο αυτόφωρο και αναμένεται να οριστεί δικάσιμος, ώστε να αποφανθεί περί της νόμιμης ή όχι προβολής ταινιών ερωτικού περιεχομένου.  

Πηγή: www.xronos.gr