Διαφορετικές γραμμές ανάμεσα σε Πανθρακικό και Ξάνθη στην Super League

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Παναγιώτης Τζαμπαζλής

–  Ο Πανθρακικός και η Ξάνθη δίνουν φιλικό το Σάββατο, το δεύτερο σε ένα δίμηνο, κίνηση με την οποία έδειξαν να αποκαθίστανται οι σχέσεις τους. Ωστόσο σε διοικητικό επίπεδο, αν και θα περίμενε κανείς μιας και τα συμφέροντα είναι κοινά, η στάση των δύο θρακιώτικων ομάδων να είναι κοινή, αποδείχθηκε στο ΔΣ της Super League το ακριβώς αντίθετο. Άσπρο έλεγε ο ένας, μαύρο ο άλλος.

 

Κόκκινο έλεγε ο ένας, πράσινο ο άλλος (αν και το τελευταίο ίσως δικαιολογείται λόγω των χρωμάτων στις φανέλες των δύο συγκεκριμένων ομάδων, έτερον εκάτερον αν η Ξάνθη εμφανίστηκε να κάνει συμμαχία με… Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ που επιθυμούσαν να ξεκινήσει το πρωτάθλημα από εκεί που σταμάτησε, ενώ ο Πανθρακικός υποστήριξε την πρόταση που ουσιαστικά κατέβασε ο… Ολυμπιακός για συνέχιση από την 7η αγωνιστική και διεξαγωγή της 6ης κάποια στιγμή στο μέλλον).

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Όπως αποφασίστηκε την Τετάρτη στο Δ.Σ. της Super League, μετά τη διακοπή λόγω των προκριματικών του Euro 2016 το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί με τους αγώνες της 7ης αγωνιστικής ενώ η έκτη -η οποία αναβλήθηκε λόγω του θανάτου του φίλου του Εθνικου Κώστα Κατσούλη- θα διεξαχθεί εμβόλιμα, την Τετάρτη στις 3 Δεκεμβρίου. Όπως έγινε γνωστό, η απόφαση πάρθηκε με συνολικές ψήφους 14-4, ενώ οι ομάδες που ήταν ενάντια σε αυτή την απόφαση ήταν οι Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Ατρόμητος και Skoda Ξάνθη.

Στην Ξάνθη, που εκπροσωπήθηκε από τον αντιπρόεδρό της και νομικό της σύμβουλο Βασίλη Κοντοβαζαινίτη, ήθελαν το επόμενο παιχνίδι να είναι στην έδρα τους με την Καλλονή και όχι στην Κρήτη με τον Πλατανιά, καθώς ήθελαν το ντεμπούτο του Λουτσέσκου στον πάγκο της ομάδας να γίνει στα Πηγάδια, όπου θεωρητικά υπήρχαν περισσότερες πιθανότητες για ένα θετικό αποτέλεσμα. Ίσως το ίδιο θα περίμενε κανείς να επιθυμεί και ο Πανθρακικός, ο οποίος ωστόσο τελικά αντί να υποδεχθεί τον Πλατανιά ψήφισε να ξεκινήσει τις υποχρεώσεις μετά την διακοπή με εκτός έδρας αναμέτρηση στον Βόλο με τη Νίκη.

Βέβαια, στον Πανθρακικό, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρό του Δημήτρη Τζελέπη, μπορεί να πιστεύουν ότι πιθανότατα είναι πιο βατός αντίπαλος η Νίκη, αν και εκτός έδρας, παρά ο Πλατανιάς εντός, ώστε σε περίπτωση μιας νίκης στην Θεσσαλία που θα είναι και η πρώτη εκτός έδρας, να αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα που επικρατεί μετά τις πρώτες πέντε αγωνιστικές. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η ψήφος τους ταυτίστηκε με εκείνην της πλειοψηφίας και ακόμα και αν διαφοροποιούνταν δεν θα άλλαζαν πολλά, αλλά στα πηγαδάκια καταγράφτηκε αναφορικά με την διαμόρφωση των ισορροπιών και των συμμαχιών.

Βέβαια, το να βγάζει κανείς εύκολα συμπεράσματα περί συμμαχιών από μια ψηφοφορία είναι το πιο μεγάλο λάθος. Και η απόδειξη είναι σε ένα άλλο ζήτημα, που απασχόλησε την Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, την εκλογή τριών εκπροσώπων της Super League στο ΔΣ της ΕΠΟ. Αυτοί εκλέχθηκαν να είναι οι Μποροβήλος, Κομπότης και ο νέος πρόεδρος του ΠΑΟΚ Ιάκωβος Αγγελίδης, που έλαβε 11 ψήφους και υπερτέρησε έναντι 9 του τέταρτου Κωστούλα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, υπέρ του Αγγελίδη ψήφισε ο Πανθρακικός (όπως ειρήσθω εν παρόδω και ο Ολυμπιακός!) ενώ δεν τον ψήφισε μεταξύ άλλων η Ξάνθη και ο Ατρόμητος.

Με άλλα λόγια, οι δύο από τις τέσσερις συνολικά ομάδες που συμφώνησαν με την πρόταση Αγγελίδη να συνεχιστεί το πρωτάθλημα από την 6η αγωνιστική και όχι από την 7η δεν τον στήριξαν για εκπρόσωπο της Super League στην ΕΠΟ. Ενώ αντίθετα τον στήριξαν οι θεωρητικά αντίπαλοί του στην προηγούμενη ψηφοφορία, όπως ο Ολυμπιακός, ο Αστέρας Τρίπολης, ο ΟΦΗ, ο Παναιτωλικός, ο Λεβαδειακός αλλά και ο Πανθρακικός.

Συμπέρασμα; Ποιες είναι οι πραγματικές συμμαχίες δύσκολα θα το καταλάβουμε. Σε κάθε περίπτωση πάντως, Skoda Ξάνθη και Πανθρακικός αν και θα περίμενε κανείς να έχουν κοινή γραμμή πλεύσης σε τέτοια μείζονα ζητήματα, αποδείχθηκε στην πράξη ότι έχουν εντελώς διαφορετικές…