Οι τρεις πρώην παίκτες της Ξάνθης που είχαν τον Λουτσέσκου προπονητή

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Παρουσιάστηκε και επίσημα ο νέος προπονητή της Skoda Ξάνθη Ράτζβαν Λουτσέσκου, που από την Τρίτη αναλαμβάνει και επισήμως τα καθήκοντα του. Όπως και ο ίδιος επισήμανε, γνωρίζει από τους παίκτες του ρόστερ πολύ καλά τον Παντελή Καπετάνο εξαιτίας της καριέρας που έκανε στην Ρουμανία. Πόσοι όμως γνωρίζουν ότι υπάρχουν τρεις πρώην ποδοσφαιριστές της Ξάνθης που έχουν αγωνιστεί υπό τις οδηγίες του.

Ο 45χρονός Ρουμάνος έρχεται σε μια ομάδα, που έχουν αγωνιστεί και τρείς πρώην ποδοσφαιριστές του, οπότε θα είχε καλούς συμβούλους αν θέλησε να μάθει περαιτέρω στοιχεία για την νέα του ομάδα πριν λάβει την οριστική του απόφαση να έρθει στην Ξάνθη και να δώσει τα χέρια με τον Χρήστο Πανόπουλο.

Ο παίκτης που γνωρίζει καλύτερα από τους συμπατριώτες, του που αγωνίστηκαν στο παρελθόν στην Ξάνθη, αλλά έχουν περάσει και από ομάδες που έχει κοουτσάρει ο ίδιος, είναι ο Μουγκουρέλ Μπούγκα. Αγωνίστηκε στην Ξάνθη για ενάμιση χρόνο από τον Ιανουάριο του 2010 που αποκτήθηκε από την Ραπίντ, μέχρι το καλοκαίρι του 2011 που αποχώρησε για την Μπρασόφ. Ο 36χρονός πλέον επιθετικός της Μπρασόφ έχει συνεργαστεί με τον Λουτσέσκου σε δύο ομάδες, αρχικά στην Μπρασόφ, στην πρώτη προπονητική απόπειρα του 45χρονου προπονητή την σεζόν 2003-2004, και εν συνεχεία βρέθηκαν λίγους μήνες αργότερα και στην Ραπίντ Βουκουρεστίου, αυτή την φορά με τον Λουτσέσκου να πιστεύει πολύ στο ταλέντο του Μπούγκα και να τον αποκτά στην νέα του ομάδα. Μετά από 4 χρόνια κοινής πορείας στην Ραπίντ ο Λουτσέσκου αποχώρησε από την Ραπίντ το καλοκαίρι του 2011 για την Μπρασόφ και ένα χρόνο μετά πήρε τον Μπούγκα δανεικό από την Ραπίντ στην Μπρασόφ, οπού είναι και η τελευταία φορά που συνεργάστηκαν οι δύο τους.

Ο επόμενος στην λίστα των πρώην Ξανθιωτών που έχουν συνεργαστεί με τον νέο προπονητή της Ξάνθης Ρατζβάν Λουτσέσκου είναι ο Εμίλ Ντίκα που φόρεσε την φανέλα της Ξάνθης για μόλις έξι μήνες, μια και αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2011 από την Κλούζ και αποχώρησε τον Ιανουάριο για την Αστάνα του Καζακστάν. Ο 32χρονός αμυντικός μέσος της σήμερα αγωνίζεται και στην Ραπίντ Βουκουρεστίου και στην συγκεκριμένη ομάδα συνεργάστηκε με τον Λουτσέσκου για  τρία χρόνια, με τον Ντίκα να αποτελεί στο διάστημα αυτό τον «ογκόλιθο» της μεσαίας γραμμής της Ραπίντ.

Τελευταίος από τους πρώην και αυτός με την μικρότερη συνεργασία με τον Λουτσέσκου είναι ο Μπόγκνταν Μάρα που αγωνίστηκε και αυτός ελάχιστα στην Ξάνθη, μια και αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2011 από τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης και αποχώρησε μόλις έξι μήνες μετά για την Αράντ της Ρουμανίας. Οι δύο τους συνεργάστηκαν μόλις για εξι μήνες στην Ραπίντ Βουκουρεστίου, και πιο συγκεκριμένα η Ραπίντ του Λουτσέσκου τον απέκτησε το καλοκαίρι του 2005 από την Στάλ και μετά από μόλις έξι μήνες και 5 εμφανίσεις αποχώρησε για την Ισπανική Πόλι Εχίδο.

Πέρα πάντως από τους συγκεκριμένους τρεις παίκτες, ο Λουτσέσκου έχει συνεργαστεί και με άλλους ποδοσφαιριστές γνωστούς για το πέρασμα τους από την Ελλάδα όπως ο πρώην μέσος του ΠΑΟΚ Κοστίν Λάζαρ και άλλοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΡΑΤΖΒΑΝ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ SKODA ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΜΕΣΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΟΥ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ ΣΤΗΝ SKODA ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ