1o Φεστιβαλ υπαίθριων δραστηριοτήτων στο Άλσος Νυμφαίας

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

– Το 1o φεστιβαλ υπαίθριων δραστηριοτήτων στο Άλσος Νυμφαίας θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 27-28 Σεπτεμβρίου με συνδιοργανωτές τους Onbikes Ποδηλάτες Κομοτηνής και το Cyclopoli Kom. Στις δραστηριότητες θα υπάρχει πεζοπορία, αγώνας τρεξίματος και αγώνας Mountain Bike (MTB).

Αναλυτικά οι δραστηριότητες θα ξεκινήσουν το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου στις 16:30. Εκεί στο πρώτο πάρκινγκ μπαίνοντας στο Άλσος θα υπάρχει το σημείο συνάντησης, ενώ στις 17:00 θα ξεκινήσει η πεζοπορία στο Άλσος της Νυμφαίας.

Την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου θα είναι η κορύφωση των δραστηριοτήτων. Αρχικά στις 10 το πρωί θα γίνει ο αγώνας τρεξίματος, ενώ στις 11:30 θα διεξαχθεί ο αγώνας Mountain Bike (ΕΔΩ ο χάρτης της διαδρομής και για τους δύο αγώνες).

Αναλυτικά οι καονισμοί για τους δύο αγώνες της Κυριακής:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
Οι αγώνες είναι open και μπορεί να συμμετέχει ο καθένας, με δυνατότητα συμμετοχής και στα δύο αθλήματα, αρκεί να έχει καλή φυσική κατάσταση. Θα υπάρχουν οι εξής κατηγορίες:

– Α1 Παιδικό 8 – 14 ετών
– Α2 Open από 15 και πάνω
– Γυναικών

Για να ισχύει μία κατηγορία πρέπει να έχει τουλάχιστον 6 συμμετοχές.
Η Α1 κατηγορία θα έχει μικρή διαδρομή διαφορετική από την Α2
Ο βαθμός δυσκολίας θα εύκολος έως μέτριος

ΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΕΓΓΡΑΦΕΣ & ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Όλοι οι συμμετέχοντες συμπληρώνουν αίτηση συμμετοχής και υπεύθυνη δήλωση υποχρεωτικά.
Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται ηλεκτρονικά (nickrousis64@gmail.com) , με φαξ (25310 81469) ή στο κατάστημα Cyclopoli.Kom-Ρούσης Νικόλαος και και τις υπεύθυνες δηλώσεις μπορείτε να τις προμηθευτείτε επί τόπου στο κατάστημα Cyclopoli.Kom-Ρούσης Νικόλαος.

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι την Πέμπτη 25/09/2014 και ώρα 24:00μμ.

Το κόστος συμμετοχής είναι 10€ και περιλαμβάνει:
– συμμετοχή στον αγώνα
– αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής
– σακίδιο
– μπλουζα

ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Θα βραβευτούν οι 3 πρώτοι κάθε κατηγορίας και ο πρώτος και των δυο αγωνισμάτων. Οι απονομές θα γίνουν αμέσως μετά την λήξη των αγώνων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο 27/9/2014 Πεζοπορία μέσα στο δάσος
Εκκίνηση 17:00

Κυριακή 28/9/2014 Αγώνες τρεξίματος και ΜΤΒ

Το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:

• 9.00 πμ Παραλαβή αριθμών και ενημερωτικού υλικού από την γραμματεία του αγώνα. Επιβεβαίωση συμμετοχών.
• 10:00 πμ Εκκίνηση αγώνα τρεξίματος Α2
• 11:30 μμ Εκκίνηση αγώνα ΜΤΒ Α2

ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΑ – ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

Οτιδήποτε απρόβλεπτο παρουσιαστεί ή τυχόν ενστάσεις θα ρυθμιστούν επι τόπου.
Αν κάποιος αντιμετωπίσει μηχανικό πρόβλημα πρέπει να επισκευάσει τη βλάβη μόνος του. Σε περίπτωση εγκατάλειψης για οποιονδήποτε λόγο (μηχανική βλάβη, πτώση, τραυματισμό κλπ) πρέπει να ενημερώσετε τον κοντινότερο κριτή.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ – ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Οι αθλητές τρέχουν με δική τους ευθύνη και οφείλουν να έχουν όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό. Η διοργανώτρια αρχή δεν ευθύνεται σε περίπτωση οποιουδήποτε είδους τραυματισμού τους ή και μερικής ή ολικής καταστροφής του εξοπλισμού τους όπως ρητά αναφέρεται και στην υπεύθυνη δήλωση. Σε όλη την χρονική διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει εθελοντική ομάδα πρώτων βοηθειών. Οι αθλητές οφείλουν να έχουν εξεταστεί από ιατρό ο οποίος θα τους έχει κρίνει ικανούς να συμμετέχουν σε αυτό τον αγώνα.
Για την συμμετοχή στον αγώνα είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΧΡΗΣΗ ΚΡΑΝΟΥΣ.

ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ
Σε περίπτωση ματαίωσης ή και αναβολής του αγώνα λόγω καιρικών συνθηκών ή για τον οποιοδήποτε σοβαρό λόγο που θα μπορούσε να βλάψει την υγεία και σωματική ακεραιότητα των αθλητών και σε κάθε περίπτωση την ορθή διεξαγωγή του αγώνα, το αντίτιμο συμμετοχής θα επιστραφεί. Αθλητής/τρια που δηλώσει συμμετοχή και δεν προσέλθει στον αγώνα δε δικαιούται επιστροφής χρημάτων.

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΘΛΗΤΗ
Ο κάθε αθλητής της ορεινής ποδηλασίας είναι υποχρεωμένος να φέρει τον αριθμό του στο μπροστινό μέρος του τιμονιού.

ΒΟΗΘΕΙΑ
Απαγορεύεται οποιαδήποτε εξωτερική βοήθεια, ή τεχνητή υποβοήθηση αθλητών μεταξύ τους καθώς και η χρήση οποιουδήποτε μηχανοκίνητου βοηθητικού μέσου. Επιτρέπεται η χρήση χάρτη, πυξίδας, GPS, κινητού τηλεφώνου.

ΣΗΜΕΙΑ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΝΕΡΟΥ
Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των αγωνισμάτων έχουν προβλεφτεί από τη διοργάνωση για τους αθλητές σημεία ανεφοδιασμού νερού. Κάθε αθλητής είναι υποχρεωμένος αναλόγως των αναγκών του να μεταφέρει την απαραίτητη τροφή και νερό που θα του εξασφαλίσει την ολοκλήρωση του αγώνα.

ΠΟΙΝΕΣ
Όλες οι παρακάτω παραβάσεις επιφέρουν την ποινή του αποκλεισμού:
Μη εμφάνιση ή αλλοίωση αριθμού συμμετοχής. Αποδοχή εξωτερικής βοήθειας . Χρήση μηχανοκίνητου βοηθητικού μέσου. Ρίψη απορριμμάτων. Παρεμπόδιση άλλου αθλητή ή αντιαθλητική συμπεριφορά. Μη συμμόρφωση με οδηγίες κριτών. Αγένεια – Ανάρμοστη συμπεριφορά προς την οργανωτική επιτροπή, κριτές, εθελοντές κλπ. Μη παρουσία σε σταθμό ελέγχου.

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ
Ενστάσεις για οποιοδήποτε λόγο γίνονται μόνο από τον ίδιο τον αθλητή το αργότερο 30 λεπτά μετά τον τερματισμό του. Η όποια απόφαση της
επιτροπής ενστάσεων, είναι τελική και δεν δέχεται καμία συζήτηση.

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ
Ο οργανωτής μπορεί να τροποποιήσει τις διαδρομές αν για οποιονδήποτε λόγο υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των αθλητών. Επίσης μπορεί να καθυστερήσει την έναρξη ή και να ματαιώσει ή αναβάλλει τον αγώνα λόγω κακοκαιρίας ή άλλης ανωτέρας βίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Με την αίτηση συμμετοχής κάθε αθλητής επιτρέπει στον οργανωτή τη φωτογράφηση και τη βιντεοσκόπηση του, στην διάρκεια του αγώνα και των απονομών, για διαφημιστικούς σκοπούς.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ
Όλοι οι αθλητές είναι υπεύθυνοι για την καλή φυσική κατάστασή τους και οφείλουν να εξεταστούν από γιατρό πριν τον αγώνα για να διαπιστωθεί η ικανότητά τους για συμμετοχή σε αγώνα.
Οι συμμετέχοντες γνωρίζουν τον ενδεχόμενο κίνδυνο σωματικής βλάβης ή φθοράς εξοπλισμού από τη συμμετοχή τους σε αγώνες ορεινής ποδηλασίας καθώς και τις συνέπειες αυτών.
Ο οργανωτής δεν ευθύνεται για το θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των συμμετεχόντων καθώς και ζημιάς ή καταστροφής του εξοπλισμού τους.
Όλοι οι συμμετέχοντες υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που εμπεριέχει η κίνηση σε ορεινό περιβάλλον και ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν.
Με την εγγραφή τους στον αγώνα δηλώνουν ότι σε καμία περίπτωση δε θα στραφούν ή θα προβάλλουν απαίτηση εναντίων των διοργανωτών ή εκπροσώπων αυτών ή των χορηγών ή της εποπτεύουσας αρχής αν πάθουν υλική, σωματική ή ηθική βλάβη οι ίδιοι ή οι συνοδοί τους ή οποιοσδήποτε τρίτος εξ’ αιτίας τους από την εγγραφή ή τη συμμετοχή τους στον συγκεκριμένο αγώνα.
Ο οργανωτής διατηρεί το δικαίωμα να μην επιτρέψει σε κάποιον αθλητή να ολοκληρώσει τον αγώνα αν υπάρχει σχετική γνωμάτευση του γιατρού του αγώνα.

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ
Η οργάνωση διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης των παρόντων κανονισμών διεξαγωγής του αγώνα χωρίς προηγούμενη ενημέρωση αν αυτό κριθεί απαραίτητο. Σε καμία περίπτωση η οποιαδήποτε αλλαγή δεν θα αλλοιώνει το ύφος του αγώνα.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ- ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ
Σκόπιμο είναι ο κάθε αθλητής να:
1. Συμβουλευτεί δελτίο καιρού μία ημέρα πριν τον αγώνα για να προετοιμάσει κατάλληλα τον ρουχισμό του και τον εξοπλισμό του που θα επιλέξει για τον αγώνα.
2. Φτάσει στο σημείο παραλαβής του αριθμού του, έγκαιρα.
3. Έχει κατά την διάρκεια του αγώνα την προσοχή του στην σήμανση. Το βουνό και τα μονοπάτια είναι τελείως διαφορετικά σε σχέση με τους αγώνες σε ένα στάδιο ή στην άσφαλτο.

Σεβόμαστε τη φύση και τους συναθλητές μας:
– Δεν πετάμε σκουπίδια στο δάσος εκτός των προκαθορισμένων σημείων των σταθμών ελέγχου. Το δάσος πρέπει να μείνει καθαρό.
– Δεν παρκάρουμε αυτοκίνητα εκτός των οριοθετημένων χώρων. Οι ρόδες του αυτοκινήτου κάνουν ζημιά.
– Δεν σπρώχνουμε τους συναθλητές μας όταν βρισκόμαστε σε στενό σημείο. Απλά ζητάμε να μας κάνουν χώρο με ευγενικό τρόπο.
– Όταν κάποιος κινείται αργά και επιβραδύνει τους αθλητές που τον ακολουθούν, οφείλει να κάνει στην άκρη να περάσουν οι πιο γρήγοροι.
– Βοηθάμε αν δούμε κάποιον να έχει τραυματιστεί ή αν πάει να πάρει λάθος δρόμο.
– Αναφέρουμε στον αμέσως επόμενο κριτή ή σταθμό που θα συναντήσουμε, αν υπάρχει συμβάν τραυματισμού
– Δεν εγκαταλείπουμε τον αγώνα χωρίς να ενημερώσουμε πρώτα και αυτοπροσώπως τον διοργανωτή ή τον πλησιέστερο κριτή.
– Δεν καπνίζουμε στο δάσος. Υπάρχει κίνδυνος φωτιάς πάντα.

Материалы по теме:

Α1 Γυναικών: Μπήκε μόνο στα πέναλτι η Κεπεσίδου αλλά δεν αρκούσε και ο ΠΑΟΚ πήρε το ντέρμπι
Ο ΠΑΟΚ νίκησε για τρίτη φορά φέτος τη Νέα Ιωνία, με 22-16, στη Νεάπολη και διατήρησε το απόλυτο νικών του στο πρωτάθλημα της Α1 ...
Οι Εβρίτισσες Καλαφατζή και Παπαχρήστου στις κορυφαίες 25 Ελληνίδες επικοντίστριες Κ16 όλων των εποχών
Με την ολοκλήρωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ανδρών - Γυναικών και των Διασυλλογικών, ο λάτρης των στατιστικών Νικος Νταρης δημοσιοποίησε την λίστα με τις 25 ...
Επέστρεψε από Νόβισαντ και ξεκινά από Χουστόπετσε ο Κώστας Μπανιώτης
  Ο Κώστας Μπανιώτης επέστρεψε από το Νόβισαντ όπου ολοκλήρωσε την προετοιμασία του και πλέον προγραμματίζει τη νέα χρονιά, με το ξεκίνημα στους αγώνες να ...
Έρχεται ξανά στην Αλεξανδρούπολη το διεθνές ράλι για αυτοκίνητα αντίκα “MARITSA 2017”
  Μια ευχάριστη είδηση για τους λάτρεις των αυτοκινήτων αντίκα  ανακοίνωσε ο νέος αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Οικισμών και Καθημερινότητας Γιάννης Βαταμίδης. Ο λόγος για τα κλασικά αυτοκίνητα αντίκα, τα ...
Οι Θρακιώτες αθλητές του αιώνα: Ο Νίκος Σαμαράς αντίπαλος του Γκατσιούδη στον μεγάλο τελικό
Ο Νίκος Σαμαράς είναι ο δευτερος φιναλιστ στον μεγάλο τελικό του διαγωνισμού του ThrakiSportS για τον Θρακιώτη κορυφαίο αθλητή στον ένα αιώνα ιστορίας της ...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here