Όσα πρέπει να ξέρετε για τον διαιτητή της αναμέτρησης της Ξάνθης με τον Λεβαδειακό

Ανταπόκριση από την Ξάνθη : Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Ο Αριστομένης Κουτσιαύτης από την Άρτα ορίστηκε από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας να διευθύνει την αναμέτρηση της Ξάνθης με τον Λεβαδειακό, στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής της Super League.

Ο Κουτσιαύτης της ΕΠΣ Άρτας θα είναι ο άρχων της αναμέτρησης της Ξάνθης με τον Λεβαδειακό, ένας διαιτητής που βρίσκεται στους πίνακες της Λίγκας από πέρσι, αλλά έχει καταφέρει να απασχολήσει ουκ ολίγες φορές τα μέσα ενημέρωσης, αλλά και τον ιδιοκτήτη της Χρήστο Πανόπουλο που με ανακοίνωση του πέρσι είχε καταφερθεί κατά του Αρτινού ρέφερι, ενώ ήταν ο «πρωταγωνιστής» και στην αναμέτρηση του ΌΦΗ με τον Παναθηναϊκο, μια και παρότι είχε προπηλακιστεί στο ημίχρονο από παράγοντα του ΟΦΗ, δεν έγραψε τίποτα απολύτως στο φύλλο αγώνα (όπως και για την ρίψη αντικειμένου στον τερματοφύλακα των «πράσινων» Καπίνο).

Η αλήθεια είναι πως την περσινή σεζόν δεν ενθουσίασε με τις εμφανίσεις του ωστόσο η επιλογή και φέτος να είναι στην μεγάλη κατηγορία ίσως δείχνει και μια εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο ενός διαιτητή που όσο ήταν στις μικρές κατηγορίες είχε κριθεί ως ανερχόμενο ταλέντο.

Με την Ξάνθη, όπως είπαμε και νωρίτερα, παρότι έχει σφυρίξει μόλις μία φορά, δεν φέρνει και τις καλύτερες μνήμες. Βλέπετε ο Κουτσιαύτης ήταν διαιτητής στη αναμέτρηση της Ξάνθης μέσα στην Τρίπολη με τον Αστέρα στις Νοεμβρίου του 2013 σε μια αναμέτρηση που έληξε ισόπαλη με 2-2, με τον Πανόπουλο να βγάζει σκληρή ανακοίνωση για την απόφαση του διαιτητή και ενώ ο Σολάρι ήταν έτοιμος να κάνει το 2-3 να δώσει φάουλ, εξοργίζοντας τον μεγαλομέτοχο της ομάδας και όλη την αποστολή- με τον προπονητή της Ξάνθης τότε Μάουρερ να μιλά με για αλλοίωση αποτελέσματος.

Κακές μνήμες φέρνει και στον Λεβαδειακό ο Κουτσιαύτης που έχει σφυρίξει μόλις μια φορά παιχνίδι του Λεβαδειακού, με τους Βοιωτούς να χάνουν με 0-4 μέσα στην έδρα τους από τον Παναθηναϊκό.

Πέρσι σφύριξε συνολικά 8 παιχνίδια με απολογισμό 2 νίκες γηπεδούχων, 4 ισοπαλίες και 2 νίκες φιλοξενουμένων. Δείχνοντας συνολικά 44 κίτρινες, 6 κόκκινες ενώ καταλόγισε και τρείς φορές την εσχάτη των ποινών. Φέτος ο Κουτσιαύτης είδε σφύριξε ένα παιχνίδι, αυτό ανάμεσα στην Νίκη Βόλου και τον Ατρόμητο με την ομάδα του Περιστερίου να βγαίνει νικήτρια με 0-1, σε ένα παιχνίδι οπού ο Αρτινός ρέφερι έδειξε πέντε κίτρινες.