Η απάντηση της ΕΟΚ στην επιστολή Ασπίδας, ΓΑΣ και άλλων 10 ομάδων

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

– Απάντηση στην επιστολή που δέχθηκε από 12 σωματεία του Βορείου Ομίλου της Β’ Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών (δεν υπέγραψε μόνο η ομάδα των Τιτάνων Παλαμά) για την τοποθέτηση του Προμηθέα Πατρών στον Όμιλο τους εξέδωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

Σε αυτή αναφέρει ότι η τοποθέτηση της ομάδας των Πατρών στον Βόρειο Όμιλο έγινε με χιλιομετρικά κριτήρια, καθώς όπως λέει η ανακοίνωση η Πάτρα είναι πλησιέστερη στις πόλεις των ομάδων του Ομίλου από την Αθήνα. Η ΕΟΚ φυσικά δεν έλαβε υπόψιν της ότι κάποιες πόλεις εξυπηρετούνται από αεροδρόμια και είναι πιο εύκολη και γρήγορη η μετακίνηση από εκεί. Επίσης η απόσταση από την Κομοτηνή (η πιο απομακρισμένη πόλη του Ομίλου) ως την Αθήνα είναι 750 χιλιόμετρα και ως την Πάτρα 720 χιλιόμετρα, δηλαδή απόσταση μόλις 30 χιλιόμέτρων.

Αναλυτικά η απάντηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης στην επιστολή των 12 ομάδων:

Σε απάντηση του από 12 Σεπτεμβρίου 2014 εγγράφου σας ως προς την ομάδα που θα αντικαταστήσει τη Λειβαδειά στο 2ο Όμιλο της Β’ Εθνικής κατηγορίας Ανδρών, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

1. Οι όροι του Βόρειου και Νότιου Ομίλου που χρησιμοποιείτε στο έγγραφό σας δεν έχουν καμία ισχύ και παραπέμπουν σε διαχωριστικές έννοιες που έχουν εδώ και χρόνια απαλειφθεί ως όλως αδόκιμες και αποπροσανατολιστικές.

2. Θα συμφωνήσουμε μαζί σας ότι οι αποφάσεις περί αγωνιστικών κριτηρίων για τη διαμόρφωση των ομίλων της κατηγορίας δεν είναι σωστές. Για το λόγο αυτό και η Ομοσπονδία για τον ορισμό της ομάδας του Προμηθέα δεν έλαβε υπόψη της αγωνιστικά κριτήρια αλλά αποκλειστικά και μόνο χιλιομετρικές αποστάσεις.

Είναι δε βέβαιο και εύκολο για τον καθένα να πληροφορηθεί ότι η Πάτρα είναι χιλιομετρικά πλησιέστερη στο 2ο Όμιλο από την Αθήνα. Αυτό ήταν και το μοναδικό αντικείμενικό κριτήριο που έλαβε υπόψη της η Ομοσπονδία για τη διαμόρφωση της σύνθεσης των ομάδων του 2ου Ομίλου (άρθρο12, παρ.Γδ).

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι και οι ομάδες σας εφόσον πιστεύουν και αυτές στο αντικειμενικό κριτήριο της χιλιομετρικής απόστασης και όχι στη δυναμικότητα της συγκεκριμένης ομάδας, θα αποδεχθούν ως απόλυτα ορθή την απόφαση της Ομοσπονδίας μας.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΟΙ 12 ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here