Αφήνει (;) τον ΟΠΑΠ και «δένει» με την «7epta7» το ΤΑΑ Εθνικός

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάνης Γιαγκίνης

–  Αν και δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως οποιαδήποτε συμφωνία από το επίσημο ΤΑΑ Εθνικός, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι στην αφίσα του τουρνουά βόλεϊ που διοργανώνει η ομάδα της Αλεξανδρούπολης το προσεχές τριήμερο (την οποία μπορείτε να δείτε στην φωτογραφία) φιλοξενείται διαφήμιση της ιδιωτικής στοιχηματικής εταιρείας «7epta7».

Από την αφίσα γίνεται αντιληπτό ότι η συγκεκριμένη εταιρεία έχει αναλάβει χορηγός ή έστω βάζει διαφήμιση και στο τμήμα βόλεϊ του Εθνικού, πέρα από αυτό του ποδοσφαίρου (η τελευταία πάντως στις φανέλες της ομάδας εκκρεμεί ακόμα στις νομικές υπηρεσίες της ΕΠΟ). Η κίνηση αυτή προκαλεί πάντως απορίες και δεν αποκλείεται να προκαλέσει και αλυσιδωτές αντιδράσεις, δεδομένου ότι την ίδια ώρα ο Εθνικός έχει ως βασικό χορηγό του τον ΟΠΑΠ βάσει κεντρικής συμφωνίας της Volley League. Για το λόγο αυτό, άλλωστε, ο ΟΠΑΠ διαφημίζεται και στην ιστοσελίδα του Εθνικού, παράλληλα πλέον με την ανταγωνιστική του εταιρεία.

Η κίνηση αυτή του Εθνικού δεν έχει περάσει απαρατήρητη από τις νομικές υπηρεσίες του ΟΠΑΠ, οι οποίες αυτήν την περίοδο ελέγχουν τις χορηγικές συμφωνίες του (ιδιωτικού πλέον) Οργανισμού – ιδιαίτερα έπειτα από την ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός με την «stoiximan», παρά το γεγονός ότι η ΟΠΑΠ αποτελεί χορηγό και της Basket League. Προφανώς πάνω στο όποιο δεδικασμένο δημιουργηθεί θα μπορούν να πατούν πλέον όλες οι ομάδες και για τον λόγο αυτό εξετάζονται προσεκτικά οι όποιες αντιδράσεις.

Θεωρείται δύσκολο ο ΟΠΑΠ να μείνει με «σταυρωμένα» τα χέρια. Μια από τις εισηγήσεις, είναι να τιμωρήσει αποκλειστικά τις «επαναστάτριες» ομάδες, μπλοκάροντας τα χρήματα που προορίζονται για αυτές από τις κεντρικές χορηγίες. Δεν αποκλείεται ωστόσο να καταγγελθούν συνολικά οι συμβάσεις με τις Λίγκες, στην περίπτωση που ομάδες – μέλη τους προχωρήσουν σε συμφωνίες με άλλες ανταγωνίστριες του ΟΠΑΠ εταιρείες. Άλλωστε, είναι κοινό μυστικό ότι ο ΟΠΑΠ επιδιώκει να απεμπλακεί από συμφωνίες με πρωταθλήματα πλην της Super League, δεν του αποφέρουν έσοδα από το στοίχημα.

Στην περίπτωση αυτή, θα τεθούν σε κίνδυνο τα περίπου 60.000 ευρώ που παίρνει ο Εθνικός και κάθε άλλη ομάδα της Volley League,  ποσό που πέρυσι ο ίδιος ο πρόεδρος του ΤΑΑ της Αλεξανδρούπολης Γιάννης Τζίμας είχε αποκαλύψει ότι είναι το μεγαλύτερο που λαμβάνει ως έσοδο ο Εθνικός μετά την αποχώρηση των «Χρυσωρυχείων Θράκης».

Το πιθανότερο είναι πάντως στους περσινούς δευτεραθλητές να έχουν κάνει τα κουμάντα τους, πριν προχωρήσουν σε μια τέτοια κίνηση, όπως η άνοδος διαφημιστικού μπάνερ στην επίσημη ιστοσελίδα του Εθνικού και η διαφημιστική καταχώρηση στην επίσημη αφίσα του τουρνουά βόλεϊ που διοργανώνει η ομάδα.

Είναι σίγουρο ότι κανείς δεν θέλει να χάσει την χορηγία του ΟΠΑΠ, καθώς πρόκειται για ζεστά και σταθερά χρήματα. Ωστόσο αν συμβεί αυτό, ο Εθνικός είναι φανερό ότι έχει φροντίσει να καλύψει την όποια «χασούρα», μεταφέροντας εμμέσως το πρόβλημα στις άλλες «ανταγωνίστριες» ομάδες του πρωταθλήματος, που περιμένουν ως «μάννα εξ ουρανού» τα λεφτά του ΟΠΑΠ.