5.000 likes με πολλά ευχαριστώ και… εκπλήξεις από το ThrakiSportS

Γράφει η ThrakiSportS Web Team

–  Μοιάζει με όνειρο και όμως είναι πραγματικότητα. Πριν καν συμπληρωθεί ενάμισης χρόνος από το ξεκίνημα αυτής της προσπάθειας, η αγάπη και τα likes σας έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία μας.

Γιατί είναι πρωτοφανές σε μια «δύσκολη» περιοχή όπως αυτή της Θράκης μας, με τα γνωστά προβλήματα, ένα θεματικό (αθλητικό)  και τοπικό (θρακιώτικο) site να αγκαλιαστεί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα από τόσον πολύ κόσμο.

Αυτά τα 5.000 likes έρχονται να προστεθούν στους 5.000 διαφορετικούς αναγνώστες (μοναδικούς χρήστες) που κατά μέσο όρο διαβάζουν κάθε μέρα την ύλη της ιστοσελίδας μας, ένα νούμερο που ίσως και να μην φτάνει κανένα άλλο μέσο ενημέρωσης της περιοχής μας. Είτε πρόκειται για εφημερίδα, είτε για ραδιόφωνο, είτε για άλλη ιστοσελίδα.

Και να το φτάνει όμως, εμείς ποτέ δεν είδαμε ανταγωνιστικά όλες τις άλλες προσπάθειες. Άλλωστε απευθυνόμαστε σε συγκεκριμένο κοινό. Τους ανθρώπους του αθλητισμού που έχουν σχέση με την Θράκη, είτε πρόκειται για αθλητές, είτε για προπονητές, είτε για παράγοντες, είτε για απλούς φιλάθλους. Και είναι αλήθεια ότι σε αυτό το συγκεκριμένο και εξειδικευμένο κοινό το ThrakiSportS έχει καθιερωθεί σαν η κορυφαία πύλη αθλητικής ενημέρωσης για τα δρώμενα στην περιοχή μας.

Η αλήθεια είναι ότι ο δρόμος ήταν και παραμένει δύσκολος. Στην προσπάθεια αυτή δυστυχώς όχι απλά δεν είχαμε αρωγούς σε πολλές περιπτώσεις κάποιους ανθρώπους του αθλητισμού που θα περιμέναμε να βοηθήσουν, αλλά αντιθέτως τους βρήκαμε απέναντί μας. Γιατί το ThrakiSportS θορύβησε και εξακολουθεί να θορυβεί με την σταδιακή γιγάντωσή του και την παρεμβατικότητα που απέκτησε στην θρακιώτικη φίλαθλη κοινή γνώμη.

Κάποιοι παράγοντες του αθλητισμού της περιοχής, μαθημένοι χρόνια ολόκληρα σε φωνές που κάθε άλλο παρά ανεξάρτητες και αδέσμευτες ήταν, θέλησαν να μας «υποτάξουν». Προσπάθησαν να μας «επιβάλουν» την θέση τους. Επιδίωξαν ακόμα και με απειλές να μας φιμώσουν. Αλλά δεν υποκύψαμε. Και δεν υποκύψαμε, γιατί θεωρούμε ότι όσο οπαδοί και αν είμαστε των ομάδων της Θράκης και των αθλητών της, οι αλήθειες πρέπει να λέγονται. Ακόμα και αν μερικές φορές πονάνε.

Έτσι χάσαμε ίσως κάποιους πόρους, που θα ήταν σημαντικοί για την όλη προσπάθεια, κερδίσαμε όμως σε αντικειμενικότητα – εκεί που δυστυχώς χάνουν όλοι σχεδόν οι υπόλοιποι. Διατηρήσαμε και διατηρούμε το κύρος και πάνω από όλα την αξιοπρέπειά μας. Επαινέσαμε τα καλώς κείμενα αλλά καυτηριάσαμε και τα κακώς. Τολμήσαμε να γράψουμε αυτά που οι άλλοι φοβούνται να αγγίξουν. Και σε αυτόν τον τομέα, δεν κάναμε καμία απολύτως διάκριση.

Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι σχεδόν οι μεγάλοι παράγοντες των μεγάλων ομάδων της περιοχής παρενέβησαν για διαμαρτυρίες, παράπονα, υποδείξεις, απειλές – αλλά οι ίδιοι παράγοντες σε άλλες χρονικές στιγμές έσπευσαν να μας επαινέσουν και να μας ευχαριστήσουν, επικροτώντας την προσπάθειά μας. Αυτή είναι ίσως και η πιο τρανή απόδειξη ότι αυτή η ιστοσελίδα έχει έναν και μόνο γνώμονα: την σωστή και αντικειμενική ενημέρωση των Θρακιωτών για τα αθλητικά δρώμενα της περιοχής μας.

Και κάπως έτσι φτάσαμε τα 5.000 likes και τους 5.000 καθημερινούς αναγνώστες, με πολλαπλάσιο αριθμό κλικ σε καθημερινή βάση. Ένας αριθμός μαγικός που σηματοδοτεί και μια μεγάλη αλλαγή για εμάς. Γιατί αποδεικνύει πλέον ότι αυτή η προσπάθεια, που ξεκίνησε από την όρεξη, το μεράκι και την αγάπη ορισμένων ανθρώπων, δεν μπορεί να είναι πλέον ένα απλό χόμπι, όπως ήταν και είναι μέχρι σήμερα. Οφείλει να μπει σε πιο επαγγελματικά πρότυπα. Έχουμε την υποχρέωση να το κάνουμε απέναντι σε αυτούς τους χιλιάδες που κάθε μέρα μας εμπιστεύονται για την αθλητική ενημέρωσή τους, πάντα με στυλ θρακικό.

Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής και την έναρξη μιας άλλης για το ThrakiSportS. Μιας εποχής που φέρνει στους αναγνώστες – αλλά και σε εμάς – πολλές εκπλήξεις. Και η πρώτη από αυτές έρχεται πολύ άμεσα, με το επόμενο βήμα, που θα φέρει το ThrakiSportS και εκτός της οθόνης των υπολογιστών σας. Σας ευχαριστούμε και δεσμευόμαστε να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης που τόσον καιρό μας δείχνετε…