Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε η Ασπίδα! Όσα έγιναν στον νοκ άουτ του κυπέλλου με την Ολύμπια Λάρισας

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Ήττα και αποκλεισμός από τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου για την Ασπίδα Ξάνθης, που πάλεψε για περίπου 30 λεπτά απέναντι στην Ολύμπια Λάρισας, όμως η εμπειρία των «πορτοκαλί» τους οδήγησε στο να καθαρίσουν το παιχνίδι στην τελευταία περίοδο και στο τελικό 45-67.

Η ομάδα της Λάρισας σαφώς πιο έμπειρη και με παίκτριες με πολλά χιλιόμετρα σε Α’1 και Α’2 ήταν εξ’ αρχής το φαβορί, όμως τα κορίτσια του Νεδίμ Καρά Αχμέτ κατάφεραν να ζορίσουν την Ολύμπια τουλάχιστον για 30 λεπτά.

Οι παίκτριες της Ολύμπιας ξεκίνησαν πιο δυνατά και με 7 πόντους της Χαβαλέ να πάρουν από την αρχή το προβάδισμα, σε αντίθεση με την Ξανθιώτικη ομάδα που πέτυχε το πρώτο της καλάθι στα 2:43 πριν το τέλος της περιόδου, και εν τέλει να ολοκληρωθεί η περίοδος με την Ολύμπια μπροστά με 5-12. Στο δεύτερο μέρος οι παίκτριες του Νεδίμ Καρά Αχμέτ ανέβασαν τον ρυθμό τους και με κορυφαίες της Παπαευαγγέλου και  Καραλίδου κατάφεραν να προηγηθούν για πρώτη φορά στο παιχνίδι προτού πάρει μπρός η Κουτσουνούρη που με 6 διαδοχικούς πόντους ξαναέδωσε το προβάδισμα στην ομάδα της, με το σκορ στην λήξη του πρώτου μέρους να είναι 22-29.

Στην επανάληψη και με την αρχηγό της Ασπίδας Αντώνογλου να ανεβάζει την απόδοση της η Ασπίδα συνεχίσει να παλεύει στα ίσια με την έμπειρη ομάδα της Λάρισας, όμως το τρίποντο της Κουτσουνούρη άλλαξε την ψυχολογία για την ομάδα της Λάρισας που με νέο καλάθι της Χαβαλέ και της Καλλίδη στην εκπνοή ξαναπήραν διαφορά διαμορφώνοντας το 35-41.  Στην γλεντάκια περίοδο οι παίκτριες του Σάββα Αραπατσάνη ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοση τους και εκμεταλλευόμενες την εμπειρία τους διαχειρίστηκαν ιδανικά το παιχνίδι παίρνοντας μάλιστα και διψήφια διαφορά, με το τελικό 45-67 να δείχνει την ανωτερότητα των κοριτσιών της Λαρισινής ομάδας που στο τελευταίο δεκάλεπτο είχε επί μέρους σκορ 10-26.

Ντεμπούτο με την φανέλα της Ξάνθης έκαναν και τα δύο νέα αποκτήματα της ομάδας Παπαδοπούλου και Ζιώγα, ενώ εμφανής ήταν η απουσία της Σουλιώτη που βρίσκεται στην Αγγλία όπου θα πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές. Την αναμέτρηση διεύθυναν  οι Λαμπρίδης και Μπακάλης.

Δεκάλεπτα: 5-12, 22-29, 35-41, 45-67

Ασπίδα Ξάνθης (Νεδίμ Καρά Αχμέτ): Μεχμέτ Ουστά  2, Καραλίδου Στ. 7(2), Παπαευαγγέλου   13(1), Ομέρογλου, Παπαδοπούλου 2, Παπαϊωάννου 2, Αντώνογλου 12(1), Μαμαλίγκατζη  1, Παπαχρυσοβέργη 2, Ζιώγα 4, Καραλίδου Β., Γκίρκιζα

Ολύμπια Λάρισας (Σάββας Αραπατσάνης): Κυριτσάκα 17(1), Καψοκώλη 1, Σουλιώτη, Σπυροπούλου  5, Αραπακοπούλου 2, Χαβαλέ 21(1), Κουτσουνούρη 9(1), Καλλίδη 8, Ντριστέλλα 4 

Σε επόμενη ανάρτηση θα υπάρχει το πλήρες φωτορεπορτάζ του αγώνα…