Παρουσιάστηκε και επίσημα το Run Greece της Αλεξανδρούπολης

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής
–  Κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να στηρίξουν την αθλητική διοργάνωση RUN GREECE Αλεξανδρούπολης- Αγώνες πόλης για όλους, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου, απηύθυναν ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς και ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης κατά τη διάρκεια της επίσημης συνέντευξης τύπου που έγινε στο Νέο Νομαρχείο Αλεξανδρούπολης, παρουσία των συνδιοργανωτών -εκπροσώπων του ΣΕΓΑΣ, της εταιρείας Wind Hellas και φορέων της πόλης.
Όπως τονίστηκε από όλους πρόκειται για ένα κορυφαίο αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός που θα προβάλλει την Αλεξ/πολη και τη Θράκη και το οποίο οι διοργανωτές στοχεύουν να καθιερώσουν με την στήριξη των πολιτών ως ετήσιο θεσμό. Ο χαρακτήρας των αγώνων δρόμου θα είναι και φιλανθρωπικός καθώς από τις συμμετοχές θα εξαρτηθεί το τελικό ποσό που θα δοθεί από το χορηγό της εκδήλωσης στο ίδρυμα αυτιστικών παιδιών «Άγιος Βασίλειος».
Πριν ξεκινήσει η συνέντευξη τύπου όλοι οι συμμετέχοντες υπέγραψαν την αίτηση εγγραφή τους στον αγώνα.
 
Ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ο οποίος θα τρέξει στα 5χλμ, τόνισε ότι στόχοι της διοργάνωσης πρέπει να είναι η καθιέρωση ως ετήσιου θεσμού, το να μάθουμε να ζούμε καλύτερα μέσα από τα σπορ και η ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού . Μίλησε για τα οφέλη του αθλητισμού, ως παλιός αθλητής του στίβου, αλλά και τη συμμετοχή αθλητών των γύρω χωρών, κάτι που μπορεί να κάνει τον αγώνα, μια συνάντηση λαών.
Ο Δήμαρχος Αλεξ/πολης, Βαγγέλης Λαμπάκης, ο οποίος θα τρέξει στα 10χλμ, κατά την παρουσίαση ανέφερε ότι η διοργάνωση αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα στην Θράκη και η υλοποίηση της εκδήλωσης, για πρώτη φορά στην πόλη μας, σηματοδοτεί το ενδιαφέρον των τοπικών φορέων και του ΣΕΓΑΣ για την ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού. Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη για συμμετοχικότητα ως ακρογωνιαίο λίθο της δημοκρατίας. Μέσα από την συμμετοχικότητα μαζικά του λαού, αναπτύσσεται η σύμπνοια και η ένωση του, ως ένα κοινωνικό σύνολο που δεν έχει σύνορα.
Ο Πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θράκης Κων/νος Μιχελής τόνισε τη στήριξη του Run Greece από όλες τις πόλεις της Θράκης και τα αθλητικά σωματεία, ενώ προέτρεψε τους κατοίκους τις περιοχής να βγουν εκείνη τη μέρα από το σπίτι τους μαζικά.
Τις λεπτομέρειες για την πρωτοβουλία της κοινωνικής προσφοράς έδωσε η Υπεύθυνη Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της WIND Βάσια Στασινοπούλου, η οποία καλωσόρισε την πόλη της Αλεξανδρούπολης στο θεσμό του RUN GREECE που μεταξύ άλλων συμβάλλει και στην ενίσχυση του αθλητισμού στην περιφέρεια. Τα τελευταία χρόνια η WIND έχει συνδεθεί άρρηκτα με το τρέξιμο δίνοντας το παρών σε μεγάλες διοργανώσεις της χώρας. H Αλεξανδρούπολη είναι μια υπέροχη πόλη και οι αγώνες θα αποτελέσουν ευκαιρία τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες, να τη ζήσουν με έναν διαφορετικό τρόπο. Στον αγώνα της Κυριακής 28 Σεπτεμβρίου, η WIND εκ μέρους κάθε δρομέα που θα συμμετέχει στους αγώνες των 5 και 10 χλμ. και θα περνά κάτω από την Αψίδα Αγάπης που θα είναι τοποθετημένη λίγα μέτρα μετά την εκκίνηση, θα προσφέρει 3 € υπέρ των σκοπών του Συλλόγου “Ο Άγιος Βασίλειος”».
Η πρόεδρος του Συλλόγου «Ο Άγιος Βασίλειος» Ευαγγελία Μαυρίδου κάλεσε όλους τους κατοίκους της πόλης να τρέξουν για τον καλό σκοπό ενίσχυσης του σωματείου της. Ευχαρίστησε την WIND, η οποία με την πρωτοβουλία της δίνει μια επιπλέον ώθηση σε όλους ,να πάρουν μέρος στους αγώνες για να αθληθούν, να διασκεδάσουν και κυρίως να προσφέρουν σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. 
Ο Αστυνομικός Διευθυντής Αλεξ/πολης Νίκος Μενεξίδης, τόνισε την παροχή στην διοργάνωση όλων των μέσων ασφάλειας από πλευράς αστυνομίας, ενώ προέτρεψε όλους τους κατοίκους της Αλεξ/πολης, αλλά και τους επισκέπτες, να κατέβουν εκείνη την ημέρα με τα πόδια στο κέντρο της πόλης.
Τέλος ο Τεχνικός Διευθυντής του Run Greece Αλεξ/πολης Κώστας Πατερόπουλος, τόνισε ότι οι συμμετέχοντες ξεπερνάνε τους ίδιους τους εαυτούς τους και γίνονται πρωταγωνιστές του αγώνα «Τρέχω την Ελλάδα», βγάζοντας τον αθλητισμό από τα στάδια και μετατρέποντας για λίγες ώρες, τους δρόμους σε στίβο. Ανέφερε ότι οι εγγραφές ξεπερνάνε κατά πολύ τις προβλέψεις και στόχος της διοργάνωσης είναι να ξεπεράσουν και στους τρεις αγώνες τις 1800, διευκρινίζοντας ότι οι αγωνιζόμενοι μπορούν να τρέξουν ή να βαδίσουν, παίρνοντας στο τέλος ακριβές σκορ-χρόνο, που θα αποτελέσει ρεκόρ έως το επόμενο Run Greece και κίνητρο για ατομική βελτίωση.
 Οκ.Πατερόπουλος αναφέρθηκε στην συνδρομή των 5 ευρώ στους αγώνες 5 και 10 χλμ (ο παιδικός αγώνας είναι δωρεάν), η οποία αποκαθιστά τη σωστή σχέση οργανωτή-δρομέα, μιας και ο διοργανωτής παρέχει στο ακέραιο τις ανακοινωμένες υπηρεσίες με επαγγελματικό τρόπο. Από την άλλη και ο δρομέας αντιμετωπίζει την εγγραφή του πιο σοβαρά, εμφανιζόμενος στην εκκίνηση και δεν στερεί από κάποιους άλλους που πραγματικά ενδιαφέρονται τη συμμετοχή τους, εάν έχει συμπληρωθεί το συγκεκριμένο όριο εγγραφών ανά αγώνα.
Οι εγγραφές του RUN GREECE -Αλεξανδρούπολη συνεχίζονται είτε μέσω της ιστοσελίδας www.run-greece.gr, είτε με την συμπλήρωση της έντυπης αίτησης που μπορεί κατατεθεί στα γραφεία του ΜΓΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ στην Πλατεία Πολυτεχνείου (καθημερινές 10.00 – 13.00 & 18.00 – 20.00). Οι εγγραφές ολοκληρώνονται την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου, ενώ όσοι εκ των συμμετεχόντων έχουν υποβάλλει την εγγραφή τους μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου 2014 θα έχουν τη δυνατότητα να δουν το όνομά τους επάνω στον αριθμό συμμετοχής τους.
Εγγραφές μετά τις 24 Σεπτεμβρίου θα είναι δυνατές μόνο εάν δεν έχει συμπληρωθεί το όριο συμμετοχής, ενώ το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014 στο ΝΕΟ ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ, όλοι οι δρομείς θα πρέπει να παραλάβουν το πακέτο συμμετοχής τους.
Το ραντεβού δόθηκε. Το πρωί της Κυριακής 28 Σεπτεμβρίου όλοι στον Φάρο!!!
 
 
sm62
 
sm23
 
sm16
 
sm19
 
 
 
sm18

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here