Κατεβάζει το «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» από το «Μαρακανα» η διοίκηση του Εθνικού

Γράφει ο Κουτσοballης

– Ο ΜΓΣ Εθνικός γνωστοποίησε ότι το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου στις 11:00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί ο καθιερωμένος αγιασμός για όλα τα τμήματα του συλλόγου στο Ποδοσφαιρικό Αθλητικό Κέντρο του Εθνικού “Μαρακανά”. Η είδηση όμως που αναφέρεται στην πρόσκληση που απέστειλε η διοίκηση του συλλόγου είναι πως μετά από πολλά χρόνια προχωρά στην αποκαθήλωση του ονόματος του Μιχάλη Παρασκευόπουλου από το Αθλητικό Κέντρο και την μετονομασία του.

Η κίνηση αυτή προκάλεσε έκπληξη σε αρκετό κόσμο, καθώς είναι εξαιρετικά σπάνιο να αλλάζει το όνομα που έχει ήδη δοθεί σε γήπεδα και εγκαταστάσεις – πόσω μάλλον όταν πρόκειται για σημαίνουσες προσωπικότητες όπως ο Μιχάλης Παρασκευόπουλος, ένας άνθρωπος το όνομα του οποίου έχει ταυτιστεί με τον αθλητισμό της Αλεξανδρούπολης και τον ίδιο τον Εθνικό, πρόεδρος του οποίου υπήρξε για ολόκληρες δεκαετίες. Ο Παρασκευόπουλος υπήρξε μια προσωπικότητα συνυφασμένη με τις ομάδες (όχι μόνο του βόλεϊ αλλά και των άλλων αθλημάτων) καθώς και με όλες σχεδόν τις αθλητικές εγκαταστάσεις της πρωτεύουσας του Έβρου, που σε μεγάλο βαθμό πραγματοποιήθηκαν χάρη σε αυτόν (περιλαμβανομένου του “Μαρακανά”). Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι κατόπιν πρότασης της διοίκησης του Εθνικού και ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, πριν ένα χρόνο, δόθηκε το όνομα του Μιχάλη Παρασκευόπουλου στο μοναδικό ουσιαστικά κλειστό γυμναστήριο της πόλης.

Έναν χρόνο μετά, η ίδια διοίκηση του Εθνικού προχωρά στην μετονομασία του “Μαρακάνα” όπως αναφέρεται και στην πρόσκληση που μπορείτε να δείτε, δηλαδή προχωρά στην αλλαγή του ονόματος του Αθλητικού Κέντρου που μέχρι πριν από λίγες ημέρες έφερε την ονομασία “Μιχάλης Παρασκευόπουλος” (την είσοδο του οποίου και την σχετική πινακίδα βλέπετε στην πρόσφατη φωτογραφία του Πάνου Θρακιώτη από το μπλογκ elthraki). Πρόκειται σαφώς για συμβολική κίνηση υψίστης σημασίας, που ήδη έχει προκαλέσει την περιέργεια σε πολλούς φίλους του Εθνικού αναφορικά με το όνομα που θα κληθεί να αντικαταστήσει αυτό του αείμνηστου Μιχάλη Παρασκευόπουλου.Καμία σχετική ανακοίνωση ή διαρροή δεν υπάρχει, ωστόσο οι φήμες δίνουν και παίρνουν. Κάποιοι είπαν ότι θα τοποθετηθεί το όνομα του τέως προέδρου του Εθνικού Χάρη Καρυωτάκη. Άλλοι  εκτιμούν ότι θα δοθεί το όνομα του κυρ Φώτη Κεχαγιόγλου που έφυγε πέρυσι από την ζωή  και είχε συνδεθεί όσο ελάχιστοι με τον αθλητισμό της πόλης, οι πιο πολλοί ωστόσο πιστεύουν ότι πιο πιθανό είναι να δοθεί το όνομα του πρώην διεθνούς ποδοσφαιριστή του Εθνικού Κώστα Χριστοφορίδη που”χάθηκε” ξαφνικά τον περασμένο Φλεβάρη μόλις στα 47 του χρόνια  και το τελευταίο διάστημα της ζωής του εργαζόταν στο κυλικείο του “Μαρακανα”.

Υπενθυμίζεται ότι οι εγκαταστάσεις του “Μαρακανα” βρίσκονται εντός του Δημοτικού Κάμπινγκ Αλεξανδρούπολης, έχουν παραχωρηθεί προς χρήση στον Εθνικό από το κράτος και μέχρι πρόσφατα άνηκαν στον Δήμο Αλεξανδρούπολης αλλά με βάση το νέο νόμο που δημοσιεύθηκε πέρυσι στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, μεταβιβάζονται στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας (ΤΑΙΠΕΔ). Είναι άγνωστο αν για αυτήν την “μετονομασία” που προαναγγέλθηκε από την διοίκηση του ΜΓΣ Εθνικός και αναμένεται πλέον με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το πρωί του Σαββάτου, είναι ενήμερη η οικογένεια του Μιχάλη Παρασκευόπουλου καθώς και η δημοτική αρχή της Αλεξανδρούπολης. Πάντως, στελέχη της τελευταίας εξέφρασαν άγνοια για αυτήν την κίνηση καθώς και την έκπληξή τους, περιμένοντας με αγωνία να μάθουν ποια θα είναι η επιλογή της διοίκησης του Εθνικού για το νέο όνομα του “Μαρακανά”, που θα αντικαταστήσει τον Μιχάλη Παρασκευόπουλο.