Δωρεά μαμούθ από την Κομοτηνή στα Παιδικά Χωριά SOS

Η ηλικιωμένη γυναίκα δώρισε 14 διαμερίσματα, προκειμένου να υποστηριχτεί το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής και συνολικά το φιλανθρωπικό σωματείο .Η επαφή της 70χρονης με το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας που λειτουργεί στην Κομοτηνή εδώ και δύο χρόνια και η γνώση του έργου που παράγει στην τοπική κοινωνία ήταν η απαρχή για να γίνει αυτή η μεγάλη δωρεά.

Μία δωρεά μαμούθ με αποδέκτη τα Παιδικά Χωριά SOS, του σωματείου που βοηθάει κάθε παιδί που έχει ανάγκη, έκανε μία 70χρονη γυναίκα από την Κομοτηνή. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες δωρεές, τουλάχιστον υπό μορφή ακίνητης περιουσίας και όχι χρημάτων, που έγινε στο σωματείο και ευεργέτρια είναι μία ηλικιωμένη γυναίκα από την πόλη μας. Την είδηση της δωρεάς επιβεβαίωσε μιλώντας στο «Χ» ο γενικός διευθυντής του σωματείο Γεώργιος Πρωτόπαπας. Η δωρεά έγινε τον περασμένο Ιούλιο και ήδη έχουν τελειώσει και οι απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες. Όμως αυτή δεν έγινε γνωστή νωρίτερα, καθώς επιθυμία της γυναίκας από την Κομοτηνή, ήταν να μη μαθευτεί ευρύτερα η κίνησή της αυτή. Όμως η πρωτόγνωρη αυτή φιλανθρωπική κίνηση για τα δεδομένα της πόλης μας, σίγουρα αξίζει της προβολής.

 Η επαφή της 70χρονης με το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας που λειτουργεί στην Κομοτηνή εδώ και δύο χρόνια και η γνώση του έργου που παράγει στην τοπική κοινωνία ήταν η απαρχή για να γίνει αυτή η μεγάλη δωρεά. Όπως είναι γνωστό το Κέντρο ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Απρίλιο του 2012 σε ιδιόκτητο ακίνητο που αποτελεί δωρεά της οικογένειας Εμμανουήλ Νικολαΐδη και αποτελεί τη μοναδική δομή στην ευρύτερη περιοχή που προσφέρει ολοκληρωμένες ψυχοκοινωνικές υπηρεσίες στη κατεύθυνση της πρόληψης. Η δράση του πλαισιώνεται από μια δραστήρια Τοπική Ομάδα Εθελοντών και φίλων SOS. Με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος το Κέντρο προσφέρει τις υπηρεσίες του σε 40 οικογένειες και 20 επαγγελματίες. Είναι σε άμεση σχέση και συνεργασία με το αντίστοιχο Κέντρο του Παιδικού Χωριού SOS Θράκης στην Αλεξανδρούπολη. Το προσωπικό του Κέντρου αποτελούν: Κοινωνικός λειτουργός, ψυχολόγος, ειδικός παιδαγωγός, λογοπεδικός, εξειδικευμένοι συνεργάτες για τη λειτουργία των εργαστηρίων δημιουργικής απασχόλησης και γραμματεία.

 Όλα τα παραπάνω τέθηκαν σε γνώση της70χρονης που θέλησε με τη δωρεά της να συμβάλλει στην ανάπτυξη του προγράμματος που τρέχουν τα Παιδικά Χωριά SOS στην Κομοτηνή. Αυτό ανέφερε σχετικά ο κ. Πρωτόπαπας εκθειάζοντας το μέγεθος της δωρεάς. Πρόκειται για 14 διαμερίσματα, που δωρίστηκαν στο φιλανθρωπικό σωματείο, με συγκεκριμένους όρους. Πιο συγκεκριμένα η επικαρπία πέρασε στα Παιδικά Χωριά SOS, οπότε αυτά θα λαμβάνουν τα έσοδα από τα μισθώματα που προκύπτουν καθώς τα διαμερίσματα αυτά είναι εκμισθωμένα. Η γυναίκα διατηρεί ακόμα την ψιλή κυριότητα, αλλά και αυτή θα περάσει εντός δύο ετών στο σωματείο, οπότε τα Παιδικά Χωριά SOS θα γίνουν οι κύριο κάτοχοι της παραπάνω μεγάλης ακίνητης περιουσίας στην Κομοτηνή. Την πρόθεσή της η 70χρονη να δωρίσει την περιουσία της στο σωματείο τη γνωστοποίησε αρχικά στα στελέχη και την τοπική διοικούσα του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής και από εκεί και πέρα όλα πήραν το δρόμο τους. Σήμερα έχει γίνει αποδοχή της δωρεάς και ήδη τα Παιδικά Χωριά SOS θα καρπώνονται εν ευθέτω χρόνω τα μισθώματα από τα διαμερίσματα προς όφελος της κοινωνικής και φιλανθρωπικής τους δράσης. «Τα χρήματα θα αποτελέσουν ένα καλό μηνιαίο έσοδο, που θα καλύπτουν είτε τις ανάγκες της μισθοδοσίας, είτε της στήριξης των οικογενειών στην Κομοτηνή», είπε ο κ. Πρωτόπαπας

Όσο για την 70χρονη αυτή θα ζήσει για να δει τη δωρεά της να πιάνει τόπο και τα χρήματα από την εκμετάλλευση των ακινήτων να δίνονται για τη στήριξη οικογενειών και παιδιών, που απευθύνονται στο Κέντρο της Κομοτηνής για βοήθεια. Η γυναίκα με καταγωγή από την Καβάλα, ζει τα τελευταία 40 χρόνια στην πόλη μας. Οι πληροφορίες του «Χ» αναφέρουν ότι και στο παρελθόν η γυναίκα έχει προβεί σε δωρεές, ενώ φιλανθρωπικό έργο είχαν από κοινού με τον σύζυγό της, όταν αυτός ήταν εν ζωή.

Κάνε και εσύ μια δωρεά, είναι η φιλοσοφία που διέπει τη λειτουργία των Παιδικών Χωριών SOS, αφού ο καθένας από εμάς μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά που έχουν ανάγκη. Η συμπολίτισσά μας το έκανε πράξη!

Πηγή: www.xronos.gr